Bitcoin Update: even bijkomen en weer door!

Pakt bitcoin zijn broodnodige rust of is er een trendomkeer aanstaande? Bitcoin begeeft zich in een sterke uptrend en in deze update neem ik je mee in de belangrijkste prijsniveaus voor de komende week. Altcoins kunnen het de komende week wederom zwaar gaan krijgen, maar de een z’n dood is een ander z’n brood.

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Bitcoin 4 uur – bullish marktstructuur

Belangrijkste gegeven uit onderstaande 4 uur grafiek is dat er nog steeds sprake is van een bullish marktstructuur, bitcoin begeeft zich in een sterke uptrend! (zie oranje trendlijn). De koers heeft dit weekend support gevonden op een belangrijke supportlijn van $15.750 en de opwaartse trend is nog steeds in tact.

Bitcoin 4 uur | Sterke uptrend
Bitcoin 4 uur | Sterke uptrend

Wat we verder zien is dat na het bereiken van de zone rond $16.200 de verkoopdruk langzaam begon toe te nemen, met een licht dalende koers tot gevolg. Zoals gezegd heeft de koers succesvol support gevonden in de zone $15.750 – $15.850 en dit is voor nu goed nieuws. Deze zone diende in de dagen hiervoor nog als weerstand. Enige consolidatie tussen beide zones ($15.750 en $16.200) ligt op korte termijn en dan bedoel ik enkele dagen, het meest voor de hand.

Bitcoin 4 uur | Bullish marktstructuur
Bitcoin 4 uur | Bullish marktstructuur

Consolidatie tijdens een sterke uptrend is nodig om de markt te laten wennen aan de huidige prijsniveaus. Vraag en aanbod komen in deze periode weer meer in evenwicht en het geeft de verschillende indicatoren de gelegenheid om af te koelen. Voor nu is er zoals gezegd sprake van een bullish marktstructuur en dit veranderd niet totdat de koers onder de $15.400 uitkomt. Een belangrijk prijsniveau om de komende tijd in de gaten te houden. Tot die tijd zal bitcoin zijn uptrend voortzetten en op jacht gaan naar de $17.000.

Bitcoin 4 uur | ingezoomd
Bitcoin 4 uur | ingezoomd

Bitcoin Dominantie – opwaartse trend

Wanneer we naar de bitcoin dominantie op de daggrafiek kijken zien we ook hier een overduidelijke opwaartse trend. De huidige uptrend zou de komende dagen nog wel eens verder op kunnen lopen richting 68%. In dit scenario zullen er behoorlijk wat altcoins zijn die een nieuw all-time-lows gaan neerzetten. Dit kan een goed moment zijn om een aantal van deze altcoins aan je portofolio toe te voegen. Mochten we in plaats hiervan toch zien dat de trend begint te wijzigen, houden we de EMA’s in de gaten. Komt de bitcoin dominantie onder de EMA’s uit kan dit een bevestiging zijn van een potentieel “alt-season”, maar voor nu lijkt dit nog ver weg.

Bitcoin Dominantie | opwaartse trend
Bitcoin Dominantie | opwaartse trend

Eve en Adam patroon – de route naar een nieuw hoogtepunt

Onderstaande grafiek komt uit de Update van vorige week ‘dit patroon brengt bitcoin naar ongekende hoogte!’. In de update beschreef ik dat de koers de komende weken zal gaan schommelen tussen de neklijn $13.910 en de $15.760 en een soort handvat zal gaan vormen. De koers kwam deze weliswaar iets hoger uit, echter nog steeds relevant. Wanneer de koers uit het handvat weet te breken, beweegt deze in de periode erna vaak in een sterke trend omhoog en nog wel eens een stuk hoger dan je denkt $25.000 – $50.000 is zeker niet ondenkbaar. Nog wel even geduld wat dit kan nog wel een paar maanden duren. De komende maanden zullen we af en toe terug blikken om te kijken hoe dit patroon zich ontwikkelt.

Bitcoin | Eve en Adam patroon
Bitcoin | Eve en Adam patroon

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter