trendweerstand

Bitcoin Update: uptrend v.s. sterke weerstand + trade setup FTM

De trend is de trend en weerstand is weerstand, één van twee zal uiteindelijk breken. Gaan we komende week uitbreken boven de $25.000 of krijgen we wederom te maken met een pullback richting $22.500?

We sluiten de update af met een trade setup voor FTM/USDT.

Nieuwe Bitcoin Items en Gifts zijn nu verkrijgbaar in de Bitcoin Webshop van Nederland & België, laat je verrassen!

Bitcoin weekgrafiek | sterke weerstand met cluster aan MA’s

Bitcoin test voor de zesde keer in zeven maanden tijd het sterke weerstandsgebied rond $25.000 op dit hoge tijdsbestek. In dit weerstandsgebied bevindt zich een cluster aan verschillende MA’s, namelijk de 50 MA, de 200 MA en de 200 EMA.

Als we ons bedenken dat we minstens zes tot twaalf maanden onder deze voortschrijdende gemiddelden handelen verklaart dit aan de ene kant waarom de weerstand hier zo sterk is en aan de andere kant dat het terugwinnen van deze MA’s niet zomaar iets is.

Wanneer bitcoin erin slaagt om door de sterke weerstand heen te breken is er maar weinig wat een verdere stijging (+20%) richting het volgende weerstandsgebied $30.000 kan tegen houden.

Wanneer we in plaats hiervan opnieuw worden afgewezen en er een (kleine) pullback volgt, houden we de recente low rond $21.000 goed in de gaten (-13%). Komen we hier onder terecht dan kunnen onze bullish verwachtingen voorlopig de koelkast in.

Bitcoin daggrafiek | $22.500 belangrijk prijsniveau bij pullback

In de vorige update bespraken we dat de bitcoin koers balanceert op de rand van een klif. Uiteindelijk heeft bitcoin met zijn tenen exact de rand van de klif opgezocht, zijnde de 200 EMA.

De 200 EMA hield uiteindelijk stand en hier werd dan ook een higher low gevormd. Inmiddels hebben we ook al een higher high neergezet en dit betekend dat de bullish markstructuur (uptrend) nog volledig intact is.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €1.000 gratis handelen!

Een uitbraak boven de $25.000 is het bullish scenario voor de komende dagen, zoals reeds besproken op de weekgrafiek. Wanneer we voor een zevende keer worden afgewezen en we krijgen te maken met een pullback willen we eigenlijk niet onder de $22.500 uitkomen (voormalig range high), maar zeker niet onder de recente low $21.400 (200 EMA). Komen we hier onder terecht dan vormen we een lower low en hebben we te maken met een breuk in onze huidige bullish marktstructuur.

Bitcoin 4 uursgrafiek | range high en de 200 MA’s

Het standhouden van de 200 EMA op de daggrafiek ging hand in hand met het testen van de beide 200 MA’s op de 4 uursgrafiek.

De reden dat we bij een mogelijke pullback niet onder de $22.500 wensen uit te komen wordt nog maar eens bevestigd op onderstaande grafiek. We zien namelijk dat de 200 MA’s op dit tijdsbestek samenvloeien met voormalig range high $22.500.

Een terugkeer in de prijsrange impliceert een verdere daling richting het midden van de prijsrange $20.550 en mogelijk zelfs range low $18.600.

Echter bevindt het invalidatiemoment $22.500 zich circa 8.5% onder de huidige koers en zouden we liever iets eerder een signaal krijgen dat de trend mogelijk aan het veranderen is.

Bitcoin 15-minuten grafiek | lokale trend voor uitbraak op korte termijn

Voor een uitbraak boven de $25.000 op korte termijn is het van belang dat de lokale trend op dit lage tijdsbestek stand houdt. We hebben aan de onderzijde een kleine 2.5% ruimte om te kunnen dalen om uitzicht te houden op een bullish uitbraak ergens in de komende dagen.

Mochten we in plaats hiervan onder de 200 MA’s (vlak boven de $24.000) terechtkomen en de lokale uptrend kwijtraken, is het niet ondenkbaar dat we eerst een pullback krijgen richting $22.500. De laatste keer dat we de 200 MA’s op dit tijdsbestek kwijtraakte leidde uiteindelijk tot de pullback van vorige week met een daling van 8.75%.

Op dit moment zijn er op de verschillende tijdsbestekken geen serieuze bearish argumenten te vinden. Zolang er niet iets significant wijzigt is er eigenlijk geen reden om niet bullish te zijn. Toch is enige voorzichtigheid in de komende week wel geboden.

We handelen zoals besproken vlak onder sterke weerstand op de hogere tijdsbestekken en of de trend of weerstand zal uiteindelijk doorbroken worden. Mocht er een trendwijziging plaatsvinden dan zou dit zomaar erg snel en hard kunnen gaan.

We houden onze invalidatiemomenten $24.000 (200 MA’s 15-min) en $22.500 (range high en 200 MA’s 4 uur) bij een mogelijke pullback goed in de gaten!

FTM/USDT trade | trending Altcoin 2023

Een trade setup met zeker potentie voor de komende periode, echter met bitcoin handelend vlak onder sterke weerstand en mogelijk een aanstaande trendomkeer is dit een trade setup die we met een behapbare positiegrootte aangaan. In combinatie met een redelijk strakke stoploss houden we het risico overzichtelijk.

Wanneer bitcoin weet uit te breken boven de $25.000 is de kans groot dat we een mooie beweging omhoog gaan zijn van FTM. Bij een afwijzing en een pullback hebben we vrede met slechts een beperkt verlies.

Uitgangspunten voor de FTM/USDT trade zijn:
– Trending Altcoin sinds begin 2023
– Nadert support op 30-minuten grafiek
– Nadert de 200 EMA op 30-minuten grafiek
– Slechts een tijdelijke afwijking op 2 uursgrafiek?
– Nadert de 200 MA op de 2 uursgrafiek

Entry rond $0.540 (in het supportgebied)
TP 1: 0.580 (+7.41%)
TP 2: 0.636 (+17.78%)
TP 3: 0.695 (+28.70%)
TP 4: 0.580 (+53.70%)
SL: 0.5195 (-3.70%)

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je de leukste Bitcoin items & gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven. Laat je verrassen!

Zo vind je in de webshop een grote Bitcoin voor aan de muur, te gekke mokken, sleutelhangers en nog veel meer. Ook voor heerlijk Bitcoin Bier, wijn of cava ben je bij ons aan het juiste adres. Leuk om te combineren met Bitcoin biervilten en bieropener. Liever iets zoets? Ga dan voor Bitcoin chocolade, gemaakt van de beste Belgische chocolade.

Fear Of Missing Out:
– Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
– Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
– Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin Webshop Banner

Laat een bericht achter