Bitcoin Update: koers op rand van mega bullish uitbraak

Door de stijging van vanmiddag +4% is bitcoin erin geslaagd belangrijke prijsniveaus op de lagere tijdsbestekken terug te winnen. Ondertussen zien we op dat daggrafiek dat de koers een belangrijke weerstandslijn probeert te doorbreken. Met toenemende volume zou dit de uitbraak kunnen zijn waar we al weken op zitten te wachten! Gaat het bitcoin lukken? Wat zijn de prijsdoelen na een succesvolle uitbraak?

Verder hebben we nog twee openstaande trades (BNB & SOL) voor de middellange termijn en die zien er nog altijd goed uit!

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!

Bitcoin 1 uursgrafiek | start van nieuwe bullish trend ziet er zo uit

Dit keer doen we het net even anders dan je gewend bent en startten we op de lagere tijdsbestekken, om vanaf hier onze domino-analyse omhoog te maken richting de hogere tijdsbestekken.

Wanneer we naar onderstaande 1 uursgrafiek kijken zien we dat we door de stijging van vanmiddag weer boven het belangrijke prijsgebied $42.500, de 200 MA’s en boven de openingskoers van begin van de week $43.052 (weekly open WO). Ja we zien een toenemende handelsvolume alleen heel overtuigend is de toename in mijn ogen (nog) niet.

Nu we op dit tijdsbestek weer te maken hebben met een bullish trend en weer boven de hiervoor genoemde prijsniveaus zijn uitgekomen, is de kans op verdere koersstijgingen in de komende dagen richting het volgende weerstandsgebied een stuk waarschijnlijker geworden. Het eerstvolgende weerstandsgebied treffen we aan rond de $46.000.


Het bullish ombuigen van de trend en het terugwinnen van belangrijke prijsniveaus op dit tijdsbestek is een eerste teken van kracht en zou potentieel het begin kunnen zijn van het ombuigen van de bearish trend op de hogere tijdsbestekken (sneeuwbalaffect). Maar laten we vooral niet te vroeg juichen. Vorige week wisten we ook de 200 MA’s te heroveren alleen heeft het toen niet het gewenste resultaat opgeleverd in de vorm van verdere stijgingen richting het volgende weerstandsgebied.

Maar aan de andere kant het begin van een nieuwe bullish trend begint altijd bij een eerste teken van kracht op de lagere tijdbestekken en dit is precies wat nu zien.

Bitcoin 4 uursgrafiek | er is nog altijd niets veranderd

Dezelfde analyse die we de afgelopen twee maanden hebben gebruikt, is vandaag de dag nog altijd hetzelfde: er is niets veranderd. Maar nu we op de 1 uursgrafiek een eerste teken van kracht zien is het ook weer zinvol om te kijken wat er moet gebeuren om ook dit tijdsbestek te kunnen spreken over kracht en wanneer er wel daadwerkelijk iets veranderd is.

De eerst volgende echte uitdaging voor bitcoin is het heroveren van de 200 MA’s tezamen met het weerstandsgebied rond $46.000 (zwarte !). Wanneer dit lukt is dit het moment waarop we kunnen zeggen dat er dik keer wel iets significants veranderd is. Dit houdt in dat we vanaf de huidige koers nog ongeveer 6% omhoog kunnen gaan zonder dat er echt iets veranderd.

Eind vorige jaar hebben we de koers zien opleven vanaf het voormalige supportgebied $46.000. De opleving kwam helaas al ten einde voordat we echt overtuigend bullish konden zijn. De 200 MA’s zorgde voor de nodige weerstand (rode kruis) en de grotere algehele trend nam de controle weer volledig over. Nog geen twee weken later testen we het belangrijke supportgebied van $40.000.

Een win-winsituatie

Wie zegt ons dat we dit keer niet een vergelijkbaar scenario krijgen? Support rond $40.000 doet wat we van support mogen verwachten. Er volgt een tijdelijke opleving die de koers richting de 200 MA’s brengt en nadat we wederom door de MA’s zijn afgewezen, trekt de grotere bearish trend de situatie weer volledig naar zicht toe. Dit is dan ook precies de reden waarom het heroveren van de 200 MA’s en het weerstandsgebied $46.000 voor ons het moment is om te zeggen dat er dit keer wel daadwerkelijk iets veranderd is. Tot dat moment is er niet veel reden om overdreven bullish te zijn.

Houd er rekening mee dat elke dag die we langer onder de 200MA’s handelen, ze steeds verder weg zakken van waar we deze analyse voor het eerst maakten op $60.000, inmiddels alweer ruim twee maanden geleden. Als de trend de komende periode neerwaarts blijft zal de analyse die we al twee maanden hanteren ons blijven belonen. Als we in plaats hiervan er uiteindelijk wel in slagen om de 200 MA’s en het weerstandsgebied rond $46.000 hier vlak boven terug te winnen, zullen we hier nog steeds flink van profiteren, een win-winsituatie dus!

Bitcoin daggrafiek | bullish uitbraak uit falling wedge aanstaande?

Dan nog een korte blik op de daggrafiek waar het op dit moment eigenlijk allemaal om draait. Gaat we erin slagen om bullish uit te breken uit de falling wedge? We zien dat op dit moment de diagonale weerstandslijn aan de bovenkant van de wedge getest wordt. Het feit dat we nog geen piek in het handelsvolume zien betekent dat er op dit moment nog geen sprake is van een uitbraak.

Wanneer koopdruk van de afgelopen uren blijft toenemen komt een bullish uitbraak uit de falling wedge steeds dichterbij. We willen op het moment van de uitbraak ook een flinke piek in het handelsvolume zien vergelijkbaar met de piek van 3 december voor een bevestiging van de brakout.

Een flinke opwaartse uitbraak zo onze analyse op de lagere tijdsbestekken in snel vaart tempo kunnen brengen waarbij we vrij snel de 200 MA’s en het weerstandsgebied $46.000 zullen gaan testen als support. Eerst volgende prijsdoelen om in de gaten te houden bij een uitbraak zijn uiteraard het weerstandsgebied $46.000, de 200 MA’s rond $48.500, $52.500 en uiteindelijk $60.000.

Slaagt bitcoin er niet in om uit de falling wedge te breken dan vallen we terug op de analyses die we zojuist hebben gemaakt bij de lagere tijdsbestekken.BNB/USDT daggrafiek | update trade-setup 

SOL daggrafiek | update trade-setup

De volledige trade setup van BNB en SOL vind je hier.

Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter