Coronavirus duwt bitcoin omlaag

Bitcoin Update: Coronavirus duwt bitcoin richting $8.000

De snelle verspreiding van het coronavirus zorgt voor onrust op de financiële markten. Aandelenbeurzen wereldwijd zakken deze week diep in het rood. Er heerst duidelijk angst bij beleggers om de onzekere financiële gevolgen van het steeds verder verspreidende coronavirus. Waar bitcoin erom bekend staat juist in waarde te stijgen bij een dalende aandelenmarkt, is dat dit keer duidelijk anders. Bitcoin verliest de afgelopen week 14% van zijn waarde en het einde lijkt nog niet in zicht.

Bitcoin verliest gevecht om 200-daags voortschrijdende gemiddelde 

De afgelopen dagen wist bitcoin nog support te vinden op de 200 DMA (200-day moving average), zie blauwe lijn in grafiek. Daar lijkt nu echter een einde aan te komen. De koers wist eind januari door de 200 DMA heen te breken, met een stijgende koers in nagenoeg heel februari als gevolg. Op dit moment schommelt de koers net onder de 200 DMA lijn, die de komende tijd als weerstand zal gaan dienen. Een snelle push terug omhoog zou bullish zijn, maar zie ik persoonlijk niet snel gebeuren. Dit betekent dat we er rekening mee moeten houden dat de bitcoin prijs mede onder druk van de 200 DMA lijn de komende week zal gaan dalen.

Fibonacci levels bewijzen relevantie

We gaan kijken naar de verschillende Fibonacci levels gemeten vanaf het laagste punt in december tot aan het recente hoogtepunt in februari. De afgelopen weken heeft de koers meerdere malen support gevonden op de Fibonacci level 0.236, rond $9.556 (bovenste grijze stippellijn). Tijdens de flinke koersdaling van de afgelopen dagen is de koers zonder enige weerstand door het Fibonacci Level 0.382 gedoken, om vervolgens een aantal keer een mooie bounce te laten zien op level 0.5 rond $8.470.

Klik hier voor meer informatie over Fibonacci levels.

Bitcoin’s favoriet: Fibonacci level 0.618

Na een periode van relatief sterke prijsstijgingen is een correctie een logisch gevolg en niks om je zorgen om te maken. De koers zou anders in een vrij rechte lijn omhoog gaan. De eerste test voor bitcoin is waarschijnlijk het Fibonacci level 0.5 rond $8.470, waar we zoals gezegd al een paar keer mooi vanaf gebounced zijn. Maar in de meeste gevallen zien we een correctie tot aan het Fibonacci level 0.618, je zou kunnen zeggen dat Bitcoin houdt van dit level. Als we inderdaad een klassieke bitcoin correctie krijgen betekent dit een koers rond $7.985.

Volumeprofiel Bitcoin

In de grafiek is aan de rechterkant het zogeheten volumeprofiel van Bitcoin weergegeven ook wel VPVR genoemd. Met hulp van het volumeprofiel kun je in één oogopslag zien welke prijsniveaus het meest significant zijn op basis van volume. Het volume profiel maakt inzichtelijk op welke specifieke prijsniveaus er veel handelsvolume is of juist weinig.

Wat direct opvalt is dat in de range waar bitcoin zich nu in begeeft, vlak boven het Fibonacci level 0.5, er relatief veel handelsvolume is. Dit kan één van de redenen zijn dat de koers hier niet zomaar doorheen weet te breken. Als de koers toch door de 0.5 level heen breekt, zien we volgens het volumeprofiel dat er tot aan de $8.100 weinig handelsvolume is, waardoor de prijs vrij makkelijk verder kan zakken richting $8.000.

Waar gaan we bouncen?

In de grafiek zie je een oranje vierkant, vlak boven het favoriete Fibonacci level (0.618) van bitcoin en rond het prijsniveau waar het handelsvolume flink toeneemt. De kans is groot dat de koers de komende week daalt richting het prijsniveau $8.100, een mooi instapmoment want de kans is groot dat hier ergens de bodem van de huidige correctie is en we vanaf hier een mooie bounce terug omhoog gaan zien.

Niets is zeker in de wereld van Bitcoin, maar mocht ook het Fibonaccilevel 0.618 op $7.985 geen stand houden, gaat bitcoin in maart op weg naar $7.000.

Bitcoin grafiek 29 februari 2020
Bitcoin grafiek 29 februari 2020

 

 

Laat een bericht achter