Bitcoin Update: de S&P 500 of BTC 500?

Na een groene start van de week heeft de algehele trend de situatie aan het einde van de week weer volledig naar zich toegetrokken. We consolideren wederom vlak boven het midden van onze prijsrange $39.250.

Op economisch vlak is er een hoop gaande, van hoge inflatie tot renteverhogingen tot aan het naderende einde van de grootste bullmarkt ooit voor de S&P 500.

Het maakt op dit moment niet uit of je de grafiek van Bitcoin, Ethereum of de S&P 500 bekijkt, want ze laten allemaal in grote lijnen hetzelfde beeld zien. De boel staat flink onder druk en het beloven interessante weken te gaan worden!

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!

Bitcoin 4 uursgrafiek | lokale top binnen grotere neerwaartse trend

Na onze vorige update ‘Donkere wolken boven Bitcoin en de S&P 500!’ zagen we aan het begin van de week op de lagere tijdbestekken (1 uur en 30 min) een bullish trend ontstaan. Dit zorgde voor een stijging van circa 9% en velen dachten dat we uit de gevarenzone waren. Niets is minder waar en aan het einde van de week waren we toch echt weer terug bij af en consolideert de koers vlak boven het midden van onze prijsrange $39.250.

De dynamische weerstand rond de 200 MA’s was te sterk en bitcoin heeft rond deze prijsregio zijn lokale top gevormd binnen de algehele grotere neerwaartse trend. Inmiddels hebben we voor de derde keer in twee weken tijd het midden van de prijsrange $39.250 getest als support. Tot op heden houdt support stand maar we weten dat des te vaker een supportgebied getest wordt, des te groter de kans dat deze uiteindelijk verloren gaat.

Prijsrange-analyse nog altijd volledig in tact

Ook al hebben we de stijging aan het begin van de week gemist, onze prijsrange-analyse is nog altijd volledig in tact. Het eerste gedeelte van range high $44.500 naar mid-range $39.250 is voltooid en het is afwachten totdat ook het tweede gedeelte, van mid-range $39.250 naar range low $34.000, zich gaat voltooien.

Dit wil net als vorige week niet zeggen dat dit direct op korte termijn staat te gebeuren. Maar gezien alle economische ontwikkelingen (hoge inflatie, renteverhoging ECB in juli en de S&P 500) lijkt het steeds waarschijnlijker te worden dat we ergens in de komende periode daadwerkelijk range low zullen gaan opzoeken. We passen onze verwachtingen pas aan als recente koersontwikkelingen ons hier een goede reden voor geeft en het terugwinnen van de 200 MA’s zou een goede reden kunnen zijn.

Tot die tijd wachten we vanaf de zijlijn geduldig af op wat er komen gaat en beperken we onze openstaande posities. Want die donkere wolken zullen er ook de komende week tot weken nog gewoon zijn.

Ethereum 4 uursgrafiek | eerste interessegebied rond $2.600

Veel overeenkomsten tussen de 4 uursgrafiek van Bitcoin en Ethereum. Ook Ethereum liet aan het begin van de week een mooie stijging zien van 10%. Maar ook Ethereum ondervond de nodige weerstand van de 200 MA en na de afwijzing (lokale top), volgde aan het einde van de week de pullback. We zijn weer terug op het prijsniveau van voor de stijging.

Nu we er niet in geslaagd zijn de trend bullish om te buigen en we weer handelen onder de beide MA’s houden we rekening met verdere koersdalingen in de komende periode. Ons eerste interessegebied ligt rond de $2.600, circa 11% onder de huidige koers, vergelijkbaar met onze range low bij bitcoin die zich circa 13% onder de huidige koers bevindt.

S&P 500 of BTC 500?

Eind maart (gele cirkel) bespraken we al of de uptrend van de weken daarvoor zou gaan om een definitieve trendwijziging naar bullish of slechts een bearish retest van de reeds ingezette neerwaartse trend. Ondanks het feit dat er voldoende reden was om bullish te zijn, we handelden tenslotte zo’n 2% boven de MA’s, bestempelde we het als slechts een bearish retest.

De zwarte pijl is het moment van onze vorige update ‘Donkere wolken boven Bitcoin en de S&P 500!’, net als bitcoin begon de S&P 500 de week goed. Nadat opnieuw de 200 MA bearish getest werd volgde de pullback en is de S&P 500 nog maar 3.5% verwijderd van ons eerste interessegebied rond 4115, de paniek dip bij de start van de Russische invasie.

Wanneer we flink uitzoomen zie we de sterke uptrend van de S&P 500 sinds einde mei 2020, waarbij consequent lokale bodems werden gevormd rond de 200 MA’s. Op 19 januari verloor de S&P 500 voor het eerst in lange tijd support van de MA’s en dit is niet zomaar een verandering.

De donkere wolk van vorige week is de grijze cirkel die ons laat zien dat het einde van de grootste bullmarkt ooit steeds dichterbij komt. Dat dit op de kortere termijn gevolgen zal hebben op de bitcoin koers lijkt inmiddels een feit te zijn.

Bitcoin Webshop van Nederland

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter