Bitcoin Update: deur naar $8.000 staat op een kier

Bitcoin Update: deur naar $8.000 staat op een kier     

Eindelijk weer eens wat positieve koersbewegingen van bitcoin in het weekend. Op het moment van schrijven zien we een kleine pullback, afwachten wat de zondag verder voor ons in petto heeft. Het handelsvolume is zoals we gewend zijn in het weekend laag en de orderboeken zijn mager gevuld. De prijs kan hierdoor in korte tijd zomaar een paar honderd dollar stijgen of dalen, beperk je risico’s op zulke momenten. Natuurlijk kijken we ook vooruit en zal ik aan de hand van technische analyse laten zien waarom de deur richting $8.000 op een kier staat. Dit en nog veel meer in een nieuwe Bitcoin Update!

De EMA Ribbon

In de grafiek hieronder zie je de Exponential Moving Average Ribbon, maar wat zegt dit nu eigenlijk? Deze Ribbon indicator is een reeks van acht EMA’s van verschillende tijdlengtes. Al deze verschillende EMA lijnen worden als het ware samengevoegd in een golvende beweging. Door gebruik te maken van de EMA Ribbon indicator zie je eigenlijk in een oogopslag de trend en de kracht van de trend.
Staan de lijnen van de Ribbon ver uit elkaar is er een krachtige trend gaande. Liggen de lijnen dicht op elkaar is de trend minder krachtig en zijn er op dat moment geen grote prijsbewegingen gaande.

Wanneer we naar de grafiek kijken zien we dat bitcoin op dit moment een poging doet om door de Ribbon heen te breken. De eerste poging dit weekend is mislukt en we zien nu dus ook een kleine pullback. Wanneer we echt significant boven de EMA Ribbon uit weten te komen liggen verdere koersstijgingen voor de hand, kijk maar naar de blauwe pijl ervoor. Op het moment dat bitcoin onder de Ribbon uitkomt gaan we verder dalende koersen zien (zie zwarte pijlen in grafiek). Een uitbraak boven de Ribbon wil niet zeggen dat we zomaar even richting $8.000 of hoger gaan, er staat namelijk nog voldoende weerstand op ons te wachten.

bitcoin grafiek EMA Ribbon
bitcoin grafiek EMA Ribbon

Support en weerstand bitcoin

Vanaf het recente hoogtepunt in februari ($10.000 +) is bitcoin in een dalende trend terecht gekomen. Het goede nieuws is dat bitcoin hier ruim een week geleden doorheen is gebroken met hulp van een opgaande trendlijn. Zie de zwarte lijnen in de grafiek die samen een driehoek vormen.

Op dit moment bevindt de koers zich in een belangrijk support/weerstandsgebied, de oranje box tussen $ 7.000 en $ 7.250. Vlak daarboven staat de volgende uitdaging op bitcoin te wachten. Het weerstandsgebied tussen $ 7.400 en $ 7.500. Wanneer bitcoin ook hier de komende dagen doorheen weet te breken moet er een nieuw hoger hoogtepunt boven de $ 8.000 gerealiseerd worden.

Een bitcoin koers boven de $8.000 met minder dan 22 dagen tot de bitcoin halving is het ‘perfecte plaatje’!

Wanneer bitcoin geen stand weet te houden boven de $7.000 grens zullen we toch echt rekening moeten houden met een aantal supportlevels onder ons:

  • $6.430
  • $6.100
  • $5.418
  • $4.200
bitcoin grafiek 19 april 2020
Bitcoin grafiek 19 april 2020

Samengevat

  • Boven de $ 7.000 grens blijven is belangrijk voor bullish scenario op korte termijn
  • Twee heftige weerstandslijnen vlak boven ons $7.250 en $7.500
  • Een Koers boven de $8.000 op korte termijn is het droomscenario
  • Wanneer bitcoin faalt kunnen we zomaar terugvallen richting $6.000

 

>>> koop je bitcoins direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

 

Laat een bericht achter