Bitcoin Trendwijziging

Bitcoin Update: het begin van een enorme trendwijziging

Bitcoin vertoont eindelijk echte tekenen van kracht, in plaats van alleen dat kleine beetje hoop van de afgelopen weken. De bulls lijken de controle volledig over te nemen, het begin van een enorme trendwijziging of slechts een schuinbeweging?

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts

Bitcoin daggrafiek | nog één laatste horde 

Wanneer we naar de daggrafiek kijken zien we dat er nog één kleine horde te nemen is door de bulls voordat we ook op dit tijdsbestek volledig bullish kunnen zijn. Maar gezien de ontwikkelingen op de lagere tijdsbestekken kan het heel goed zijn dat we de komende uren ook op de daggrafiek een bullish markstructuur gaan krijgen.

Een breuk in de huidige marktstructuur zou een grote overwinning zijn voor de bulls. Momenteel hebben we nog altijd te maken met een neerwaartse trend en is de bearish marktstructuur van de laatste weken op dit moment nog intact. Een higher high boven de $34.700 is voldoende om ook dit tijdsbestek de trend om te buigen naar bullish. Het ziet er naar uit dat dit wellicht de komende uren al gaat lukken.

Bitcoin daggrafiek
Bitcoin daggrafiek

Bitcoin 4-uursgrafiek | het begin van enorme trendwijziging 

Wanneer we verder inzoomen op de lagere tijdsbestekken zien we steeds meer ontwikkelingen die duidden op een bullish voorzetting van de huidige trend in de komende dagen. Het belangrijkste argument voor een bullish voorzetting is het heroveren van de 200 MA’s.

Gedurende de bullmarkt werden rond de 200 MA’s consequent lokale bodems gevormd. De laatste maanden gedurende de neerwaartse trend fungeerde de MA’s juist als plek waar lokale toppen werden gevormd. Daarnaast zien we dat de MA’s in plaats van naar beneden hellen de laatste dagen zijwaarts (neutraal) bewegen en licht omhoog beginnen te hellen. Genoemde ontwikkelingen kunnen een hele grote en cruciale rol gaan spelen in de komende periode.

Bitcoin 4-uursgrafiek | 200 MA's
Bitcoin 4-uursgrafiek | 200 MA’s

Kijk maar eens terug hoe de 200 MA’s naar beneden begonnen te hellen in mei en wat er in de periode hierna gebeurde. Het verliezen van de 200 MA’s als support en het naar beneden hellen hebben toen gezorgd voor een extreme trendwijziging, met een sterke neerwaartse trend van ruim 50% als gevolg.

Het is heel goed mogelijk dat we nu aan het begin staan van een soortgelijke ontwikkeling alleen nu omhoog, met een enorme trendverschuiving in het voordeel van de bulls. Als dit echt het begin is van een flinke trendwijziging in de markt is het eerst volgende doelwit het weerstandsgebied $37.000 en vervolgens range high rond $40.000.

Ondanks het feit dat we nu handelen boven de 200 MA’s en deze voorzichtig omhoog beginnen te hellen is het nog net iets te vroeg om met 100% zekerheid vast te stellen dat de MA’s de komende dagen succesvol als support gaan dienen. Er is meer nodig dan alleen een paar 4-uurskaarsen om ons hiervan te overtuigen, kijk maar wat er gebeurde rond 15 juni…

Bitcoin 4-uursgrafiek

Bitcoin 4-uursgrafiek
Bitcoin 4-uursgrafiek

Ga aan de slag bij Bitvavo en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000

Bitcoin 1 uursgrafiek | eerste teken van kracht 

Dit tijdsbestek hebben we de afgelopen tijd gebruikt om de eerste teken van kracht te kunnen signaleren en dit heeft goed uitgepakt. Een eerste teken van kracht zagen we rond 21 juli toen de 200 MA’s op dit tijdsbestek heroverd werden en een aantal dagen later zien we dat dit ook terug op de 4-uursgrafiek.

Wat we de komende dagen niet willen zien is dat we alsnog de 200 MA’s als support gaan verliezen, want dit zou betekenen dat de breuk in de neerwaartse trend niet meer dan een schuinbeweging is.  We krijgen dan daadwerkelijk te maken met een vergelijkbaar scenario als op 15 juni en lopen we dus alsnog het risico eerder range low $30.000 te gaan testen dan range high $40.000.

Bitcoin 1-uursgrafiek

Bitcoin 1-uursgrafiek
Bitcoin 1-uursgrafiek

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Bitcoin Webshop

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!Bitcoin Webshop

 

Laat een bericht achter