Bitcoin winst

Winst maken met bitcoin? Risicomanagement!

Iedereen die begint met het handelen in bitcoin doet dit met maar één doel, winst maken. Maar wist je dat 25 procent van de handelaren pas na 4 jaar winst maakt? Dit betekent automatisch dat 75 procent na 4 jaar nog steeds verliest maakt. Hoe zorg jij er voor dat je wel winstgevend handelt in bitcoin en niet dezelfde fouten maakt als de meeste handelaren?

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

De basis voor het maken van winst met bitcoin is risicomanagement. Zonder risicomanagement ga je er simpelweg niet in slagen jouw doel te behalen. Dit artikel is gericht op het handelen in bitcoin versus andere cryptomunten of euro’s, met als doel jouw portfolio te laten groeien!

Winst maken met bitcoin door risicomanagement

In ons dagelijkse leven maken we veelal onbewust bepaalde keuzes op basis van risicomanagement. Je bent onderweg naar een afspraak en je bent aan de late kant, je overweegt of je plank gas zult geven om alsnog op tijd te kunnen komen. Je komt tot de conclusie dit niet te doen omdat op desbetreffende snelweg vaak geflitst wordt. Het risico op een boete acht je hierdoor te groot en houdt je aan de maximum snelheid.

Het doel van risicomanagement is om er voor te zorgen dat jij jouw doel, het winstgevend handelen in bitcoin, gaat halen. Je kunt alleen winstgevend handelen in bitcoin als je in staat bent jouw risico’s te beperken. Klinkt logisch, maar toch is dit de meest gemaakte fout bij heel veel handelaren. Je bent er van overtuigd dat de koers van een bepaalde cryptomunt gaat stijgen en besluit flink in te zetten. Geheel tegen alle verwachtingen in zakt de koers in korte tijd flink. Je verliest hierdoor een aanzienlijk deel van je portfolio. Bij risicomanagement van trades gaat het erom dat wanneer het fout gaat, jij slechts een klein percentage van je portfolio verliest. Hou afhankelijk van de trade een risicopercentage aan van 1% en maximaal 4% van je totale portfolio.

TIP: Hanteer een risicopercentage van 1% tot 2%, in de wereld van crypto is niets zeker!

Risicomanagement in praktijk

Leuk allemaal die mooie theorieën maar hoe pas je risicomanagement toe bij het handelen in bitcoin? Hieronder staan twee voorbeelden beschreven hoe jij risicomanagement in de praktijk kunt toepassen. Het eerste voorbeeld gaat om het bepalen van jouw risico op basis van bitcoin en het tweede voorbeeld op basis van euro’s. Afhankelijk van jouw voorgestelde doel, winst maken in bitcoin of in euro’s, kies je een van beide voorbeelden.

Voorbeeld in bitcoin:

  • Totale bitcoin portfolio 1 bitcoin
  • 1% risico (= 0,01 bitcoin)
  • Stop loss 4% (bijv. op basis van supportlijnen).

Hoe bepaal je hoeveel je kan inzetten om maximaal 1% van je portfolio te verliezen als het fout gaat?

Je pakt het aantal bitcoin wat je maximaal wilt verliezen, in dit voorbeeld 0.01 bitcoin en deelt dit door je stop loss van 4% in decimalen 0,04.

Je krijgt dan de rekensom -> 0,01 / 0,04 = 0,25.

Dit betekent dat je maximaal 0.25 bitcoin kunt inzetten om maximaal 1% van je totale portfolio te verliezen als de trade verkeerd uitpakt. Dubbel checken kan makkelijk door je maximale positie van 0.25 BTC te vermenigvuldigen met je stop loss van 4% -> 0,25 x 0,04 = 0,01.

Voorbeeld in euro’s:

  • Totale bitcoin portfolio in euro’s € 5.000
  • 1% risico (= € 50,-)
  • Stop loss 5% (bijv op basis van supportlijnen)

Hoe bepaal je hoeveel euro’s je kan inzetten om maximaal 1% van je portfolio te verliezen als het fout gaat.

Je pakt het aantal euro’s wat je maximaal wil verliezen, in dit voorbeeld € 50,- en deelt dit door je stop loss van 5% in decimalen 0,05.

Je krijgt dan de rekensom -> 50 / 0,05 = 1.000.

Dit betekent dus dat je maximaal € 1.000 kun inzetten om maximaal 1% van je totale portfolio in euro’s te kunnen verliezen. Dubbel checken kan makkelijk door je maximale positie van € 1.000 te vermenigvuldigen met je stop loss van 5% -> 1.000 x 0,05 = 50.

Ook interessant voor jou: Handelen in Bitcoin | Mentaliteit & Psychologie bepaalt voor 95% jouw succes!

Handelen in Bitcoin doe je zonder emotie!

Wanneer je bovenstaande handelsstrategie toepast zorgt dit er direct voor dat je veel minder emotioneel gaat handelen omdat je weet dat wanneer het fout gaat jouw risico beperkt is. Voorkom handelen uit emoties! Wanneer jij uit emotie handelt maak je de slechtst mogelijke beslissingen! Daarnaast zorgt het op deze manier beheersen van je risico’s er ook voor dat wanneer je op één trade 15% pakt er 3 trades mis kunnen gaan en je nog steeds winst maakt. Sterker nog je zult zien dat wanneer je deze strategie toepast jouw bitcoin/euro portfolio gaat groeien!

*NIEUW* in de Bitcoin Webshop van Nederland!

Bitcoin Webshop

 

Bitvavo

Laat een bericht achter