Bitcoin Pullback Begonnen | EXTRA: ROSE/USDT & MANA/USDT

Vandaag ging support van de lokale trend verloren en is de verwachtte pullback begonnen. We zijn op zoek naar een higher low. Zolang we niet terugkeren in de prijsrange van de afgelopen maanden is er nog geen reden om direct bearish te zijn.

We bespreken de grafieken op verschillende tijdsbestekken en bekijken wat de meest logische plek zou zijn voor bitcoin om zijn higher low te gaan vormen.

Met de recente Trade Toppers SOL +42% | ADA +40% | CRV +30% hebben we twee prima weken achter de rug. We eindigen de update met twee nieuwe solide Trade Setups: ROSE/USDT & MANA/USDT.

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!

Bitcoin daggrafiek | nog altijd voldoende opwaartse potentie

Er valt heel wat te bespreken sinds de laatste update van een aantal dagen geleden. We zijn uit de prijsrange gebroken en de koers heeft sindsdien verder afstand genomen van de range. Genoeg reden om bullish te zijn en als we naar de grafiek kijken zijn er ook maar weinig echte bearish argumenten te vinden.

Dit veranderd pas op het moment dat de koers terugkeert in de prijsrange. Want wanneer dit gebeurd zouden we ons verblijf boven de range bestempelen als een tijdelijke afwijking, een toevalstreffer, een bulltrap of hoe je het ook zou willen noemen.

Het feit dat we opwaarts zijn uitgebroken uit de prijsrange van de afgelopen drie maanden zegt, zolang we er boven handelen, zeker iets. We hebben namelijk drie maanden lang, gemiddeld genomen, rond het midden van de prijsrange $40.000 gehandeld. In die periode was er een reëel risico dat we terug zouden kunnen vallen richting range low $34.000. Nu we boven de range zijn uitgebroken is dit gevaar geweken. We kunnen nu de gewijzigde trend van geen trend naar bullish zijn gang laten gaan.

Zolang we handelen boven range high….

Waar deze nieuwe trend ons gaat brengen? $52.000, $60.000 of wellicht nieuwe hoogtepunten, niemand die het weet! Het begint bij de simpele constatering dat de trend op de daggrafiek eindelijk weer overtuigend bullish is, en blijft, zolang we handelen boven range high. Vanaf hier bekijken we het stap voor stap, van weerstandsniveau naar weerstandsniveau. Dus van de 200 MA, naar het supportgebied rond $52.000 en vervolgens $60.000. Totdat recente koersontwikkelingen ons een goede reden geeft hier anders over te gaan denken.

Dat we bij een eerste poging er niet in zijn geslaagd door de weerstand van de 200 MA heen te breken is op zichzelf zeker geen bearish argument en was te verwachten. De koers lijkt op dit moment netjes support te vinden van het gebied rond $47.000. Mochten we hier toch onder terecht gaan komen dan hebben we nog een laatste strohalm, namelijk support van de 200 EMA vlak boven range high, rond $44.800.

Bitcoin 4 uursgrafiek | de meest logische plek voor een higher low 

Op de 4 uursgrafiek is goed te zien dat we zojuist even onder het supportgebied $47.000 terecht zijn gekomen maar het lijkt erop dat het voor de huidige 4 uurkaars bij slechts een wick blijft. Maar of dit bij de volgende 4 uurskaars ook zo zal zijn, is nog maar de vraag…

Onze markstructuur op dit tijdsbestek is namelijk bearish doorbroken en dit is pas een eerste teken van een adempauze sinds de uptrend half maart echt op stoom kwam.

Wat het ons verteld is dat bitcoin nu op zoek zal gaan naar een higher low op de daggrafiek, ergens boven de recente low van $40.467, vlak boven het midden van de range. Wanneer $47.000 als support verloren gaat dan is de meest logische plek om dit te doen rond range high $44.500. De op één na meest logische plek zou de 200MA’s zijn, wat zou betekenen dat weer handelen binnen de range.

Bitcoin 15 minuten | support lokale trend kwijtgeraakt

De sterke lokale trend van de afgelopen week werd lange tijd ondersteund door ondersteuning van de 200 MA’s op dit lage tijdsbestek. Nadat we de afgelopen twee dagen consolideerde rond deze voortschrijdende gemiddelden, zien we de koers nu echt afstand nemen.

Het lijkt erop dat de pullback die we allemaal verwachtte vandaag begonnen is en er zoals eerder besproken een reële kans bestaat dat we ergens in de komende dagen range high gaan testen. Komen we onder range high terecht dan beginnen de zaken er een stuk meer bearish uit te zien.

Er is op dit moment nog niets veranderd ten aanzien van ons opwaartse potentie zoals besproken bij de daggrafiek. Maar om de bearish argumenten die we nu op dit lage tijdsbestek zien ontstaan te ontkrachten, zullen we hoe dan ook eerst de 200 MA’s terug moeten winnen.

ROSE/USDT & MANA/USDT | twee solide Trade Setups

De afgelopen twee weken hebben we een aantal mooie trades kunnen maken: SOL/USDT +42% | ADA\USDT +40% & CRV/USDT +30%. Vandaag delen we ook weer twee in potentie goede trade setups. Vandaag is bitcoin begonnen met zijn verwachtte pullback en om die reden goed om niet al te grote posities in te nemen. Het zou zonde zijn om de recent behaalde winsten te zien verdampen wanneer we te maken krijgen met een veel diepere terugval van bitcoin dan verwacht.

Met enige geduld zouden de onderkant van de entry’s heel goed aangetikt kunnen worden dus wees niet te gretig!

ROSE/USDT:

Entry: $0,265 – $0,275
Target 1: $0,300 | +11%
Target 2: $0,318 | +18%
Target 3: $0,346 | +28%
Stop loss: $0,254 | -5,5%

MANA/USDT:

Entry: $2,55 – $2,60
Target 1: $2.79 | +8%
Target 2: $3,12 | +21%
Target 3: $3,40 | +32%
Stop loss: $2,34 | -9%

Trade Toppers afgelopen 2 weken: SOL +42% | ADA +40% | CRV +30%

Bitcoin Webshop van Nederland

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Laat een bericht achter