Bitcoin lang niet zo bullish geweest, volgende targets $30K-$40K

Door de huidige bankencrisis heeft bitcoin in de afgelopen week eindelijk wereldwijde erkenning gekregen als alternatief voor het traditionele banksysteem. Wat heeft het nu nog voor zin om bitcoin te verkopen voor fiatgeld?

In de vorige update zeiden we dat de nieuwe handelsweek een week belooft te worden die we niet snel meer gaan vergeten. Nu een week later kunnen we concluderen dat de afgelopen week, de week was waarin bitcoin zich loskoppelt van de aandelenmarkten en voor het eerst echt getest wordt waarvoor het ooit bedacht is.

Hoe hoog de huidige bankencrisis de bitcoin koers kan brengen weet niemand, maar wij volgen de huidige bullish trend net zolang totdat deze doorbroken wordt!

Nieuwe Bitcoin Items en Gifts zijn nu verkrijgbaar in de Bitcoin Webshop van Nederland & België, laat je verrassen!

Bitcoin weekgrafiek | ruim één jaar niet zo bullish geweest

In de vorige update hebben we et gehad over het belangrijke prijsgebied $19.500 – $21.000. We zeiden dat wanneer we boven de $21.000 zouden uitkomen we onze mindset voorzichtig bullish zouden bijstellen en dit is niet voor niets geweest.

Door de stijging van ruim 30% in de afgelopen week zijn we er niet alleen in geslaagd het sterke weerstandsgebied $25.000 te heroveren, maar ook een cluster aan MA’s (50, 100, 200 MA’s). De weekgrafiek heeft er in ruim één jaar tijd niet zo bullish uitgezien.

Dit betekent dat we ons kunnen gaan focussen op belangrijke prijsniveaus boven ons. Eerst volgende target is het weerstansgebied $29.000 – $30.000, vervolgens $34.000 en het gebied rond $37.500. Net zolang totdat de bullish trend op de lagere tijdsbestekken bearish doorbroken wordt.

De Zwitserse regering is gisteravond bijeengekomen voor een spoedoverleg over de crisis bij de Zwitserse bank Credit Suisse. Dit is naast de huidige bullish trend op alle tijdsbestekken een extra argument dat we komende week mogelijk nog een flinke pump kunnen gaan zien.

Bitcoin daggrafiek | slechts 9% verwijderd van volgende target

Ruim een week geleden hadden we nog te maken met een sterkte neerwaartse trend voor bitcoin en waren er op basis van technische analyses nog geen bullish argumenten te vinden, die zouden duidden op het einde van de neerwaartse trend of überhaupt een aanstaande trendwijziging.

De marksituatie veranderde snel toen ook de Zwitserse bank Credit Suisse en de Amerikaanse First Republic Bank gered moesten worden. Na drie eerder omgevallen Amerikaanse banken moest de Federal Reserve wel ingrijpen om het vertrouwen in de bankensector enigszins te herstellen. De FED viel terug in oude gewoontes en er werd even $300 miljard dollar bij geprint om de bank overeind te kunnen houden en dit gaf de bitcoin koers vleugels!

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €1.000 gratis handelen!

Het piept en het kraakt nog altijd aan alle kanten in de bankenwereld en je zou zeggen dat een eerst volgende gebeurtenis voldoende brandstof zou moeten zijn om de koers met 9% omhoog te duwen richting ons volgende prijsgebied $29.000 – $30.000.

De gebeurtenissen van afgelopen week hadden we op basis van technische analyses niet aan kunnen zien komen. Vandaar dat wij altijd rekening houden met verschillende scenario’s in onze updates. Zo bespraken we in de vorige update dat wij eerst een teken van kracht wilden zien, namelijk het heroveren van de 200 MA’s op de 1 uursgrafiek, voordat we bereid waren om in te stappen, waarover straks meer.

Bitcoin 1 uursgrafiek | teken van kracht opgevolgd door stijging van 30%

Gedurende de neerwaartse trend zeiden we dat we eerst een teken van kracht wilden zien, zijnde het heroveren van de 200 MA’s op dit tijdsbestek, voordat we bereid waren om in te stappen. Vanaf ons instapmoment zijn we inmiddels 30% gestegen.

We hebben er bewust voor gekozen om eerst een teken van kracht af te wachten, om zo het risico op mogelijke verdere koersdalingen richting range low $18.600 te voorkomen. Er waren tenslotte nog geen tekenen van een aanstaande trendomkeer zichtbaar.

Het feit dat we een stijging van 8.5% zijn misgelopen ten opzichte van de daadwerkelijke lokale bodem, nemen we hiermee graag voor lief. We zijn meer dan tevreden met de stijging van 30% die volgde vanaf ons eerste teken van kracht, zonder dat we onnodig risico hebben gelopen.

Ondanks al het voorgaande is het ook van belang dat we rekening houden met een pullback of mogelijk zelfs een bearish scenario. In het geval van een pullback houden we het supportgebied rond $25.000 goed in de gaten, waar zich de 200 MA’s op dit tijdsbestek ook bevinden. Het supportgebied ligt op dit moment circa 7.5% onder de huidige koers.

Wanneer we daadwerkelijk onder de $25.000 terecht gaan komen passen wij onze verwachtingen voor de korte termijn bearish aan.

Bitcoin 30-minuten grafiek | lokale trendsupport 4% onder huidige koers

De parabolische uptrend van de afgelopen week zien we goed terug op dit lage tijdsbestek. Waarbij het heroveren van de 200 MA’s het startsein was voor de stijging van afgelopen week.

Voor diegene die liever iets eerder dan de hiervoor genoemde 7.5% daling een teken wil krijgen dat er mogelijk voor de korte termijn wat aan het veranderen is, houdt de 200 MA’s op dit tijdsbestek goed in de gaten. De 200 MA’s op dit tijdsbestek begeven zich 4% onder de huidige koers.

Op het moment dat we daadwerkelijk de lokale trend verliezen schakelen we om naar de 1 uursgrafiek om tijdig te kunnen signaleren of het gaat om slechts een adempauze of een diepere pullback.

S&P500 | bitcoin ontkoppelt zich van zwakke aandelenmarkt  

In de vorige update bespraken we dat een flinke crash van -20% voor de S&P niet ondenkbaar zou zijn. Nu een week later met alles wat er gebeurd is en op dit moment gaande is, zien wij een flinke daling nog altijd als een reëel scenario.

Meest opvallende op dit moment is dat bitcoin in de afgelopen week zich ontkoppelt heeft van de S&P500 en dit is fundamenteel anders dan we gewend zijn. De bitcoin koers is in de afgelopen week met ruim 30% gestegen, terwijl de S&P op dit moment te maken heeft met een bearish markstructuur (neerwaartse trend).

Anders gezegd, terwijl bitcoin erin slaagt higher highs neer te zetten komt de S&P niet verder dan een lower high.

Slechts 2.5% onder de huidige koers bevindt zich een belangrijk supportgebied rond 3.800. Het verliezen van dit supportgebied kan zomaar het startsein zijn voor een veel grotere neerwaartse beweging en hopelijk trekt bitcoin zich hier tegen die tijd, net als de afgelopen week, helemaal niets van aan!

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je de leukste Bitcoin items & gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven. Laat je verrassen!

Zo vind je in de webshop een grote Bitcoin voor aan de muur, te gekke mokken, sleutelhangers en nog veel meer. Ook voor heerlijk Bitcoin Bier, wijn of cava ben je bij ons aan het juiste adres. Leuk om te combineren met Bitcoin biervilten en bieropener. Liever iets zoets? Ga dan voor Bitcoin chocolade, gemaakt van de beste Belgische chocolade.

Fear Of Missing Out:
– Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
– Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
– Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin Webshop Banner

Laat een bericht achter