bitcoin geduld

Bitcoin Update: geduld is de metgezel van wijsheid

Met een correctie van -18% in de afgelopen dagen is het op zijn zachts gezegd geen goede week voor bitcoin. Maar hoe erg is het? De weeksluiting van vandaag wordt in ieder geval een hele belangrijke, zakken we verder weg of krijgen we een bounce? Geduld is een schone zaak, een spreekwoord die we allemaal kennen, ook in crypto een belangrijk basisprincipe. Diegene die de afgelopen maand ongeduldig was heeft nu verlies, terwijl de geduldige kunnen profiteren van een ultieme buy the dip kans! Hoe dit precies zit, lees je in een nieuwe Bitcoin Update!

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Einde bullmarkt voor bitcoin?

We starten vandaag met onderstaande weekgrafiek, want vandaag wordt een belangrijke dag voor bitcoin. Tijdens een bullmarkt (uptrend) dient de 20 MA als sterk support. Met ondersteuning van een oplopende 20 MA zien we een stijgende bitcoin koers. Maar wanneer de koers de 20 MA doorbreekt komt de koers in een bearmarkt (downtrend) terecht en zal vanaf dat moment tot sterke weerstand gaan leiden. Het mag duidelijk zijn dat we het liefste zien dat de koers vandaag niet onder de 20 MA uit gaat komen.

“Gedurende iedere bullmarkt zakt de koers ALTIJD terug naar de 100 MA.”

Daarnaast is te zien dat de 20 MA samenkomt met de belangrijke supportlijn rond € 9.919. Al vanaf de Bullmarkt van 2017 bewijst deze supportlijn hardnekkig te zijn. Bitcoin slaagt er maar zelden in om boven deze lijn uit te komen en langere periode te blijven. Nog een reden waarom de weeksluiting van vandaag cruciaal is. Want ook onder deze supportlijn komen we liever niet terecht, het kan dan zomaar heel wat weken gaan duren voordat de koers hier weer boven weet te komen.

Zie je de blauwe pijltjes in de grafiek? Dat was op 2 augustus 2020, hou dit in gedachte…

Bitcoin Bullmarkt

Bitcoin zakt weg, de 4-uurs grafiek

Afgelopen woensdag zakte de koers onder de 200 MA en vond support op de 200 EMA. Helaas voor korte duur want één dag later werd ook de 200 EMA doorbroken, met een flinke sell-of tot gevolg. De koers veerde op, maar het lukte niet om het grijze supportgebied, welke eerst nog als support diende, te doorbreken (bearish retest).

In de 4-uurs grafiek is de belangrijke supportlijn uit de weekgrafiek rond € 9.919 weergegeven, zwarte lijn. Opvallend is dat de koers precies rond deze lijn support weet te vinden, tot nu toe in ieder geval. Maar er is nog een belangrijke reden waarom de koers juist hier support weet te vinden.

Geduld is een schone zaak

Om te laten zien wat ik hier precies mee bedoel neem ik jullie mee terug naar de Update van 2 augustus 2020: De ultieme ‘buy the dip’ zone!

Onderstaande alinea komt uit deze update:

“De 100 MA is de ‘buy the dip’ zone tijdens een sterke uptrend. Gedurende iedere bullmarkt zakt de koers ALTIJD (vroeg of iets later) terug naar de 100 MA. In een enkel geval zakt de koers bij een grotere sell off kort terug naar de 200 EMA (EMA = Exponential Moving Average). Vervolgens zal de koers zijn uptrend verder vervolgen. Het kan dus erg lucratief zijn om tijdens een grote sell off extra bitcoin aan jouw portefeuille toe te voegen.” 

De bijbehorende grafiek van 2 augustus 2020:

We zijn inmiddels ruim een maand verder en de koers begeeft zich op dit moment exact in de De ultieme ‘buy the dip’ zone, zie grafiek hieronder:

Daarom is geduld de metgezel van wijsheid

Vanaf de update van 2 augustus bevond de koers zich ruim boven de 100 MA en zelf boven de 20 MA, wat een sterke uptrend betekent. De meest gemaakte fout is om in te stappen op het moment dat de koers zich in een sterke uptrend bevindt. Want iedereen die ongeduldig was en vanaf 2 augustus is ingestapt, maakt inmiddels behoorlijk verlies, circa 18 procent.

Heb je de blauwe pijltjes van de weekgrafiek nog in gedachte? iedereen die is ingestapt vanaf dit moment heeft dus op de top van de markt gekocht, terwijl je juist op de top zou moeten verkopen.

“Verkoop als iedereen koopt en koop als iedereen verkoopt.”

De geduldige handelaren, die dus niet zijn ingestapt in de periode na 2 augustus, kunnen nu profiteren door op een veel lager punt in te stappen. Uiteraard zal nog moeten blijken of de koers de komende week stand weet te houden boven de 100 MA, want zekerheid bestaat in de cryptowereld simpelweg niet. Maar één ding is zeker, wie de afgelopen weken geduldig langs de zijlijn heeft afgewacht, heeft zijn bitcoin portfolio 18% goedkoper kunnen aanvullen.

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

 

Laat een bericht achter