Bitcoin Update: op jacht naar $25.000 + trade setup BTC/USDT  

De bitcoin koers is in de afgelopen week nauwelijks van zijn plaats gekomen met slechts -0.15%. Maakt bitcoin zich op voor een volgende push omhoog of is een trendomkeer aanstaande?

Er zijn nog geen tekenen van zwakte zichtbaar voor bitcoin en daarnaast ziet de S&P 500 er erg sterk uit. Vandaar dat we in deze update nog een extra long positie voor bitcoin bespreken.

Uiteraard houden we ook rekening met het onverwachte en hebben op de 1 uursgrafiek een handige samenvatting gemaakt waar jij je mindset de komende week goed op aan kunt passen.

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!
ACTIE: Bitcoin Pilsener, nu met 30% korting!

Bitcoin weekgrafiek | de 200 MA’s rond $24.850

In de vorige update hebben we het gehad over het belangrijke weerstandsgebied rond de 200 MA’s rond $24.850, zie groene box in grafiek. Ten opzichte van vorige week is er eigenlijk niets veranderd en geldt nog altijd dat het heroveren van de 200 MA’s zomaar het begin van een nieuwe (mini) bullmarkt zou kunnen zijn.

Het eerst volgende supportlevel op dit hoge tijdsbestek zijn de lows van september/oktober 2022 rond $18.750. Niet heel erg bruikbaar voor de komende week aangezien we al veel eerder wensen in te grijpen en niet pas na een daling van 20%.

Voor het definiëren van bruikbare supportlevels zullen we ons moeten richten op de lagere tijdsbestekken.

Bitcoin daggrafiek | volg gewoon de trend

Wanneer we iets verder inzoomen op de daggrafiek dan zien we het belangrijke weerstandsgebied uit de weekgrafiek terug (groene box). Naast het feit dat zich hier de 200 MA’s uit de weekgrafiek bevinden, komt dit gebied ook overeen met de recente high van augustus 2022. Zolang er geen echte bearish argumenten te vinden zijn is het heroveren van dit gebied een reëel scenario.

Wanneer we er daadwerkelijk in slagen door het weerstandsgebied heen te breken en deze om te zetten in support richten we ons op het volgende weerstandsgebied net onder de $30.000.

Ondanks het feit dat velen al weken van de daken schreeuwen dat dit de grootste bulltrap ooit is, volgen wij gewoon de trend, van level tot level. Dit blijven we doen totdat we een eerste serieuze teken van zwakte zien. Onthoud dat diezelfde mensen dit ook zeiden bij ieder weerstandsgebied gedurende de hele weg omhoog en tot op heden slaagde bitcoin erin telkens in om weerstand te doorbreken.

Het eerst volgende supportlevel onder ons is voormalig range high $22.500. Een terugkeer in de prijsrange impliceert een verdere daling richting het midden van de prijsrange $20.550 en mogelijk zelf range low $18.600.

Houd bij een mogelijke correctie het prijsniveau $22.500 dus goed in de gaten. Deze bevindt zich 3.9% onder de huidige koers en is al een stuk bruikbaarder dan de 20% daling op de weekgrafiek.

Bitcoin 1 uursgrafiek | van bullish naar super bullish of terug naar neutraal?

In onderstaande 1 uursgrafiek hebben we een handige samenvatting gemaakt waar jij je mindset de komende week goed op aan kunt passen.

Super bullish boven $24.580
Het doorbreken van weerstand rond $24.580 maakt ons super bullish en gaan we uit van een verdere stijging richting de $30.000.

Bullish boven de $23.180
Zolang we handelen boven de kleine prijsrange, dus boven de $23.180 zijn we voorzichtig bullish.

Neutraal tussen $23.180 en $22.500
Wanneer we terugvallen in de kleinere prijsrange passen we onze bullish verwachtingen aan naar neutraal. Aangezien het een kleine prijsrange betreft van slechts 3% en we ervan uitgaan dat een terugkeer in de range waarschijnlijk zal leiden tot een verdere daling richting het midden van de range en mogelijk zelfs range low zal de trend in dit geval hoofdzakelijk zijwaarts zijn.

Bearish onder de $22.500
Vallen we terug in de grotere prijsrange, dus onder de $22.500, dan is dit het moment om jouw verwachtingen voor de korte termijn bearish bij te stellen.

Trade setup BTC/USDT

Nu we op dit moment nog geen serieuze tekenen van zwakte zien kunnen we rond range high ($23.195) een extra long positie innemen voor een snelle 8% winst. Uiteraard beschermen we ons vermogen voor het geval er drastisch iets veranderd, met een strakke stoploss van -2.35%. Target voor deze long positie ligt vlak boven de $25.000 op $25.135.

Entry: rond 23.195
Target: $25.135 (+8.36%)
Stoploss: $22.650 (-2.35%)

Update Gala/USDT trade

In de vorige update hebben we een trade setup voor GALA/USDT met jullie gedeeld, echter vallen de koersontwikkelingen in de afgelopen week tegen. Het goede nieuws is wel dat onze stoploss op een haar na niet geraakt is en we inmiddels op een kleine winst van circa 3.5% staan.

Gezien de tegenvallende ontwikkelingen in de afgelopen week doen we er goed aan onze stoploss te verhogen naar $0.05310 voor een maximaal verlies van -3%. Er is ook zeker wat voor te zeggen om je stoploss gelijk te zetten aan je entry en nu alvast een klein beetje winst te nemen.

S&P 500 daggrafiek | ziet er veelbelovend uit

We hebben zojuist uitgebreid besproken dat er nog geen tekenen van zwakte zichtbaar zijn voor bitcoin en dit geldt al helemaal voor de S&P 500.

De bullish argumenten voor de S&P zijn:
– uitgebroken boven diagonale weerstandslijn (paarse lijn)
– 200 MA’s zijn teruggewonnen
– uitgebroken boven weerstandsgebied 4.115

Wanneer de S&P er komende week in slaagt om boven het voormalig weerstandsgebied rond 4.115 te blijven is de kans groot dat bitcoin de $25.000 komende week of iets later zal gaan aantikken.

In dit scenario pakken we naast de 8.36% winst van de huidige long positie ook nog eens een winst van 48% op onze long positie die we op 8 januari geopend hebben.

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven.

Om je alvast te helpen hebben wij een overzicht van de top 10 ‘bitcoin cadeaus’ voor 2023 gemaakt. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out | Bitcoin Valentijn Toppers 2023:

Valentijnskaart | Will you B my valentine?
Chocolade Valentijn | With Love
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
Condoom | Bitcoin & Hot Sex
Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade

 

Laat een bericht achter