Bitcoin Update: het wordt een wilde week! (BTC, dominantie en S&P 500)  

Komende week wordt een wilde week, niet alleen voor bitcoin maar ook voor de financiële markten wereldwijd. Bitcoin heeft de maand april afgesloten met een koers van $37.630 exact op cruciaal support!

Bitcoin dominantie is opwaarts uitgebroken uit een range in combinatie met een dalende bitcoin koers geen hele fijne combinatie. Altcoins hebben de afgelopen dagen een flinke dreun gekregen.

De S&P 500 is op nog geen 0.5% belangrijk support genaderd, een sterke bounce aan het begin van de week zal de bitcoin koers mee omhoog nemen. We bekijken de grafieken van bitcoin op verschillende tijdsbestekken, bespreken de recente ontwikkelingen van bitcoin dominantie en sluiten af met de S&P 500. Na het lezen van deze update ben jij goed voorbereidt op de wilde week die komen gaat!

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!

Bitcoin daggrafiek | korte terugblik prijsrange-analyse

We zijn nog altijd in afwachting van voltooiing van onze prijsrange-analyse sinds de afwijking op 6 april (terugkeer in prijsrange, zwarte pijl) werd bevestigd. Het eerste deel van onze prijsrange-analyse, van range high $44.500 naar mid-range $39.250 werd 6 dagen later al voltooid. Het is nu afwachten of ook het tweede deel, van mid-range $39.250 naar range low $34.000, de komende periode plaats gaat vinden.

Door de simpele analyse dat een terugkeer in de prijsrange, het testen van mid-range zou betekenen. Zijn we in staat geweest tijdig uit te stappen en is ons de daling van -16% bespaard gebleven. Of zijn we erin geslaagd een succesvolle shortpositie in te nemen, waarbij we al een deel winst hebben verzilverd rond mid-range. Welke situatie voor jou van toepassing is, in beide gevallen is het pure winst.

Of het tweede deel van onze prijsrange-analyse zich de komende periode zal voltooien is afwachten. Vanaf de huidige koers is dit nog eens een daling van -10%. Zolang we op de lagere tijdsbestekken nog geen enkele teken van kracht zien is dit absoluut een scenario om rekening mee te houden, waarover straks meer.

Bitcoin daggrafiek | monthly close op cruciaal support $37.630

Wat zien we nog meer op de daggrafiek? Een flinke Bear Flag (bearish patroon) die zich vanaf het begin van het jaar aan het vormen is, zie paarse lijnen. Daarnaast een Falling Wedge (bullish patroon) die zich vanaf 10 april aan het vormen is, gele driehoek. Tot slot zien we dat bitcoin de maand april heeft afgesloten (monthly close) met een koers van $37.630, blauwe lijn.

Opvallend is dat de monthly close samenvalt met de onderkant van zowel de grotere Bear Flag als de kleinere Falling Wedge en dus cruciaal. Een neerwaartse uitbraak uit de falling wedge zou de koers een flinke dreun kunnen geven. Technische prijsdoel ligt ergens rond de $20.000. Al lijkt het niet waarschijnlijk dat het zo ver zal komen.

Een bullish uitbraak uit de Falling Wedge zou de opmars kunnen zijn naar het opnieuw testen van range high $44.500, die zich rond de 200 MA bevindt.

Kortom, het beloofd een spannende en cruciale week te worden met ook nog eens een FOMC meeting a.s. woensdag, wat hoogstwaarschijnlijk voor de nodige volatiliteit zal gaan zorgen. We zijn in ieder geval goed voorbereidt op wat komen gaat. We houden rekening met verdere daling richting range low en passen onze verwachtingen pas aan als we de eerste tekenen van kracht zien op de lagere tijdsbestekken. Want een teken van kracht op de lagere tijdsbestekken betekent een opwaartse uitbraak uit de falling wedge.

Bitcoin 4 uursgrafiek | nog geen enkele teken van kracht

Om maar meteen met de deur in huis te vallen er is de 4 uursgrafiek nog geen enkele teken van kracht zichtbaar. Er is overduidelijk werk aan de winkel voor de Bulls.

Wanneer we de 200 MA’s horizontaal zien afbuigen (in plaats van naar beneden hellend), we slagen erin de huidige bearish markstructuur bullish te doorbreken (higher high boven vorige high $40.372) en we weten de MA’s terug te winnen als support. Pas dan krijgen we een serieuze teken van kracht wat hoogstwaarschijnlijk zal leiden tot  het opnieuw testen van onze range high $44.500.

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Maar het mag duidelijk zijn dat hier op dit moment nog geen sprake van is. Technisch gezien hebben we nog steeds te maken met een bearish markstructuur. We creëren consequent lower highs en lower lows. De vraag is of de recente monthly close $37.630 reeds de lower low is waar we naar op zoek waren? Of dat deze nog lager komt te liggen?

Mochten we reeds een lower low gevormd hebben dan zullen we de komende dagen een higher high moeten neerzetten boven de $40.372 (vorige high) om de bearish markstructuur te doorbreken.

Bitcoin 1 uursgrafiek | domino-effect analyse naar bullish

De neerwaartse trend van de afgelopen dagen zien we goed terug op dit tijdsbestek. Waarbij rond 200 MA’s lokale toppen worden gevormd binnen de huidige neerwaartse trend. Zolang we handelen onder de MA’s en er niet in slagen deze terug te winnen als support is er geen enkele reden om het te hebben over enige kracht.

Het heroveren van de 200 MA’s, die samenvloeien met mid-range $39.250 zou een allereerste voorzichtige teken van kracht kunnen zijn.

Dit brengt ons bij de onderstaande domino-effect analyse voor het doorbreken en ombuigen van de huidige trend van bearish naar bullish:
1 uur > heroveren 200 MA’s in combinatie met mid-range $39.250
4 uur > creëren higher high boven de $40.372 voor doorbreken bearish trend + horizontaal afbuigen van de 200 MA’s
Dag > bullish uitbraak uit falling wedge voor voorzetting richting range high $44.500

Bitcoin Dominantie | uitbraak uit range flinke dreun voor Altcoins

Bitcoin dominantie is op 27 april opwaarts uitgebroken uit de range (41.3% – 42.1%), zie gele boxen in grafiek. Na een bullish retest van de bovenkant van de range volgde er in de afgelopen dagen een flinke piek omhoog. Daarnaast zien we dat dominantie door de uitbraak uit de range ook weer boven de 200 MA’s uitgekomen. Een stijgende dominantie in combinatie met een dalende bitcoin koers is op zijn zachts gezegd geen lekkere combinatie.

De recente ontwikkelingen duidden op een nieuwe opwaartse trend voor dominantie die over het algemeen een aantal weken tot maanden aanhoudt. Een verder oplopende dominantie richting ons eerst volgende weerstandsgebied rond 44% ligt voor de hand.

Vergis je niet een stijging van slechts een paar procent in dominantie kan Altcoins in bitcoin waarde zomaar 10% tot 20% verder laten wegzakken. Zolang we ons boven de 200 MA’s begeven en te maken hebben met een stijgende dominantie is het oppassen met Altoins v.s. BTC trades!

S&P 500 | flinke bounce aanstaande? Bitcoin doet mee!  

Conform onze verwachtingen heeft de S&P 500 op nog geen 0.5% ons eerste koersdoel genaderd en bitcoin meegenomen in zijn neerwaartse trend. Eerste koersdoel voor de S&P 500 is de 4.115, gelijk aan de paniek dip bij de start van de Russische invasie eind februari.

Nu wordt het pas echt interessant, houdt de S&P stand boven de 4.115 of gaan we verder zakken richting ons tweede koersdoel 3.800, dus nog eens 7.6% naar beneden? Met de huidige correlatie tussen de S&P 500 en bitcoin zou dit geen goed niews zijn voor de bitcoin koers.

De kans is groot dat we begin van de nieuwe week in ieder geval iets van een reactie/bounce gaan zien vanaf de 4.115, mogelijk richting de 200 MA’s. Dit wil overigens niet zeggen dat we dan direct uit de gevarenzone zijn. Support doet in dit geval wat het hoort te doen en wat we logischerwijs mogen verwachten. Een bounce van de S&P betekent zeer waarschijnlijk ook een sterke bounce voor Bitcoin.

Zolang we handelen onder de beide MA’s is de huidige bearish trend nog altijd de trend. Dit veranderd pas als de 200 MA’s worden teruggewonnen en/of in de tussentijd de trend bullish doorbroken wordt.

Bitcoin Webshop van Nederland

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter