bitcoin trendomkeer

Bitcoin Update: Eerste signalen trendomkeer zichtbaar

Waar bijna iedereen denkt dat de CME future gap rond $9.600 gevuld gaat worden zie ik steeds meer signalen die duiden op een trendomkeer. Een overgang van een dalende naar stijgende trend lijkt in de maak. Er is echter één belangrijk voorbehoud welke gemaakt moet worden. Hoe dit precies zit lees je in een nieuwe Bitcoin Update.

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Bitcoin 1-uur | Trendomkeer in de maak

Op de 1 uur grafiek hieronder zien we dat de koers de afgelopen dagen langzaam zijn weg omhoog heeft gevonden. Vannacht is bitcoin er in geslaagd om boven de 200 EMA uit te breken, een belangrijke stap op weg naar een mogelijke trendomkeer. Een trend omkeer begint op de lagere timeframes en zal bij doorzetting hiervan ook zichtbaar worden op de hogere timeframes. Wat vertellen de grafieken op de hogere timeframes ons?

bitcoin trendomkeer

Bitcoin 4-uur | einde bearish marktstructuur?

De eerste stap naar het doorbreken van de huidige bearish marktstructuur is gezet. Bitcoin is er in geslaagd een hoger hoogtepunt neer te zetten. Een hoger laagtepunt is de komende dagen nodig voor een bevestiging van de trendomkeer. Op dit moment ondervindt bitcoin weerstand aan de bovenkant van het weerstandsgebied rond $10.557 (grijze box). Een uitbraak boven het weerstandsgebied kan straks bij het vormen van een hoger laagtepunt dienen als support, op weg naar de 200 EMA (blauwe lijn).

In de update van vorige week: geduld is de metgezel van wijsheid hebben we het gehad over de belangrijke supportlijn rond $9.913. De koers heeft deze supportlijn de afgelopen week een aantal keer succesvol getest gevolg door een bounce omhoog.

Bitcoin dag | bullish cross MACD

Bitcoin begeeft zich al bijna 2 weken in de range tussen de belangrijke supportlijn van $9.913 en de bovenzijde van het weerstandsgebied rond $10.557 (grijze box). Er liggen 2 scenario’s het meest voor de hand. Een scenario waarbij bitcoin er niet in slaagt boven de $10.557 heen te breken met als gevolg een langere periode van consolidatie in de huidige range. Een meer bullish scenario is wanneer de koers wel boven de weerstandslijn van $10.557 weet uit te breken. Zoals eerder aangekaart zou deze lijn, bij het vormen van een hoger laagtepunt als support kunnen gaan dienen.

Er bestaan een reële kans dat we komende week een bullish cross van de MACD gaan krijgen. De MACD staat voor ‘Moving Average Convergence Divergence’. Het geeft op basis van voortschrijdende gemiddelde een trend aan (dalende of stijgende trend). De MACD wordt door veel handelaren gebruikt om het juiste in- en uitstapmomenten te bepalen. Mocht de bullish cross komende week plaatsvinden is dit een belangrijk signaal dat er inderdaad een trendomkeer in de maak is.

Bitcoin week | nog steeds in bullmarkt

De 20 EMA op de weekgrafiek, we hebben het er al vaak over gehad. Een belangrijke indicator om te bepalen in wat voor marktsituatie we ons begeven. Wanneer de koers zich boven de 20 EMA begeeft is er sprake van een bullmarkt. Begeeft de koers zich onder de 20 EMA is er sprake van een bearmarkt. Zoals in de grafiek hieronder goed zichtbaar lijkt het er sterk op dat we de week gaan afsluiten met een groene week candle vlak boven de 20EMA. We zitten dus nog steeds in een  bulmarkt.

Onder voorbehoud van aandelenmarkt

Zoals eerder gezegd verwachten de meeste mensen dat de koers gaat dalen om de CME future gap rond $9.6000 te gaan dichten (fillen). Maar in mijn ogen zou dit op dit moment te veel voor de hand liggen en verwacht ik niet dat de koers de komende week onder de belangrijke supportlijn rond $9.913 uit zal komen. Gesterkt door de signalen die duiden op een trendomkeer ligt consolidatie of een licht stijgende bitcoin prijs meer voor de hand. Hierbij moet wel gezegd worden dat een sterk dalende aandelenmarkt komende week roet in het eten kan gooien. Want of we het nu willen of niet, in de meeste gevallen volgt bitcoin de koersontwikkelingen op de aandelenmarkt.

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter