Bitcoin crisis

Donkere wolken boven Bitcoin en de S&P 500!  

De afgelopen dagen consolideerde bitcoin in een range van 1.75% en was er maar weinig te beleven. Hier kwam door de daling van 4.5% vannacht een einde aan. Gaat bitcoin de komende periode ook het tweede deel van onze prijsrange-analyse voltooien?

De Amerikaanse beurzen zijn op Tweede Paasdag wel geopend, in tegenstelling tot de meeste Europese beurzen. Is de daling van bitcoin een voorbode voor een rode opening van de S&P 500?

*Nieuw* In de Bitcoin Webshop van Nederland & België: Bitcoin Condoom | Bitcoin & Hot Sex = Human Freedom! Laat je (of haar) verrassen!

Bitcoin 4 uursgrafiek | koers op weg naar range low $34.000

In de vorige update bespraken we of recente bounce (zwarte pijl) van bitcoin een serieuze teken van kracht was of dat support slechts deed wat het hoort te doen. Zonder dat dit zou leiden tot iets groters in de vorm van een nieuwe (lokale) uptrend.

Omdat we op dat moment nog geen echte tekenen van kracht zagen, we hadden tenslotte nog geen belangrijke prijsniveaus teruggewonnen of de trend bullish omgebogen, hielden we er sterk rekening mee dat het slechts bij een bounce zou blijven. Nu vier dagen later kunnen we concluderen dat onze verwachting de juiste was.

Door de daling van -4.5% afgelopen nacht zijn we onder het midden van onze prijsrange $39.250 terechtgekomen. Er is nog maar weinig wat ons ervan kan weerhouden om onze prijsrange-analyse volledig te voltooien en opnieuw range low $34.000 op te gaan zoeken.

Tip: Een uitgebreidere uitleg over onze prijsrange-analyse lees je hier.

Twee mogelijke scenario’s

Nu we handelen onder de 200 MA’s houden we rekening met twee mogelijke scenario’s voor de komende periode:

1). We vervolgen onze huidige neerwaarts trend, al dan niet na een bearish retest van mid-range. Zoals we dit eind januari en februari gezien hebben (zie 1 in grafiek).
2). We blijven een langere periode consolideren rond mid-range. Voordat bitcoin besluit om in actie te komen, in welke richting dan ook (zie 2 in grafiek).

Het risico op verdere daling richting range low in de komende periode, al dan niet na een bearish retest of een periode van consolidatie rond mid-range, wordt versterkt door de economische en geopolitieke ontwikkelingen, waarover straks meer bij de S&P 500.

Bitcoin 1 uursgrafiek | koers hervat na korte pauze neerwaartse trend

Het ombuigen van de trend naar bullish begint bij het terugwinnen van de 200 MA’s op dit tijdsbestek. Maar sinds het verliezen van de 200 MA’s op 5 april is bitcoin er nog altijd niet in geslaagd om überhaupt een serieuze poging te doen om ze te heroveren. Zelfs de recente bounce vanaf mid-range (zwarte pijl) haalde de 200 MA’s niet.

Zolang we handelen onder de 200 MA’s en deze nog altijd sterk naar beneden te hellen is er geen reden om aan te nemen dat de bearish trend op korte termijn bullish wordt omgebogen.

Zoomen we nog verder in op de 15-minuten grafiek dan zien we dat de koers na de bounce consolideerde rond de 200 MA’s op dit tijdsbestek. Hetgeen de MA’s de gelegenheid gaf om van sterk naar beneden hellend af te vlakken naar horizontaal.

Maar de net als eerdere pogingen (gele cirkels) lijkt het er sterk op dat het ook dit keer niets meer is dan een tijdelijke onderbreking van de bearish trend op de hogere tijdsbestekken.

S&P 500 | grootste risico blijft het beleid van de Fed

In de update ‘Cruciale week voor financiële markten’ hebben we besproken dat de komende weken echt cruciaal gaan worden voor de aandelenmarkten wereldwijd. Dit is nog altijd het geval en als we naar de grafiek van de S&P 500 kijken is er geen enkel argument te vinden die erop duidt dat een krachtig herstel aanstaande is. In het huidige tweede kwartaal zullen we hoogstwaarschijnlijk een antwoord gaan krijgen op de vraag: is het einde van de grootste bullmarkt in de geschiedenis nabij?

We hadden een sterk vermoeden dat de het korte verblijf boven de 200 MA’s (gele cirkel) slechts om een bearish retest zou gaan. In de afgelopen week is de S&P 500 support van de 200 MA’s verloren en is de kans groot dat we komende week tot weken verder afstand gaan nemen van deze voortschrijdende gemiddelden.

Het eerste kwartaal kenmerkte zich door een inflatie bestrijdende Federal Reserve, en geopolitieke spanningen (Russische invasie van Oekraïne) wat resulteerde in een kwartaalverlies van circa 5%. We zien dat de marktmentaliteit is verschoven van een “buy the dip-kans” naar een “sell-the-rip”. Gezien het feit dat er nog niets veranderd is ten aanzien van de hoge inflatie en de geopolitieke spanningen, zullen deze factoren ook de komende periode de aandelenmarkten negatief blijven beïnvloeden. Ook voor het tweede kwartaal geldt dat het grootste risico voor de aandelenmarkten het beleid van de Fed zal blijven.

S&P 500 op weg naar paniek dip 4100 (-6.25%)

Focus voor de komende weken is het gebied rond 4100, de paniek dip die ontstond toen Rusland Oekraïne binnen viel. Om dit gebied te bereiken zal de S&P 500 vanaf zijn huidige stand met -6.25% verder wegzakken en dit lijkt een reëel scenario.

Als dit gebied wordt doorbroken, bestaat het risico dat de we nog eens -7.63% weg zakken richting 3800. Hoewel men zou verwachten dat 4100 standhoudt, is dit grotendeels afhankelijk van de inflatieontwikkelingen (Fed) en de ontwikkelingen op geopolitiek vlak. Weerstand bevindt zich aan de bovenzijde rond 4600, waar eerder in februari een dubbele top gevormd werd.

Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter