Bitcoin Update: vandaag $33.500 doorbreken betekent groene week!

Bitcoin zet zijn neerwaartse trend voort en heeft gister opnieuw cruciaal support getest rond $30.000. De huidige test van range low is anders dan de voorgaande keren. Wat betekent dit voor de koers de komende dagen?

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts

We bekijken de 4 uurs- en 1 uursgrafiek en bespreken de mogelijke scenario’s.

4 uursgrafiek | van range low naar range low

Sinds het moment waarop bitcoin zijn bullish markstructuur verloor hebben we de koers stap voor stap verder zien dalen. De daling heeft ervoor gezorgd dat we voor de tweede keer in korte tijd de het supportgebied $30.000 hebben getest.

De recente retest van het supportgebied is om een aantal redenen anders dan de eerdere testen. Om te beginnen is dit de eerste keer dat de onderkant van de huidige prijsrange wordt getest zonder dat ervoor de range low is getest.

Na de vorige retest op 21 juni hebben we enkel een herstel gezien richting het midden van de prijsrange. Voordat we gisteren opnieuw het supportgebied getest hebben.

Daarnaast hebben we nog niet eerder zo snel achter elkaar, namelijk binnen vier dagen, de onderkant van de prijsrange getest. Dit kan een waarschuwing zijn dat de markt een koers rond de $30.000 steeds meer accepteert. Het feit dat de koers na het bereiken van range low steeds minder sterk hersteld kan hier een extra argument voor zijn.

Bitcoin 4 uursgrafiek

Simpele strategie werkt nog altijd

Aan de andere kant hanteren we nu al ruim een maand de simpele strategie ‘koop rond range low en verkoop rond range high’. Deze simpele strategie werkt tot op heden nog altijd. Dit blijft het geval we de koers uit de huidige range zien breken.

Om echt het vertrouwen in een bullish nieuwe week te krijgen en de angst op een neerwaartse uitbraak uit de prijsrange naar de achtergrond te duwen, zal bitcoin vandaag en morgen een aantal belangrijke prijsniveau terug moeten winnen. Om te beginnen het gebied rond $33.200 waar de koers op dit moment nog weerstand ondervindt.

Ga aan de slag bij Bitvavo en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000

Daarnaast willen we zien dat de huidige trend weer wordt omgebogen naar bullish en dit kan op twee manieren. Door vanaf hier direct flink door te stijgen en een higher high neer te zetten boven de $35.500.

De andere mogelijkheid is dat de koers eerst een lower high gaat vormen. Dit zou ergens tussen de huidige koers en de $35.500 zijn. Vervolgens kan bitcoin op zoek gaan naar zijn higher low boven de $30.160 om vanaf hier alsnog een higher te vormen.

Bitcoin 4 uursgrafiek ingezoomd

1 uursgrafiek | opluchting voor de bulls

Er is niet veel veranderd als we kijken naar de 1 uursgrafiek vanaf het moment dat we de 200 MA’s op 18 juni zijn verloren als support.

Bitcoin slaagde er voor het weekend niet in op de 200 MA’s terug te vorderen die zich op dat moment rond de $35.000 bevonden. In plaats hiervan volgde een afwijzing en de daling tot aan range low, zoals zojuist besproken.

Ondanks het feit dat we de koers de afgelopen 24 uur redelijk hebben zien herstellen zijn er nog niet al te veel redenen om bullish te zijn. Het veroveren van de 200 MA’s is echt de belangrijkste eerste stap naar het vormen van een mogelijke nieuwe uptrend en potentieel een grotere koersbeweging omhoog.

Bitcoin 1 uursgrafiek

We zien dat ook nu bitcoin weerstand ondervind rond de 200 MA’s en het weerstandsgebied $32.200. Nu onze markstructuur op de 4 uursgrafiek bearish gebroken is, houden we rekening met een lower low. Wanneer bitcoin er vandaag/morgen niet in slaagt de 200 MA’s te veroveren betekent dit dat de lower high op de 4 uursgrafiek naar alle waarschijnlijkheid gevonden is.

Mocht bitcoin er wel in slagen boven de 200 MA’s uit te komen zal dit een flinke opluchting zijn voor de bulls. De start van een nieuwe uptrend met een sterke beweging omhoog richting $35.500, $37.000 en uiteindelijk range high $40.000 wordt in dit scenario een stuk waarschijnlijker.

Bitcoin 1 uursgrafiek ingezoomd

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Bitcoin Webshop

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!Bitcoin Webshop

 

Laat een bericht achter