Bitcoin Magazine Updates & Analyses

Bitcoin Update: dit patroon brengt bitcoin naar ongekende hoogte!

Wederom een ijzersterke week voor bitcoin, de uptrend dendert voort. De correctie van gister veranderd hier niets aan. Sterker nog in deze update laat ik jou een patroon zien waaruit blijkt dat bitcoin op weg is naar een nieuw all-time-high en die kan zomaar een stuk hoger zijn dan je denkt! Verder in deze update veel grafieken en verschillende indicatoren zodat jij klaar bent voor de rumoerige week die ons te wachten staat.

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Eve en Adam patroon – de route naar een nieuw hoogtepunt

Dit bitcoin patroon vormt zich al vanaf begin 2018 en kan door zijn lengte van bijna 3 jaar sterke invloed gaan hebben op de prijsontwikkelingen de komende maanden. Het gaat om het ‘Eve & Adam’ patroon, zichtbaar in de grafiek hieronder.

Het patroon bestaat uit twee bodems die er verschillend uitzien. Als eerste ontstaat de Eve-bodem, een bredere bodem en meer afgerond (ronding). Vervolgens verschijnt de Adam bodem, deze is een stuk smaller met een overduidelijke V-vorm.

Bitcoin patroon door breakout bevestigd

De neklijn wordt gevormd door het hoogtepunt tussen beide bodems, in dit geval de piek van juni 2019 – $13.910. Bitcoin is er deze week eindelijk in geslaagd om boven de neklijn uit te breken (breakout) en hierdoor is de dubbele bodem daadwerkelijk bevestigd.

Het is aannemelijk dat de koers bij een correctie de komende weken de neklijn rond $13.910 gaat her-testen, maar dan nu van boven af. Een retest zou een extra bevestiging zijn van het ‘Eve & Adam’ patroon.

Sterke uptrend als gevolg

De komende weken zal de koers zeer waarschijnlijk gaan schommelen tussen de neklijn $13.910 en de $15.760 en zal een soort handvat gaan vormen. Wanneer de koers uit het handvat weet te breken, beweegt deze in de periode erna vaak in een sterke trend omhoog en nog wel eens een stuk hoger dan je denkt $25.000 – $50.000 is zeker niet ondenkbaar. Wanneer je nog extra wil inslaan voordat de echte uptrend gaat beginnen? Dan is rond $14.000, vlak boven de neklijn een goed instapmoment!

Bitcoin patroon
Bitcoin patroon | Eva & Adam | dubbele bodem

Kenmerken Eve & Adam patroon

Koers
De stijging tussen de beide bodems is ruim 300%,  dient minimaal 10% te zijn.
De prijsverschillen tussen beide bodems is klein circa 19%, dit zou normaliter rond de 5% moeten zijn, echter gezien de lengte van het patroon en de stijging tussen de bodems is 19% een minimaal verschil.

Tijdsbestek
Beide bodems liggen maar liefst 435 dagen uit elkaar, gemiddeld is dit 23 dagen.

Ultieme prijstarget nagenoeg gehaald

In de vorige update nieuw hoogtepunt, piek bereikt? hebben we het gehad over het ultieme prijstarget voor bitcoin wanneer de uptrend zich zou voortzetten. Bitcoin wist op nog geen $135 na, zijn ultieme prijstarget te halen, zie grafiek hieronder.

Nog even de belangrijkste prijsniveaus op een rij:

$16.137 – ultieme prijstarget, dient nog doorbroken te worden
$14.100 – nieuw hoogtepunt bitcoin sinds juni 2019 (Golden Pocket)
$13.910 – neklijn Eve en Adam patroon
$12.290 – voorheen sterke weerstand, nog niet getest als support
$10.520 – sterke supportlijn

Bitcoin daggrafiek
Bitcoin daggrafiek

3 keer EMA Ribbon op rij

De EMA Ribbon indicator is een reeks van acht EMA’s van verschillende tijdlengtes. Al deze verschillende EMA lijnen worden als het ware samengevoegd in een golvende beweging. Door gebruik te maken van de EMA Ribbon indicator zie je eigenlijk in een oogopslag de trend en de kracht van de trend.

Staan de lijnen van de Ribbon ver uit elkaar is er een krachtige trend gaande. Liggen de lijnen dicht op elkaar is de trend minder krachtig en zijn er op dat moment geen grote prijsbewegingen gaande.

Wanneer we kijken naar de 4 uur grafiek hieronder zien we dat de koers tijdens de correctie van gisteren exact support vond aan de onderkant van de Ribbon. Dit is gedurende de huidige uptrend al een aantal keer vaker gebeurd, zie zwarte pijlen. Zolang de koers zich boven de EMA Ribbon begeeft is er nog steeds sprake van een uptrend.

Bitcoin 4 uur | EMA RIBBON
Bitcoin 4 uur | EMA RIBBON

Een ander beeld zien we wanneer we naar de EMA Ribbon op de daggrafiek hieronder kijken. De koers begeeft zich nog een behoorlijk stuk boven de Ribbon. Uiteindelijk zal de koers de Ribbon weer gaan opzoeken. De Bovenkant van de Ribbon ligt rond $13.770 en ligt op dit moment net onder de neklijn waar we het zojuist over hadden.

Bitcoin 4 uur | EMA RIBBON
Bitcoin 4 uur | EMA RIBBON

Op de weekgrafiek zien we helemaal iets bijzonders, ook hier begeeft de koers zich nog een behoorlijk stuk boven de Ribbon. Dit is pas de derde keer in de historie dat de koers zich zover boven de Ribbon begeeft.

Bitcoin weekgrafiek | EMA Ribbon
Bitcoin weekgrafiek | EMA RIBBON

Uptrend 1 uur grafiek nog steeds intact

Gedurende de huidige uptrend van $11.000 richting $16.000 heeft de koers de 200 EMA vast weten te houden. Tijdens de correctie van gisteren wist de koers uiteindelijk support te vinden op de 200 EMA en ook dit is niet voor het eerst, zie zwarte pijlen in grafiek. Ik ben er van overtuigd dat deze rally nog lang niet voorbij is zeker niet zolang bitcoin er in slaagt zijn reeks met hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten voort te zetten.

Bitcoin 1 uur grafiek | Uptrend 200 EMA
Bitcoin 1 uur grafiek | Uptrend 200 EMA

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter