Bescherm bitcoin portfolio

Bitcoin Update: van $50.000 naar eerste teken van zwakte

Na ruim 3 maanden wist bitcoin gisteren eindelijk weer door de magische grens van $50.000 te breken. Echter hebben we hier nog geen halve dag van kunnen genieten en sindsdien zien we de koers een stapje terug doen.

Op de lagere tijdsbestekken zien we de eerste tekenen van zwakte ontstaan voor de korte termijn, terwijl de daggrafiek nog altijd overtuigend bullish is. We bekijken de grafieken, belangrijke prijsniveaus en de mogelijke scenario’s.

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts

Daggrafiek | bullish, nog geen reden tot paniek 

Het doorbreken van de $50.000 grens gisteren betekende tevens de higher high waar we de afgelopen week naar op zoek waren. De huidige bullish trend van higher lows en higher highs is nog altijd overtuigend, vandaar dat we op dit tijdsbestek nog geen enkele teken van zwakte zien.

Een eerste teken van zwakte op de daggrafiek zou een breuk zijn in de huidige marktstructuur door het vormen van een lower low onder de recente low van $43.900 (paarse lijn). Bitcoin heeft nog voldoende ruimte om zijn higher low te vormen en kan nog 10% verder terugvallen en we hebben op dit tijdsbestek nog altijd te maken met een bullish marktstructuur.

De kans dat de koers de komende dagen met meer dan 10% onderuit gaat is op dit moment niet het meest logische scenario. Daarnaast hebben we nog een belangrijk supportgebied rond $47.000 en vlak daaronder de 200 MA rond $46.000 voor de nodige support.

Dus een rode dag als vandaag is absoluut nog geen reden tot paniek. Maar waar we gedurende de neerwaartse trend op zoek waren naar de eerste tekenen van kracht, houden we nu de eerste tekenen van zwakte in de gaten die mogelijk het begin zijn van een trendwijziging. Die eerste signalen krijgen we niet op de daggrafiek maar op de lagere tijdsbestekken.

Voor nu gaan we nog altijd uit van een aanhoudende opwaartse trend, maar houden ook rekening met het onverwachte.

4 uursgrafiek | breuk in bullish trend aanstaande?

Ondanks de koersdaling van vandaag handhaven we voorlopig nog altijd de bullish marktstructuur op dit tijdsbestek. Maar hier moet wel bij gezegd worden dat het sterk lijkt op een wanhopige poging om de huidige trend te behouden en ontbreekt de echte overtuiging. Mocht de daling de komende uren doorzetten is de recente low rond €48.065 cruciaal. Komen we hieronder terecht betekent dit een breuk in de huidige bullish marktstructuur. Tijdens het schrijven van de update lijkt de koers hier daadwerkelijk onder te komen.

Ga aan de slag bij Bitvavo en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000

Gezien het feit dat het eerst volgende supportgebied zich bevindt rond $47.000 zullen we eerst de opwaartse trend moeten doorbreken om het gebied van $47.000 als support te kunnen testen en dit geldt uiteraard ook voor de supportlevels die zich hieronder bevinden. Het testen van een supportgebied gedurende een opwaartse trend geeft een heel ander gevoel dan het testen nadat je de trend bearish hebt doorbroken. De kans dat het supportgebied na een breuk in de trend ook verloren gaat is dan ineens een stuk groter.

De perfecte plek…

Zoals eerder gezegd hebben we op de daggrafiek nog altijd te maken met een overduidelijke bullish trend en kan het zijn dat we ons nu druk maken om niets, maar het is belangrijk om ook na te denken over de mogelijke (onverwachte) bearish scenario’s die zich voor kunnen doen.

De 200 MA’s zijn de perfecte plek waar de koers vroeg of laat zijn lokale bodem kan gaan vormen. De 200 MA’s begeven zich op dit moment rond de $43.000. Een test van de 200 MA’s op dit tijdsbestek betekent dan ook een breuk in de bullish markstructuur op de daggrafiek, door het vormen van een lower low onder de eerder genoemde $43.900. Dit maakt de koersdaling van vandaag een stuk minder ideaal, waar we liever hadden gezien dat de MA’s iets meer tijd hadden gekregen om verder omhoog te kruipen richting de $43.900.

1 uursgrafiek | support van 200 EMA wordt cruciaal   

Wat we zojuist besproken hebben over de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek geldt voor de korte termijn ook voor beide MA’s op de 1 uursgrafiek. Deze voortschrijdende gemiddelden hebben namelijk consequent gefunctioneerd als plek waar lokale toppen en lokale bodems worden gevormd, niet alleen recentelijk, maar ook historisch gezien.

Op dit moment wordt de 200 EMA als support getest en is dan ook de laatste redding om een definitieve breuk in de bullish trend op de 4 uursgrafiek te voorkomen. Komen we hieronder terecht en zakken we vervolgens steeds verder weg zullen we onze verwachtingen voor de kortere termijn moeten bijstellen en de verschillende supportgebieden onder ons in de gaten moeten houden.

Wanneer we de komende uren een sterke reactie omhoog zien nadat de 200 EMA succesvol stand heeft gehouden hebben we ons wellicht voor niets druk gemaakt, maar dat is altijd beter dan blind ervan uit gaan dat we alleen maar zullen stijgen.

Bitcoin Webshop

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!Bitcoin Webshop

 

 

Laat een bericht achter