Bitcoin Update: terug in bullish territorium

Na ruim een maand consolidatie heeft bitcoin eindelijk richting gekozen en zijn we terug in bullish territorium. Is bitcoin op weg naar de $12.000? Voor altcoins ziet het er met een stijgende bitcoin dominantie minder rooskleurig uit, wees gewaarschuwd.

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Bitcoin 4-uur grafiek – bullish marktstructuur

De koers is gisteren uitgebroken boven de sterke weerstandslijn van $11.150 waar we het de afgelopen weken uitgebreid over gehad hebben, zie ook de update van vorige week. Door de uitbraak is een verdere koersstijging richting het weerstandsgebied van $12.000 een reële mogelijkheid. De koers begeeft zich momenteel vlak boven het recent doorbroken weerstandsgebied en lijkt omgezet te worden in support. Als dit lukt is het mogelijk dat we nog een beweging omhoog gaan zien. Mocht bitcoin er niet in slagen dit ‘nieuwe’ supportgebied vast te houden kan de koers opnieuw de 200 MA en EMA gaan opzoeken. Belangrijk om hierbij op te merken is dat de markstructuur op dit moment bullish is. Ook wanneer de koers de komende dagen gaat dalen en beide MA’s opnieuw getest gaan worden, zijn er nog steeds genoeg redenen om bullish te blijven.

Bitcoin 1-uur grafiek – nieuw patroon in de maak

Net als bij de 4-uur grafiek zien we op de 1-uur grafiek een overduidelijk bullish marktstructuur. De koers is in korte tijd snel gestegen en hierdoor heeft bitcoin de 200MA / EMA ruim achter zich gelaten. De afgelopen uren zien we dat de koers aan het consolideren is vlak boven het recent doorbroken weerstandsgebied. Dit geeft de MA’s de gelegenheid om hun achterstand in te halen. Bij verdere consolidatie kan er een nieuw patroon worden gevormd, denk aan een symmetrische driehoek, die vervolgens opwaarts uitbreekt op weg naar de $12.000. Uiteraard onder voorbehoud dat de huidige ‘nieuwe’ supportgebied stand houdt.

Bitcoin dominantie – wees voorzichtig met altcoins

De bitcoin dominantie zit momenteel ook in een bullish marktstructuur, reden om de komende dagen voorzichtig te zijn met het handelen in altcoins. Ondanks het feit dat we de afgelopen dagen bij de meeste altcoins een mooie bounce hebben gezien, is er op dit moment geen reden om grote winsten te verwachten. De situatie zal niet veranderen zolang de bitcoin dominantie zich boven de 200 MA en EMA begeeft en dus in een stijgende trend zit. Wanneer dit de komende dagen zo blijft is de kans groot dat het weerstandsgebied bij 62% bitcoin dominantie opgezocht gaat worden. Altcoins zullen dan verder in waarde dalen ten opzichte van bitcoin.

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

 

 

 

Laat een bericht achter