Bitcoin Update: werk aan de winkel voor doorbreken $50.000

Vlak voor het weekend zagen we de nodige kracht door een sterke reactie omhoog vanaf het belangrijke supportgebied rond $47.000. Overtuigend is het nog niet als we naar de lagere tijdsbestekken kijken. Werk aan de winkel voor de Bulls om ook de trend op de lagere tijdsbestekken om te buigen naar overtuigend bullish.

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts

Bitcoin daggrafiek | Nog altijd een bullish marktstructuur

Na het neerzetten van een higher high van $50.500 aan het begin van de week volgde een aantal dagen met koersdalingen. Bitcoin wist uiteindelijk support te vinden vlak boven de 200 MA rond $46.250.

Hierdoor is de recente low op de daggrafiek verschoven van $44.000 naar genoemde $46.250. We hebben nog altijd te maken met een bullish markstructuur op dit tijdsbestek. De huidige trend impliceert een higher high boven de $50.500 in de komende week. Een breuk in de trend ontstaat wanneer de koers een lower high creëert of onder de recente low van $46.250 terecht komt.

Ondanks het feit dat we vlak voor het weekend de nodige kracht hebben gezien, ontbreekt de overtuiging op de lagere tijdsbestekken en is er werk aan de winkel voor de Bulls om ook de lagere tijdsbestekken overtuigend om te buigen van bearish naar bullish.

Bitcoin 4 uursgrafiek | In afwachting van definitieve trendwijziging

Technisch gezien hebben we de huidige nog altijd te maken met een bearish markstructuur op dit tijdsbestek en dus een dalende trend. Ondanks dat we vrijdag een sterke reactie omhoog hebben gezien vanaf het belangrijke supportgebied rond $47.000 is bitcoin er nog niet in geslaagd de bearish trend definitief om te buigen naar bullish.

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Vannacht is de koers met een wick heel even boven de recente high van $49.365 uitgekomen, maar echte overtuiging ontbrak. Stel dat we deze wick beschouwen als een volwaardige higher high, hebben we slechts te maken met een breuk in de huidige bearish trend. Een bevestiging van een trendwijziging naar bullish volgt pas wanneer bitcoin ergens de komende dagen een higher low weet neer te zetten ergens boven de $46.250.

Het supportgebied rond $47.000 kan de komende dagen wederom een cruciale rol gaan spelen en zou een logische plek zijn waar bitcoin zijn higher kan gaan vormen om de trend definitief om te buigen naar bullish.

Wanneer bitcoin de komende dagen in plaats van een higher low een lower low creëert, dus onder de $46.250, houdt de neerwaartse trend op dit tijdsbestek aan en zullen we rekening moeten houden met verdere koersdalingen richting de 200 MA’s die zich begeven rond de $44.500.

1 uursgrafiek | 200 MA’s spelen wederom een belangrijke rol

Nadat de koers vannacht zoals hiervoor besproken boven de $49.365 wist uit te komen volgde al snel een daling van ruim 3%. Tijdens de daling die volgde zijn we onder de 200 MA uitgekomen die gisteren nog zorgde voor de nodige support.

Nog niet alle hoop is verloren, de 200 EMA is vanmorgen succesvol getest als support en beweegt nu richting de 200 MA. De komende uren zullen we af moeten wachten of we de 200 MA terug weten te winnen.

Wanneer we boven de 200 EMA weten te blijven en de 200 MA terugvorderen als support kan het zo zijn dat we reeds de higher low gevonden hebben waar we het bij de 4 uursgrafiek over gehad hebben.

Zorgt de 200 MA voor de nodige weerstand en gaat uiteindelijk de 200 EMA verloren als support, lijkt het steeds minder waarschijnlijk dat we de neerwaartse trend op de 4 uursgrafiek weten om te buigen naar bullish, waardoor de koers mogelijk onder het supportgebied $47.000 uit gaat komen in richting de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek.

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Bitcoin Webshop

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade en heerlijk Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

Bitcoin Webshop

 

 

Laat een bericht achter