Bitcoin take_off

Bitcoin Update: Ready for take-off?

Sinds bitcoin zijn recente high rond $51.000 heeft neergezet zien we dit weekend het een stuk rustiger aan doen. We zien dat de koers op lagere tijdsbestekken te maken heeft met een neerwaartse trend door consequent lower highs te vormen.

De grote vraag voor de komende dagen is: “welk prijsniveau bitcoin gaat gebruiken als lanceerplatform richting de $52.500?” We bespreken de twee meest waarschijnlijke scenario’s en eindigen de update met een domino-effect analyse.

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts

4 uursgrafiek | twee scenario’s

We bespreken de twee meest waarschijnlijke scenario’s voor de komende dagen. Welk prijsniveau gaat bitcoin gebruiken als lanceerplatform richting de $52.500?

De bullish markstructuur is op dit moment nog steeds volledig intact. Wel heeft bitcoin op zijn minst een pauze ingelast voor zijn volgende beweging omhoog. De huidige bullish trend impliceert dat een higher low boven de $48.300 zal volgen. De recente low van $48.300 betreft de flinke wick naar beneden op 3 september. Het supportgebied van $49.300 zou de ideale plek voor bitcoin zijn om zijn higher low te vormen. Dit scenario is ingetekend met de paarse lijn (1.) in onderstaande grafiek en betekent een koersstijging van 6.5% tot aan het volgende weerstandsgebied van $52.500.

Wanneer de lagere tijdsbestekken de komende uren/dagen nog meer zwakte gaan vertonen dan we nu zien, kunnen we er vanuit gaan dat bitcoin op korte termijn wellicht helemaal geen higher low zal gaan vormen. In dit geval verplaatsen we onze focus opnieuw naar het supportgebied rond $47.000, die inmiddels samenvloeien met de beide 200 MA’s. Dit scenario is ingetekend met blauwe lijn (2.) in onderstaande grafiek en betekent een koersstijging van 13% tot aan het volgende weerstandsgebied van $52.500.

1 uursgrafiek | domino-effect analyse 

Het combineren van de 1 uursgrafiek met de 4 uursgrafiek geeft ons een goed beeld van de recente koersontwikkelingen. Voor de zekerheid benoem ik eerst nog het feit dat de bullish trend op de daggrafiek ons verteld dat er verdere koersstijgingen op komst zijn. De trend op de 4 uursgrafiek is op dit moment in overeenstemming met de trend op de daggragiek, beide namelijk bullish. Dit betekent dat er higher lows en higher highs volgen net zolang totdat de trend doorbroken wordt en er iets verandert.

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Momenteel zien we op de 1 uursgrafiek en op de lagere tijdsbestekken hieronder een licht bearish beeld. Hetgeen ons verteld dat bitcoin inderdaad op zoek is naar zijn higher low op de 4 uursgrafiek boven de $48.300.

Wanneer we naar de 1 uursgrafiek kijken zien we twee belangrijke prijsniveaus die ervoor moeten zorgen dat bitcoin inderdaad zijn higher low op de 4 uursgrafiek gaat vinden. Als eerste uiteraard het supportgebied rond $49.300 en als tweede de beide 200 MA’s op dit tijdsbestek rond $48.900.

Wanneer de bullish trend wordt doorbroken…

We kunnen er vanuit gaan dat wanneer het supportgebied $49.300 en de beide 200 MA’s als support verloren gaan bitcoin waarschijnlijk geen higher low zal vinden. In dit geval zal de bullish trend op de 4 uursgrafiek bearish worden doorbroken. Net als een paar dagen geleden hebben we dan alleen nog te maken met een bullish trend op de daggrafiek.

De meest logische plek om ondersteuning te vinden voor het succesvol testen van de bullish trend op de daggrafiek is het supportgebied rond $47.000 samen met de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek. Om die reden is het eerste scenario zoals zojuist besproken het meest bullish scenario zijn, maar is het tweede scenario in mijn ogen toch het meest voor de hand liggende en biedt ook weer een mooi instapmoment.

Het verliezen van het supportgebied $47.000 en de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek betekent in dit geval dat de recente high $51.000 voor nu de top was. We zullen dan serieus rekening moeten houden met een veel serieuzere daling in de komende weken/maanden.

De analyse van vandaag is een soort domino-effect analyse (kettingreactie). Een bepaalde gebeurtenis creëert een grotere kans op een volgende gebeurtenis. Herhaal dit proces tussen de verschillende tijdsbestekken, werk zonder vooringenomenheid en concentreer je op wat recente prijsactie jou daadwerkelijk vertelt.

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Bitcoin Webshop

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade en heerlijk Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

Bitcoin Webshop

 

 

Laat een bericht achter