Bitcoin Kingsday Update: situatie steeds grilliger en onvoorspelbaarder!

Het is belangrijk om te weten wat we traden. En of we het nu leuk vinden of niet, we hebben momenteel te maken met een sterke correlatie tussen de bitcoin koers en de S&P 500. Terwijl de S&P 500 gisteren -2.81% van zijn waarde verloor, deed bitcoin hier met -7.5% een schep bovenop.

Op de hogere tijdsbestekken gaan belangrijke prijsniveaus verloren en op de lagere tijdsbestekken zien we de situatie steeds grilliger en onvoorspelbaarder worden. Een serieuze bedreiging voor jouw portfolio!

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!

Bitcoin daggrafiek | koers onder het belangrijke prijsniveau $40.820

Als we naar onderstaande daggrafiek kijken zien we dat bitcoin onder de supportlijn van de bear flag is uitgekomen. Na een bearish retest volgde gister een verdere daling en hebben we de koers verder afstand zien nemen van de onderkant van de bear flag.

De vraag voor nu is of het slechts gaat om een tijdelijke afwijking en we dus op korte termijn weer terugkeren in de bear flag? Of gaat bitcoin de komende dagen steeds verder wegzakken?

We zullen moeten erkennen dat er een grote waarschijnlijkheid is dat we de komende periode nog een flinke stap terug kunnen gaan doen. Bitcoin is onder het belangrijke prijsniveau $40.820 uitgekomen die al vanaf begin 2021 een significante rol speelt (gele cirkels).

Nu we ook hieronder handelen zijn de supportgebieden rond $34.000 en $30.000 de eerste volgende prijsregio’s om in de gaten te houden. Waarbij $34.000 overeenkomst met range low uit onze prijsrange analyse van de laatste weken/maanden.

Bitcoin 4 uursgrafiek | range low $34.000 komt steeds dichterbij

Aan het begin van de week was er weer een sprankje hoop toen de bulls erin slaagde weer boven mid-range $39.250 uit te komen. Maar de hoop verdween weer even snel als hij gekomen was en inmiddels handelen we opnieuw onder het midden van de prijsrange.

Het kleinere supportgebied rond $38.000 weet tot op heden stand te houden, maar de vraag is; voor hoelang?

onze prijsrange-analyse die we vanaf het begin van het jaar hanteren is nog altijd in tact. Het eerste gedeelte van range high $44.500 naar mid-range $39.250 is voltooid en het is afwachten totdat ook het tweede gedeelte, van mid-range $39.250 naar range low $34.000, zich gaat voltooien.

Het meest waarschijnlijke scenario is dan ook dat we ergens in de komende periode range low $34.000 opnieuw zullen gaan opzoeken. Zolang we op de lagere tijdsbestekken geen enkele teken van kracht zien is er geen reden om hier anders over te gaan denken.

Bitcoin 1 uursgrafiek | niet langer trending?

We gebruiken met regelmaat dit tijdsbestek om te kunnen beoordelen of we al dan niet moeten beginnen met het veranderen van onze mindset. Zien we een serieuze teken van kracht wat mogelijk het begin zou kunnen zijn van iets groters. Een teken van kracht is niet een bounce vanaf support, maar het terugwinnen van belangrijke prijsniveaus in combinatie met het doorbreken van de bearish trend.

Het heroveren van de 200 MA’s en deze vast kunnen houden als support zou een eerste voorzichtige teken van kracht kunnen zijn. Aan de andere kant hielden we er rekening mee dat bitcoin regelmatig lokale toppen vormt rond de dynamische weerstand van de 200 MA’s.

In correlatie met de financiële markten is bitcoin weer onder alle significante supportlevels (o.a. 200 MA’s en mid-ramge) uitgekomen, die we zouden hebben gebruikt als basis voor een bullish argument op dit lagere tijdsbestek.

Belangrijk:

Zo snel als dat we aan het begin van de week mid-range en de 200 MA’s wisten terug te winnen, zo snel zijn we ze ook weer kwijtgeraakt. Wanneer we de komende dagen blijven stuiteren rond de 200 MA’s, dus er weer even kort boven en dan weer onder. Betekent dit dat we ons niet langer in een trending marktomgeving bevinden. In dat geval gaan we niet meer uit van trends in welke richting dan ook. Uitgaan van trends in een markt die niet trending is, is namelijk een geweldige manier om je  portfolio te verpesten.

S&P 500 | nog maar 1.45% verwijderd van paniek dip

Of we het nu leuk vinden of niet, we zullen moeten erkennen dat er een sterke correlatie is tussen de de S&P 500 en de bitcoin koers. Vandaar dat onze vorige update de bijpassende titel ‘S&P 500 of BTC 500?’ hebben gegeven.

Vanaf de vorige update van afgelopen zondag (gele cirkel) hebben we de S&P 500, zoals verwacht, verder zien wegzakken (-5%) richting ons eerste interessegebied 4115 (paniek dip). Op dit moment zijn we hier nog maar 1.45% van verwijderd!

De S&P 500 zag gisteren-2.81% van zijn waarde verloren gaan en trok bitcoin wederom mee met een daling van -7.5%.

We zullen geduldig afwachten hoe de traditionele markten reageren als we daadwerkelijk de 4115 punten bereiken. Een bounce is hier te verwachten en ook dat bitcoin hierin mee zal gaan. Maar zoals eerder gezegd is een bounce niet genoeg en nog geen echte teken van kracht. Support doet enkel wat het hoort te doen.

Mocht 4115 als support verloren gaan dan is ons volgende interessegebied rond 3800, nog eens -7.63% lager.

Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter