Bitcoin Update: hervatting bullmarkt boven de $47.000!

Bitcoin is er eindelijk in geslaagd om iets significant anders te doen en voor het eerst in bijna drie maanden zien we serieuze tekenen van kracht op lagere tijdsbestekken. Er staat de bulls nog één belangrijke uitdaging te wachten, het ombuigen van de bearish trend op de daggrafiek. Deze update wil je niet missen!

*NIEUW* in de Bitcoin Webshop van Nederland & België: Bitcoin Valentijn Chocolade

Bitcoin 4 uursgrafiek | Ja, er is eindelijk iets veranderd

Na een correctie van -45% en 80 dagen verder kunnen we eindelijk zeggen dat er echt iets veranderd is. De bulls dwingen ons om onze mindset van de afgelopen bijna 3 maanden aan te passen, aangezien de recente koersontwikkelingen voldoen aan hoe we kracht definiëren.

We hebben steeds gezegd dat een serieuze teken van kracht zien zodra bitcoin erin slaagt de bearish trend op dit tijdsbestek te doorbreken samen met het terugwinnen van belangrijke prijsniveaus. Bijna 3 maanden later is het dan eindelijk zover, de bearish trend is bullish omgebogen, we handelen boven de 200 MA’s en boven het belangrijke prijsgebied rond $41.000.

Bitcoin daggrafiek | op jacht naar de higher high

Het enige dat we nog moeten doen, nu we de 200MA’s (4 uur) hebben teruggewonnen, samen met het belangrijke prijsgebied rond $41.0000, is om onze dagelijkse marktstructuur bullish te doorbreken in de vorm van een higher high. Wanneer dit de komende dagen lukt is de trend op middellange termijn onmiskenbaar bullish. Vanaf hier zal onze mindset zijn dat we van het ene weerstandsgebied naar het volgende zullen gaan.

De kans dat we dit de komende dagen zullen gaan doen lijkt vrij groot, aangezien het volgende weerstandsgebied rond $44.000 ligt en het volgende echte grote doel zou het gebied rond $47.000 zijn samen met de 200MA en de yearly open.

Bitcoin weekgrafiek | $47.000 cruciaal prijsniveau

De ontwikkelingen van de afgelopen dagen zijn zondermeer positief maar dit betekent niet dat alle bearish argumenten van tafel zijn. Zoals gezegd is op de daggrafiek een higher high nodig voor het doorbreken van de bearish trend, maar ook op de weekgrafiek hebben we nog te maken met een overduidelijke neerwaartse trend.

We zullen hoe dan ook eerst nog een lower high gaan vormen op dit tijdsbestek en vanaf hier wordt het interessant. Of bitcoin slaagt er vervolgens in om via een higher low boven de $32.917 de bearish trend te doorbreken, of de neerwaartse trend op dit hoge tijdsbestek houdt aan en er volgt alsnog een lower low.

Wat zou een logische plek zijn voor bitcoin om zijn lower high te gaan vormen? In mijn ogen zou dit de $47.000 zijn in combinatie met de dynamische weerstand van de 200 MA op de daggrafiek. Voor hervatting van de bullmarkt en het uit kunnen kijken naar nieuwe all-time-highs is $47.000 het prijsniveau om te verslaan!

EXTRA: Bullish Monday or Bloody Monday?

Ja, het pakt wel eens anders uit dan je verwacht en mooi voorbeeld hiervan is mijn laatste update ‘met de trap omhoog en met de lift naar beneden’. Ik zou de laatste zijn om dit niet eerlijk toe te geven. Het maken van technische analyses doe je om de verschillende scenario’s in beeld te brengen en te bepalen welk scenario het meest voor de hand ligt. En ja, dan kun je er ook zomaar eens een keer naast zitten.

Nu iedereen het heeft over Bitcoin naar $50.000 en dat de bullmarkt hervat is, ga ik heel tegendraads ook een bearish scenario schetsen voor het begin van de nieuwe week. Want waar iedereen overtuigend bullish is schuilt ook een kans op een mooie short positie, die ik voor een volledig beeld toch met jullie ga delen.

Na een flinke stijging in korte tijd zien we de koers dit weekend consolideren en het is niet ondenkbaar dat we het begin van de week een flinke stap terug gaan doen. Ergens zit nog het onderbuikgevoel dat we alsnog met de lift naar beneden zouden kunnen gaan. Gezien het feit dat we op de lagere tijdbestekken een sterk bullish beeld zien is dit een trade die ik met een kleine positie inneem, geheel tegen de verwachtingen van de menigte in.

BTC shortpositie tegen alle verwachtingen in…

Uitgangspunten voor de short positie is dat we vandaag nog een kleine beweging omhoog zien richting $41.750 – $42.000. We plaatsen een stop loss vlak boven het eerst volgende weerstandsgebied $44.000, namelijk op $44.750. We gaan er in deze setup vanuit dat de recente bullish beweging slechts een tijdelijke opleving betreft en de trend op de hogere tijdsbestekken (dag en week) de komende week weer de overhand gaat nemen. Het is niet dat ik dit graag zie, maar een bearish scenario waar ik wel rekening mee hou en een kleine positie op durf te gokken.

Het risico voor deze short positie dek ik af met de lopende trades van ATOM +18% en LUNA +19%. Waarvan ik de stop loss nu verhoog naar ons instapmoment en overweeg vandaag deels winst te gaan nemen. Wanneer de bullish trend op de lagere tijdbestekken in het begin van de nieuwe week  aanhoudt profiteren we hier sowieso van met de lopende trades.

Meer weten? Zie de Altcoin Update: LUNA +19% en ATOM +18%

Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

NIEUW: Bitcoin Valentijn Chocolade | With Love
Het perfecte Crypto cadeau waarmee jij jouw Bitcoin Lover kan verassen op Valentijnsdag. De chocoladeletter is rood/goudkleurig en gemaakt van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram). De chocoladeletter is afgewerkt met typische details die de grootste digitale munt ter wereld zo herkenbaar maakt en een rood hartje met de tekst ‘With Love’.

Fear Of Missing Out:

Bitcoin Chocolade Valentijn | van de lekkerste Belgische chocolade
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter