Bitcoin en ChatGPT

Bitcoin Update: Het komt echt goed!

Bitcoin is er niet in geslaagd om bij zijn achtste poging support te vinden op de opwaartse trendlijn. Dit zien we terug in grafiek 1, waar bitcoin afgelopen zaterdag onder druk van een kleinere driehoek (paarse lijn) neerwaarts is uitgebroken. Is de koers op rampkoers of is er nog hoop in september?

Wie mijn vorige update “September to Remember” heeft gelezen weet dat september voor bitcoin een hele belangrijke maand gaat worden.

Bitcoin in dalende driehoek (descending triangle)

Door de neerwaartse uitbraak van afgelopen zaterdag is de symmetrische driehoek niet meer in tact en lijkt het er sterk op dat bitcoin een dalende driehoek vormt (descending triangle), zie grafiek 2. De dalende driehoek wordt gevormd door aan de onderzijde een horizontaal supportgebied ($9.080 – $9.330). Al vanaf juni is dit supportgebied een belangrijk gebied gebleken. De koers heeft de afgelopen maanden al meerdere keren support gevonden in dit gebied. Ook de afgelopen 2 dagen vond de koers na de neerwaartse uitbraak wederom support in dit gebied.

De bovenkant van de driehoek wordt gevormd door een dalende weerstandslijn (oranje lijn). Ook deze weerstandslijn is vanaf juni al een aantal keer getest. De ruimte tussen de dalende weerstandslijn en het horizontale supportgebied wordt steeds kleiner, waardoor een uitbraak uit de driehoek op een bepaald moment zal plaatsvinden. In de periode van de dalende driehoek zien we dat het volume daalt, om uiteindelijk op het moment van de uitbraak (flink) toe te nemen.

September wordt cruciaal voor bitcoin

De komende dagen zullen we eerst goed in de gaten moeten houden of het horizontale supportgebied stand weet te houden. Als dit lukt is de kans groot dat de koers daarna de dalende weerstandslijn weer eens gaat testen. Onderweg zal bitcoin wel eerst een aantal belangrijke weerstandsniveaus moeten doorbreken:

$9.680 > recent hoogtepunt en eerder support- en weerstandslijn.
$10.025 > recent supportlijn, blauwe lijn in grafiek 1.
$10.220 – $10.420 > recent weerstandsgebied, grijs gebied in grafiek 1.

Als het bitcoin lukt om door genoemde weerstandsniveaus heen te breken zal de koers in de week van 9 september de dalende weerstandslijn van de driehoek gaan testen rond $10.800. Wat overeenkomt met het tweede weerstandsgebied ($10.720 – $10.920) uit grafiek 1. Vervolgens zal de koers weer wat kunnen gaan dalen en maakt bitcoin zich op voor de ontknoping ergens tussen half en eind september (blauwe cirkel in grafiek 2). Dan komt het er echt op aan voor bitcoin!

Gaat de koers opwaarts of neerwaarts uit de dalende driehoek breken?

Dalende driehoek is bearish patroon

Een dalende driehoek is een bearish koerspatroon. Een dalende driehoek zorgt voor een dalend koerspatroon tijdens een neerwaartse trend. In de meeste gevallen zorgt een dalende driehoek voor een voortzetting van de huidige (dalende) trend en breekt dus ook meestal neerwaarts uit.

Wanneer de koers eind september neerwaarts uitbreekt kan dit zorgen voor een flinke koersdaling tot ruim onder de $7.000. Ondanks het feit dat een dalende driehoek in de meeste gevallen neerwaarts uitbreekt, bestaat er ook een kans dat bitcoin besluit het tegenovergestelde te doen van wat de meeste verwachten. Een opwaartse uitbraak uit de driehoek kan op zijn beurt weer zorgen voor een explosieve koersstijging tot boven de $14.000. Het wordt een beetje alles of niets voor bitcoin in september.

Met alle huidige positieve ontwikkelingen en de start van Bakkt heb ik nog steeds goede hoop dat het echt goed gaat komen!

1. Bitcoin grafiek 1 september 2019

 

2. Bitcoin grafiek 1 september 2019

* B I T C O I N   D E B U U T   P R IJ S V R A A G   O P   F A C E B O O K *

Voorspel de bitcoin koers van 30 september 2019 – 00:00 uur en WIN € 25 in bitcoin en MEER!

Zo speel je mee:
1. Plaats onder het Facebook bericht jouw koersvoorspelling van 30 september 2019 – 00:00 uur.
2. Tag minimaal 2 personen onder dit bericht, die ook kans willen maken op de prijs.
3. Vind de pagina Bitcoin Debuut leuk op Facebook.

Meespelen kan tot en met 15 september 2019. De (eerste) voorspelling die het dichtst bij de koers van 30 september 2019 – 00:00 uur zit, WINT! De winnaar wordt 1 oktober 2019 bekend gemaakt en ontvangt een privébericht.

DE PRIJS (zie foto):
– € 25 euro in bitcoin
– 1 bitcoin armband
– 1 bitcoin munt (goud)
– 1 bitcoin logo (goud)

* B I T C O I N D E B U U T P R IJ S V R A A G *

Laat een bericht achter