Bitcoin Update: de perfecte retest van $30.000!

Wat een dag! Bitcoin is zo dicht als maar kon gekomen bij een neerwaartse uitbraak, maar uiteindelijk zonder de range daadwerkelijk te verlaten. De koers kwam met een flinke wick even onder het supportgebied van $30.000 terecht, maar de reactie die volgde geeft hoop!

Wat kunnen we de komende dagen verwachten? We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts

Daggrafiek | binnen één week terug naar range high

Het hing al dagen in de lucht, bitcoin moest en zou range low ($30.000) gaan testen en vandaag was het zover. Ondanks het feit dat we door flinke verkoopdruk met een behoorlijke wick onder de $30.000 uitkwamen, veerde de koers snel op en handelen we ‘gewoon’ weer in de prijsrange waar we ons al ruim een maand begeven.

In de Update van gister voor Bitcoin Magazine NL hebben we het gehad over een ‘Banker Pattern’ en beschreven we letterlijk het volgende: ‘Denk aan een wick richting $28.000 om hier de nodige stoplossen te raken en de nodige liquiditeit op te pikken.’ Dit scenario zou de koers de komende dagen terug omhoog moeten gaan duwen richting range high $41.000 of hoger, klik hier voor de volledige update.

We zullen de komende uren goed in de gaten moeten houden of het supportgebied $30.000 stand weet te houden, want uiteraard zijn we nog niet helemaal uit de gevarenzone. Maar sluit bitcoin de dag af binnen de huidige range is het zeker niet ondenkbaar dat we over een week alweer de bovenkant van de range $41.000 gaan testen. Twee keer eerder duurde het slechts een week om van range high naar range low te gaan en vice versa.

Daggrafiek | binnen één week terug naar range high

Daggrafiek | binnen één week terug naar range high

4 uursgrafiek | Point of Control $36.820

De lengte van de wick (7,5%) laat zien dat de verkoopdruk vanmiddag groot was. Veel traders zullen hun stoploss vlak onder de huidige range, denk aan $29.000, vandaag geraakt zien worden. Het dieptepunt van de sell-off lag uiteindelijk op $28.800.

Ga aan de slag bij Bitvavo en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000

Wat we de komende uren willen zien is uiteraard dat er geen 4- uurs kaars onder de $30.000 sluit. Ondanks dat we een mooie bounce omhoog hebben gezien hebben we nog altijd te maken met een bearish markstructuur en dus een neerwaartse trend op dit tijdsbestek.

De volgende uitdagingen zijn het verbreken van de recente highs op $33.300 en $36.000. Maar de belangrijkste overwinning voor de bulls wordt het terugwinnen van de POC (point of control) op $36.820 en de 200 MA. Vanaf hier zou verdere bewegingen omhoog richting de bovenkant van de huidige prijsrange $41.000 het meest voor de hand liggen.

4 uursgrafiek | Point of Control $36.820
4 uursgrafiek | Point of Control $36.820

1 uursgrafiek | perfect V-vormig herstel

Een betere reactie op het feit dat we met een wick onder de $30.000 terecht kwamen hadden we ons niet kunnen wensen. Door een krachtig V-vormig herstel was de koers binnen 2 uur alweer terug in de prijsrange en dus boven de $30.000.

Ook voor dit tijdsbestek geldt dat $33.300 het eerste prijsniveau om te verslaan is voor een verdere beweging omhoog. Om de hogere tijdsbestekken om te buigen naar bullish zal eerst de 200 MA’s op de 1 uursgrafiek teruggewonnen moeten worden en die begeven zich rond $35.400 (200 EMA) en $36.700 (200 MA). Dit betekent dat we de komende uren en dagen de koers met nog 10% moeten zien stijgen en zeker niet onmogelijk.

Maar zolang we op alle tijdsbestekken te maken hebben met een neerwaartse trend (bearish markt) is enige voorzichtigheid nog altijd geboden!

1 uursgrafiek | perfect V-vormig herstel

Bitcoin Webshop

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!Bitcoin Webshop

 

 

Laat een bericht achter