Altcoins

Bitcoin Update: koers balanceert op rand van klif rond $21.000

De bitcoin koers heeft in de afgelopen week zijn weg naar beneden vervolgd met een daling van 6.5%. We naderen op zowel de daggrafiek als de 4 uursgrafiek belangrijke trendsupport. Houdt support stand of raken we ook de laatste bullish argumenten kwijt?

Wanneer trendsupport verloren gaat kunnen we zomaar een volgende beweging naar beneden gaan zien van -6% tot mogelijk zelfs -15%. Het een en ander zal sterk afhankelijk zijn van hoe de S&P 500 de nieuwe handelsweek begint.

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!
ACTIE: Bitcoin Pilsener, nu met 30% korting!

Bitcoin weekgrafiek | is een death cross belangrijk?

We houden het weerstandsgebied rond $25.000 nu al een aantal weken in de gaten. Naast dat het weerstandsgebied overeenkomt met de highs van augustus 2022, zien we in dit gebied tevens een cluster aan verschillende voortschrijdende gemiddelden bij elkaar komen (200 MA, 200 EMA en 50 MA).

Wanneer de 50 MA de 200 MA naar beneden doorkruist krijgen we te maken met een zogeheten death cross. Het zou overigens voor het eerst in de geschiedenis zijn dat we een death cross gaan zien op de weekgrafiek. Er wordt de laatste dagen veel gesproken over de aanstaande death cross, maar hoe kunnen we deze informatie gebruiken richting de nieuwe handelsweek?

Aangezien de MA’s tot stand komen op basis van historische koersontwikkelingen vertellen ze ons met wat voor marksituatie we nu en de afgelopen periode te maken hebben en niets over toekomstige koersontwikkelingen. Het feit dat de 50 MA op korte termijn de 200 MA neerwaarts gaat doorkuizen is een bevestiging dat we nog altijd in een bearmarkt zitten, maar dit zal voor niemand nieuw zijn.

Het heroveren van het weerstandsgebied rond $25.000 in combinatie met de verschillende MA’s is pas het moment waarop het zinvol wordt om het over een nieuwe bullmarkt te hebben. Voor nu is duidelijk dat een eerste poging om door weerstand op dit hoge tijdsbestek te breken mislukt is.

De grote vraag voor de komende week is waar de huidige correctie zal eindigen? Aan de hand van de lagere tijdsbestekken bespreken we de belangrijke prijsniveaus waar bitcoin mogelijk support kan gaan vinden.

Bitcoin daggrafiek | slechts een tijdelijke afwijking

Ons verblijf boven de prijsrange kunnen we inmiddels bestempelen als slechts een tijdelijke afwijking. Een vergelijkbare situatie hebben we ook gezien in augustus 2022, zie gele boxen.

In augustus 2022 leidde een terugkeer in de prijsrange uiteindelijk tot het testen van mid-range en vervolgens zelfs range low. Reden genoeg om ook nu rekening te houden met een vergelijkbaar scenario.

Het grote verschil nu ten opzichte van augustus 2022 is dat we nu wel handelen boven belangrijke trendsupport van de 200 MA’s op dit tijdsbestek. Het verliezen van de 200 EMA rond $21.380 en de 200 MA rond $19.740 zou betekenen dat er geen enkel bullish argument meer over is op dit hoge tijdsbestek.

Voor het meest bullish scenario zouden we graag willen zien dat de 200 EMA de komende dagen stand houdt en we vanaf hier een nieuwe poging gaan zien door het weerstandsgebied rond $25.000 te breken, zoals besproken op de weekgrafiek.

Verder zien we dat op de daggrafiek dat er recent een golden cross heeft plaatsgevonden (groene cirkel), dus het tegenovergestelde van de death cross op de weekgrafiek. Dat in dit geval een golden cross niets zegt over toekomstige koersontwikkelingen zien we ook direct terug. Vanaf het moment dat de golden cross plaatsvond hebben we juist een koersdaling gezien in plaats van een stijging.

Bitcoin 4 uursgrafiek | wankelend op rand van klif

Tot op heden hebben we succesvol support weten te vinden van de 200 MA’s op dit tijdsbestek, welke redelijk overeenkomt met de 200 EMA op de daggrafiek. Zoals besproken zou het meest bullish scenario voor de komende week zijn wanneer support van deze 200 MA’s stand houdt.

Wanneer we in plaats hiervan onder de 200 MA’s uitkomen ligt een daling naar het midden van de prijsrange $20.550 voor de hand (-6%). In het meest bearish scenario zouden we zelfs nog verder kunnen afzakken richting de onderkant van de range $18.600 (nog eens -9.5%).

Bitcoin 1 uursgrafiek | bearish territorium

Onderstaande 1 uursgrafiek komt uit de update van vorige week. We omschreven het als een handige samenvatting waarmee jij je mindset voor de afgelopen week goed op aan kon passen. We hebben hem in de afgelopen week ook daadwerkelijk goed kunnen gebruiken.

Vlak na de update van vorige week keerden we daadwerkelijk terug in de kleinere prijsrange en dit was voor ons het eerste signaal om onze bullish verwachtingen aan te passen van bullish naar neutraal.

Vier dagen later braken we neerwaarts uit de kleinere prijsrange, we paste onze verwachtingen aan van neutraal naar bearish en dit was niet voor niets. De neerwaartse uitbraak ging tenslotte gepaard met een daling van -4.75%.

We kunnen de samenvatting in deze grafiek ook de komende week goed gebruiken, mochten we iets van herstel gaan zien. Eerste grote uitdaging wordt om van bearish territorium terug te keren in neutraal territorium. We doelen in dit geval op een terugkeer in de kleine prijsrange in combinatie met her heroveren van de 200 MA’s. Zolang dit niet gebeurd blijft voorzichtigheid geboden!

S&P 500 daggrafiek | bull trap patroon

We zien op de daggrafiek van de S&P een opvallend bull trap patroon. Waarbij de S&P keer op keer kort boven weerstand weet uit te komen (gele cirkels) om vervolgens een flinke duik naar beneden te maken.

De grote vraag voor komende week is of de geschiedenis zich voor de vierde keer in deze bearmarkt zal gaan herhalen? Het is in ieder geval een scenario om rekening mee te houden aangezien dit de nodige negatieve invloed zal hebben op de bitcoin koers.

Wanneer we de nieuwe handelsweek meer rood gaan zien dan houden we in eerste instantie trendsupport van de 200 MA’s goed in de gaten. Komen we ook hieronder terecht dan lijkt het er sterk op dat het feest van de afgelopen weken voor nu toch echt ten einde is.

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je de leukste Bitcoin items & gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven. Laat je verrassen!

Zo vind je in de webshop een grote Bitcoin voor aan de muur, te gekke mokken, sleutelhangers en nog veel meer. Ook voor heerlijk Bitcoin Bier, wijn of cava ben je bij ons aan het juiste adres. Leuk om te combineren met Bitcoin biervilten en bieropener. Liever iets zoets? Ga dan voor Bitcoin chocolade, gemaakt van de beste Belgische chocolade.

Fear Of Missing Out:
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin Webshop Banner

Laat een bericht achter