Bitcoin No-Trade Zone

Bitcoin Update: No-Trade Zone, pak je rust en geniet!

De voorspelde prijsactie van vorige week is gekomen, maar kunnen we wel echt spreken van een break-out? Of is bitcoin een ander patroon aan het vormen? Aan de hand van een aantal grafieken en indicatoren laat ik zien waarom we ons op dit moment in een no-trade zone begeven. Tot slot een update over de werkzaamheden aan mijn website. De laatste weken ben ik hard aan het werk om een Bitcoin Webshop te bouwen en dit gaat niet zonder slag of stoot. Dit en nog veel meer in een nieuwe Bitcoin Update!

Break-out of Fake-out?

In mijn vorige update hebben we het gehad over de aanstaande break-out. uit de driehoek patroon die bitcoin aan het vormen was. De voorspelde prijsactie is inderdaad gekomen maar heel overtuigend was het allemaal niet.

Als we naar de grafiek hieronder kijken zien we dat op het moment van de uitbraak geen sprake was van een volume piek. Een uitbraak uit een patroon moet bevestigd worden door een significante volume piek op het moment van de break-out. In dit geval kunnen we ons afvragen of het in plaats van een break-out geen fake-out was? Binnen een aar dagen is de koers weer op het niveau van voor de break-out.

Wellicht is er helemaal geen sprake van een driehoekpatroon? Misschien vormt bitcoin een heel ander patroon die we de komende dagen in de gaten moeten houden.

Bitcoin Grafiek Break-out
Bitcoin Grafiek Break-out

No-Trade zone voor Bitcoin

Na de koersdaling van afgelopen vrijdag is bitcoin in rustig vaarwater terecht gekomen, zie oranje box in de grafiek hieronder. De No-Trade zone is de zone tussen grofweg $6.800 en $7.000. Op dit moment vind de koers support op en rond de 100 EMA, rond de $6.850. De vraag is of de support van de 100 EMA sterk genoeg is om stand te houden. Verschillende indicatoren wijzen op een trend omkeer en dit zou kunnen betekenen dat de koers de komende dagen nog iets naar beneden kan gaan.

Bitcoin Grafiek No-Trade Zone
Bitcoin Grafiek No-Trade Zone

De MACD en de RSI

Wanner we naar de koers, de MACD en de RSI kijken zien we dat er een redelijke kans bestaat dat er een trendverandering in de lucht hangt. Zie onderstaande grafiek. De koers vindt op dit moment nog support op de opwaartse trendlijn. De MACD laat zien dat er mogelijk de komende dagen een bearish cross gaat plaatsvinden, met verdere koersdalingen als gevolg. De RSI heeft de afgelopen dagen ook netjes de opwaartse trendlijn gevolgd. Tijdens de break-out/fake-out wist de RSI zelfs even boven de weerstandslijn uit te komen. Maar inmiddels is de RSI aan het zakken en is na de prijsdaling van vrijdag, weer onder de trendlijn uitgekomen.

Bitcoin Grafiek RSI en MACD
Bitcoin Grafiek RSI en MACD

Opwaarts trendkanaal

Een ander patroon welke zich de komende dagen verder kan gaan ontwikkelen is een opwaarts trendkanaal. Sinds de flinke koersdaling van half maart is de koers aan het herstellen. Dit trendkanaal wordt gevorm door steeds hogere laagtepunten en steeds net iets hogere hoogtepunten, zie grafiek hieronder.

De koers heeft nog wat ruimte om te kunnen zaken richting de onderkant van het trendkanaal, rond $6.750. In het meest positieve scenario voor de komende week zakt de koers maximaal tot de onderkant van het trendkanaal, gevolgd door een mooi bounce naar het hart van het kanaal (stippellijn). Op weg naar een nieuwe poging weer een hoger hoogtepunt neer te zetten boven de $ 8.000 grens.

Bitcoin Grafiek - Trendkanaal
Bitcoin Grafiek – Trendkanaal

Voor dit komende paasweekend zou ik zeggen pak je rust en geniet! Laat de grafieken voor wat het is, pak een lekker koud biertje, geniet van het weer en van elkaar.

Stay Safe & Trade Safe!
 

Web Werkzaamheden Bitcoin Debuut

De afgelopen weken ben ik onwijs druk met het restylen van mijn website en het lanceren van een Bitcoin Webshop. In deze webshop vinden jullie straks te gekke en vooral unieke bitcoin items voor de echte bitcoin liefhebber! Hierover de komende weken meer. Voor nu betekent dat de komende week alleen mijn blogpagina beschikbaar is op de website.

Zoals gezegd gaat het allemaal niet zonder slag of stoot. Het openen van een Bitcoin Webshop roept een hoop angst op bij verschillende bedrijven. Twee weken geleden vroeg ik een zakelijke bankrekening aan bij Knab Bank voor mijn webshop. In de aanvraag duidelijk toegelicht dat het niet gaat om het kopen of verkopen van fysieke bitcoin, maar om een webshop met unieke bitcoin items. Je voelt hem waarschijnlijk al aankomen, de aanvraag is afgewezen, zie bericht hieronder.

Knab bank - afwijzing
Knab Bank – afwijzing

Uiteindelijk is het alsnog goed gekomen en heb ik een zakelijke rekening kunnen openen bij Bunq bank. Met goede moed ging op zoek naar een partij die de iDEAL betalingen voor mijn webshop kan gaan verzorgen. Op advies van mijn website bouwer een aanvraag ingeschoten bij SISOW. Ook hier weer duidelijk in de aanvraag vermeld dat het niet gaat om het verkopen of kopen van bitcoin zelf. Je raadt het waarschijnlijk al, ook deze aanvraag is geweigerd door SISOW, zie bericht hieronder.

SISOW - afwijzing
SISOW – afwijzing

Het is zo bijzonder om mee te maken dat er zoveel banken en bedrijven zijn die Bitcoin zien als een risico. Waar zijn ze nou eigenlijk bang voor? Alsof het verkopen van een Bitcoin gerelateerde items een groot risico met zich meebrengt? Het is eigenlijk gewoon te gek van woorden dat je zomaar geweerd kan worden als je leuke bitcoin artikel wilt gaan verkopen.

Op dit moment loopt een nieuwe aanvraag voor een iDEAL betalingssysteem bij een ander bedrijf en ik hou jullie op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen!

Voor nu een goed paasweekend en nogmaals Trade Safe en Stay Safe!  

Laat een bericht achter