Bitcoin Update: na consolidatie is kans op opwaartse uitbraak groot

Bitcoin consolideert vlak onder een sterk weerstandgebied. Er is nog maar één bearish argument te vinden wanneer we naar de grafieken kijken. Dit maakt de kans op een bullish voortzetting van de huidige trend na de huidige consolidatie groot. We bekijken de grafieken en bespreken waarom een opwaartse uitbraak de komende dagen het meest voor de hand liggende scenario is.

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts

Bitcoin daggrafiek | $47.000, $52.500 en $60.000  

We beginnen meteen met het laatste bearish argument voordat we weer overtuigend bullish kunnen zijn. Dit is het argument dat we ons nog altijd begeven in de prijsrange van de afgelopen 2.5 maand.

Waar we de afgelopen maanden continu van range low terug omhoog schoten naar range high. Met eenmalig een uitzondering waarbij de koers vanaf range low niet verder kwam dan mid-range. Het feit dat de bitcoin conform deze trend opnieuw range low zou kunnen gaan testen is het laatste argument die de bears kunnen opvoeren. Wanneer we de daggrafiek vanuit dit oogpunt bekijken is er in 2.5 maand tijd eigenlijk niets veranderd.

De afgelopen dagen ondervindt de koers flinke weerstand van het weerstandsgebied range high $40.000 – $41.000. Dit is absoluut geen verrassing want al 2.5 maand is bitcoin er niet in geslaagd om boven range high uit te breken en het is dan ook niet logisch om er vanuit te gaan dat deze weerstand zomaar even doorbroken wordt.

Ga aan de slag bij Bitvavo en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000

Wanneer de bulls er de komende periode wel in slagen boven range high uit te komen en hier ook candles boven weet te gaan sluiten, kunnen we wederom een flinke beweging omhoog verwachten. Als eerste komen we het weerstandsgebied(je) rond $42.000 tegen. De kans dat de beweging omhoog hier een halt wordt toegeroepen is klein. De 200 MA, het weerstandsgebied rond $47.000 en $52.500 zijn de echte uitdagingen op weg naar de $60.000.

Bitcoin daggrafiek
Bitcoin daggrafiek

4 uursgrafiek | waarschuwing koop de dip 

We zien op dit tijdsbestek dat de situatie de afgelopen dagen flink gewijzigd is. Sinds half april dienen de 200 MA’s als lokale toppen die de koers steeds verder naar beneden bleef duwen. Bitcoin is er eindelijk in geslaagd boven beide MA’s uit te breken en ze om te zetten in support. Hierdoor hebben we nu met een totaal andere situatie te maken dan afgelopen maanden hiervoor.

4 uursgrafiek | nieuwe situatie
4 uursgrafiek | nieuwe situatie

De huidige situatie betekent een einde aan de neerwaartse trend van de afgelopen maanden en zorgt ervoor dat handelaren veel positiever naar de huidige marktsituatie kijken. Het ombuigen van een maanden durende neerwaartse trend zegt, ondanks het feit dat we nog altijd in dezelfde prijsrange bewegen, veel.

Het kan gezien worden als een waarschuwing om de eerst volgende dip te kopen, waar de de komende dagen ook gevormd gaat worden. De dip kan ergens tussen de huidige koers en de 200 MA’s gevormd worden. Dezelfde strategie heeft gedurende de gehele bullmarkt ook prima gewerkt. Maar de dip kan ook pas komen nadat bitcoin range high heeft doorbroken. Wat er de komende dagen ook gebeurd resulteert in een koop moment.

Bitcoin 4 uursgrafiek

Bitcoin 4 uursgrafiek

Flinke beweging omhoog

Het is zeer waarschijnlijk dat we ergens de komende dagen of volgende week een flinke beweging omhoog gaan krijgen en de huidige uptrend wordt hervat. We houden rekening met het meest waarschijnlijke scenario en passen ons aan wanneer bitcoin het onverwachte besluit te doen.
Wanneer we de 4-uurskaarsen weghalen uit de grafiek en enkel de 200 MA’s laten staan. zien we in één oogopslag welke richting de komende periode het meest voor de hand ligt. De MA’s zijn de afgelopen dagen na maanden weer omhoog gebogen.

Bitcoin 4 uursgrafiek | 200 MA’s

Het enige bearish argument want nog over is hebben we besproken bij de daggrafiek. Wanneer bitcoin onverwachts de 200 MA’s als support verliest en onder mid-range terecht komt, zet dit de deuren naar range low alsnog open.

Bitcoin Webshop

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!Bitcoin Webshop

Laat een bericht achter