Bitcoin Update: het is wachten op uitbraak boven de $45.000

Voor de vierde dag op rij consolideert bitcoin rond range high $44.500. Het is wachten tot bitcoin boven de prijsrange uit weet te breken, of ons een reden geeft om te geloven dat we langer in de huidige prijsrange zullen verblijven.

We eindigen de update met een potentiële short positie vanaf yearly open $46.216 en een korte update van onze lopende trade CRV/USDT die inmiddels op =10% staat.

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!

Bitcoin daggrafiek | nog altijd in prijsrange van 3 maanden

We consolideren voor de derde dag op rij aan de bovenkant van de enorme prijsrange rond $44.500 tot $45.000 en het is nu een kwestie van afwachten. Gaat het bitcoin lukken om na bijna 3 maanden uit de range te breken of blijft het slechts een vijfde mislukte poging?

Onze range-analyse van de afgelopen maanden heeft perfect uitgespeeld en is, zolang we handelen binnen de prijsrange, nog altijd valide. Geen uitbraak betekent dat we rekening houden met een terugkeer naar mid-range $39.250 en misschien zelfs range low $34.000.

Dat we juist hier de nodige weerstand ervaren is geen verrassing. Het is tenslotte onze range high waar we maanden niet boven uit weten te komen (los van de wicks). Daarnaast bevindt zich rond range high ook de 200 EMA, een prijsregio waar bitcoin in de grotere neerwaartse trend vaak zijn lokale top vormt. Kijken we nog iets verder omhoog dan treffen we rond $46.216 de openingskoers van 2021 (yearly open).

Veel meer valt er op dit moment nog niet te zeggen over de daggrafiek. We zullen moeten inzoomen op de lagere tijdsbestekken om na te gaan of er signalen zijn die er op duidden dat het dit keer anders zal zijn en de huidige vijfde poging wel tot een succesvolle uitbraak leidt.

Bitcoin 4 uursgrafiek | uitbraak pas na higher low?

Het eerste argument dat het dit keer anders kan zijn en we wel uit gaan breken uit de huidige prijsrange vinden we op dit tijdsbestek.

We hebben te maken met een duidelijke uptrend (higher highs en higher lows) en dit hebben we al een tijdje niet gezien. Daarnaast handelen we nu al geruime tijd boven de 200 MA’s die voorzichtig omhoog beginnen te hellen.

Zolang we de huidige trend weten vast te houden, waarom zouden we dan niet kunnen uitbreken uit de prijsrange? Wellicht niet vandaag of morgen, maar bijvoorbeeld met de tussenkomst van een higher low boven de recente low rond $41.750.

Bitcoin 1 uursgrafiek  | 200 MA’s worden weer gerespecteerd

Het tweede argument vinden we op de 1 uursgrafiek, namelijk de 200 MA’s. In de recente updates hebben we de MA’s weggelaten om de simpele reden dat ze een lange periode niet werden gerespecteerd en de koers onlogisch stuiteren rond de MA’s.

Maar sinds de start van de uptrend 15 maart (zwarte pijl) zien we dat de MA’s eindelijk weer gerespecteerd worden als de perfecte plek waar lokale bodems gevormd worden gedurende de uptrend.

Nu de 200 MA’s de lokale trend eindelijk weer ondersteunt en de 4 uursgrafiek ook weer trending is, kunnen we niet anders dan concluderen dat het er dit keer toch echt anders uitziet ten opzichte van de weken hiervoor. Waarom zouden we vanaf hier ineens terugkeren naar het midden van de range? Hier is op dit moment geen enkel argument voor te vinden. Dit blijft het geval zolang de huidige trend zich voortzet en we dus boven de 200 MA’s blijven, nu rond $42.900.

Het is niet ondenkbaar dat we nog een beweging omhoog gaan krijgen richting ‘yearly open’ €46.216, maar of er voldoende kracht is om door de stoten en de raket echt te laten opstijgen, de tijd zal het leren…

Short positie vanaf yearly open $46.216

In de update van gisteren voor Bitcoin Magazine hebben we het gehad over het scenario waarbij we op korte termijn nog één impuls omhoog krijgen richting ‘yearly open’ $46.216 en dat dit een mooie short positie zou kunnen zijn met weinig risico. Voor het geval dat er niet voldoende kracht over is om de raket echt verder omhoog te lanceren

CRV/USDT | perfecte entry, nu op +10%

In de update van vrijdag deelde we de trade setup CRV/USDT. Onze entry rond $2.27 is perfect geraakt en is Curve met +10% aardig op weg richting onze eerste target van $2.70 voor 19% winst.

De trade ziet er solide uit en als bitcoin op korte termijn geen gekke dingen gaat doen zouden beide targets $2.70 (19%) en $3,20 (41%) gehaald moeten kunnen worden.

Bitcoin Webshop van Nederland

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter