Opwaarste trendkanaal bitcoin

Bitcoin Update: Opwaartse trendkanaal nog steeds in tact!

Bitcoin verloor gister in korte tijd ruim 6% van zijn waarde en zakte onder de $10.000 grens. Er leek lichte paniek uit te breken, gezien de vele vragen die ik binnen kreeg. Met name of mijn verwachting is dat bitcoin verder gaat zakken en er een grote dump aanstaande is? Genoeg stof voor een nieuwe Bitcoin Update!

Meten is weten

In mijn vorige update we zijn er bijna, hebben we het uitgebreid gehad over de belangrijke weerstandslijn van $10.350. Het is inmiddels duidelijk dat bitcoin er (voor nu) niet in is geslaagd om deze weerstandslijn echt te doorbreken. Ja we hebben koersen gezien net boven de weerstandslijn, echter een overtuigende doorbraak is uitgebleven. Bitcoin zakte gister in korte tijd ruim 6%, maar vond support precies op de supportlijn van $9.770. Het maken van technische analyses doe je niet om de toekomst te kunnen voorspellen, maar helpt ons bij het schetsen van mogelijke scenario’s waar we vervolgens op in kunnen spelen. In dit geval een mooie ‘buy the dip’ kans rond $9.770!

Opwaartse trendkanaal, the trend is your friend!

Bitcoin begeeft zich ondanks de dip van gister nog steeds in een opwaartse trendkanaal, zie grafiek hieronder. We zien in de grafiek dat bitcoin vanaf het begin van het jaar in een opwaartse trendkanaal zit (oranje kanaal). Een opwaartse trendkanaal wordt gevormd door een weerstandslijn aan de bovenkant en een supportlijn aan de onderkant. Dit betekent dus ook dat de koers niet in één rechte lijn omhoog gaat, maar de koers schommelt binnen het kanaal en raakt zowel de bovenkant als de onderkant van het trendkanaal.

De stelling is dat, om te kunnen spreken van een trendkanaal, er minstens drie punten moeten zijn waar de koers de weerstandslijn (bovenkant) raakt en drie punten waar de koers de supportlijn (onderkant) van het trendkanaal raakt. Het trendkanaal wordt door veel beleggers gebruikt bij technische analyses. Zo wordt een aanraking met de onderkant van het trendkanaal gezien als een mooi koopmoment. Dit zie je ook mooi terug in de grafiek. Bij iedere aanraking met de onderkant vind een sterke reactie omhoog plaats.

Er komt natuurlijk een moment dat de koers het trendkanaal gaat verlaten. Over het algemeen vindt er na een doorbraak uit het trendkanaal een stevige reactie plaats. Zo zien handelaren een neerwaartse uitbraak uit het kanaal als een verkoopsignaal en een opwaartse uitbraak als een koopsignaal. Het gaat ongelooflijk spannend worden welke kant bitcoin het trendkanaal zal gaan verlaten. De aanstaande bitcoin halving kan er zomaar voor kunnen zorgen dat het een opwaartse uitbraak wordt gevolgd door een flinke prijsstijging!

Bitcoin grafiek opwaartse trendkanaal
Bitcoin grafiek opwaartse trendkanaal

Bitcoin op korte termijn

Voor de korte termijn is het belangrijk dat genoemde supportlijn van $9.770 – $9.650 stand houd en de komende week op zoek gaat naar een nieuwe poging de $10.350 grens te doorbreken. Mocht dit niet lukken en bitcoin vind geen support in het gebied $9.770 – $9.650 dan hebben we nog een laatste belangrijke supportlijn, namelijk de onderzijde van het trendkanaal. Het beloofd weer een interessante week te gaan worden maar zolang het trendkanaal nog in tact is, geen paniek! The trend is your friend!

Bitcoin grafiek 16 februari 2020
Bitcoin grafiek 16 februari 2020

Laat een bericht achter