Bitcoin Update: “The Level to Watch”

Bitcoin test één van de meest cruciale prijsregio’s op alle tijdsbestekken. Het vasthouden van deze regio is de basis voor het in leven houden van al onze Bullish argumenten. De situatie wordt behoorlijk somber als support hier verloren gaat.

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!

Bitcoin Daggrafiek | de ideale plek voor de higher low

We hebben op de daggrafiek het gebied rond $47.000 in combinatie met de 200 EMA en de 200 MA hier weer vlak boven (paarse !), bestempeld als ideale plek voor bitcoin om zijn lower high op de weekgrafiek te gaan vormen. Afgelopen donderdag kwamen we akelig dichtbij en op slechts 2% na hebben we dit gebied (nog) niet weten aan te tikken.

De grote vraag nu is of en waar bitcoin zijn higher low zal gaan vormen, dus ergens tussen de huidige koers en de $32.917. Wanneer we naar onderstaande daggrafiek kijken zien we in één oogopslag dat het prijsgebied $40.000 – $41.000 het gebied is om dit te doen. We zoomen hier verder op in bij de 4 uursgrafiek.

Bitcoin 4 uursgrafiek | een grote vette weekly demand-zone

Onderstaande 4 uursgrafiek zegt meer dan duizend woorden. Vanaf nu testen we (bijna) de meest cruciale regio voor Bitcoin. Dezelfde dynamische weerstanden die de afgelopen drie maanden fungeerde als plek waar lokale toppen werden gevormd, worden nu getest als support.

Hier kunnen we aan toevoegen een grote vette weekly demand-zone ($40.000 – $41.000) die samenvloeit met onze 200 MA’s op de 4 uursgrafiek. Het is redelijk veilig om aan te nemen dat als we ooit de neerwaartse trend van de afgelopen dagen op de lagere tijdsbestekken zouden stoppen en alles opnieuw bullish weten om te buigen, dit de plek is om dat te doen.

Dit betekent ook dat, als we er niet in slagen deze regio te behouden, het bullish argument erg somber begint te worden. Want dan is de kans groot dat we op de daggrafiek geen higher low weten te vinden.

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Wanneer bitcoin er niet in slaagt een higher low te vormen op de daggrafiek, lijkt het waarschijnlijk dat de weekgrafiek zijn lower high reeds gevonden heeft en we op de daggrafiek opnieuw te maken heeft of krijgt met een neerwaartse trend. In dit scenario wordt de kans steeds groter dat de opleving van vorige week ons niets meer oplevert dan een macro top en dat de grotere macro bearish trend de situatie weer volledig naar zich toe zal trekken.

Voor nu handelen we nog altijd boven ’the level to watch’ en kunnen we er nog altijd vanuit gaan dat we vroeg of laat een bounce gaan zien vanaf deze belangrijke regio. In de Bitcoin Update voor Bitcoin Magazine gisteren deelde ik dan ook onderstaande long trade-setup, welke nog altijd valide is.

Bitcoin 1 uursgrafiek | grote aantrekkingskracht

Het heroveren van de 200 MA’s op dit tijdsbestek op februari (zwarte pijl) was het startsein van de sterke uptrend. Gedurende de uptrend hebben we in de updates gezegd dat het verliezen van de 200 MA’s mogelijk het punt is waarop de lokale uptrend begint te haperen.

Sinds afgelopen vrijdag schommelen we rond de 200 MA’s. Recente prijsactie lijkt zich niet erg om de MA’s te bekommeren, een sterke reactie in welke richting dan ook is tot op heden uitgebleven.  Er lijkt meer aantrekkingskracht te zijn richting de liquiditeit hier vlak onder, waar de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek en het belangrijke prijsgebied $40.000 – $41.000 op ons wachten.

Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter