Bitcoin Update: De bulls slaan eindelijk terug

Bitcoin Update: De bulls slaan eindelijk terug!

De daling van bitcoin afgelopen woensdag heeft voor behoorlijk wat verwarring gezorgd op de markt. In de dagen erna is er een duidelijk gevecht gaande tussen de bulls en de bears, zonder dat we echt kunnen zeggen wie er als winnaar uit de strijd gaat komen. De koersontwikkeling van vannacht heeft hier verandering in gebracht. Waarom? Dat lees je in een nieuwe Bitcoin Update.

Bitcoin daling zorgt voor verwarring

Zoals gezegd is er de afgelopen dagen een gevecht gaande tussen de bulls en de bears. Handelaren zijn duidelijk verdeeld over wat de huidige marktsituatie ons gaat brengen. Een gedeelte ziet de daling van woensdag als een gezonde correctie, terwijl het andere deel de daling ziet als het startsein voor een nog grotere correctie. Deze verdeling in de markt heeft de afgelopen dagen voor besluitloosheid gezorgd. De koers is hierdoor in een accumulatiefase terechtgekomen net onder het opwaartse trendkanaal waar we het vorige week uitgebreid over gehad hebben. Het is wachten op wie de eerste stap durft te zetten en een richting gaat bepalen welke kant we de komende week op zullen gaan.

Sterke prijsreactie blijft uit

Door de daling van bitcoin afgelopen woensdag zijn we onder het opwaartse trendkanaal uitgekomen, zie grafiek hieronder. Opvallend is dat de wick naar beneden nagenoeg support vond op de supportlijn van $9.270. De koers bounched vanaf hier terug omhoog tot net onder het opwaartse trendkanaal. De dagen daarna is de koers blijven schommelen net onder het trendkanaal. Normaal gesproken zou je bij een dergelijke uitbraak uit een trendkanaal dat al weken gevormd wordt een sterke prijsreactie verwachten. Maar Los van de wick naar beneden, zien we verder geen sterke prijsreactie plaatsvinden. Wat mij betreft een duidelijk signaal van de bulls dat de strijd nog niet gestreden is.

Breakout of fakeout?

De bulls hebben vannacht een eerste tik uitgedeeld aan de bears door de prijs weer boven het support gebied van $9.650 – $9.770 te duwen. Belangrijker nog, de bulls zijn erin geslaagd om weer terug te komen in het opwaartse trendkanaal. Was de uitbraak uit het opwaartse trendkanaal niet meer dan een fakeout? We zullen vandaag en morgen moeten zien of bitcoin er inderdaad in slaagt de opwaartse trend, die heel even doorbroken was, weer verder op te pakken.

Uitdaging voor bitcoin

Als bitcoin er in slaagt om de trend van de afgelopen weken weer op te pakken staan er een aantal uitdagingen te wachten. Als eerste zal de bitcoinkoers vandaag moeten sluiten boven het supportgebied van $9.650 – $9.770. Vervolgens kan bitcoin op weg naar zijn eerste echte uitdaging namelijk het testen van het weerstandsgebied tussen 10.350 – 10.400 en het neerzetten van een hoger hoogtepunt boven $10.510. Gevolgd door de $11.000 grens wat een nieuw hoogtepunt zou betekenen sinds september 2019.

De tegenstander

We kijken ook nog even kort naar de tegenstander. De bears zullen er alles aan doen om de huidige uptrend een halt toe te roepen. Hun eerste poging om door de supportlijn van $9.270 heen te breken is mislukt, maar komt er nog een volgende poging? Mochten de bears in een nieuwe poging er wel in slagen deze grens te doorbreken dan is de $8.875 een belangrijke supportlijn om in de gaten te houden.

Bitcoin grafiek 23 februari 2020

“Wat is jouw korte termijn verwachting? Gaat bitcoin zijn weg omhoog hervatten of gaan we een grotere correctie zien?”

Laat een bericht achter