Bitcoin trend

Bitcoin update: kom in actie zodra je de trend ziet wijzigen

Einde bullmarkt, gezonde correctie, start bearmarkt en vanaf hier gaan we alleen nog maar omhoog zijn voorbeelden van stellingen die we de laatste tijd veel voorbij zien komen. Het zijn allemaal mogelijke scenario’s en stuk voor stuk zouden ze waar kunnen, maar er is echt niemand die het weet. Je kunt je beter concentreren op de huidige marktsituatie en die stap voor stap analyseren. Hou rekening met het slechtst mogelijke scenario en kom in actie wanneer je de trend ziet wijzigen.

>>> Unieke bitcoin Items & Gifts vind je in de Bitcoin Webshop van Nederland! <<<

Bitcoin 4 uur | wees voorbereid op het slechtst mogelijke scenario

Eigenlijk geen verassingen wanneer we kijken naar de 4 uursgrafiek. Bitcoin zet zijn neerwaartse trend zoals besproken in de vorige update nog altijd voort. De opleving van gisteren heeft hier helaas geen verandering in gebracht en betekent niets meer dan een lower high voor Bitcoin en opnieuw een bearish retest van het weerstandsgebied rond $50.600 (zie !) en er volgde een sterke afwijzing.

BTC 4 uursgrafiek
BTC 4 uursgrafiek

Houd de trend aan dan zal er een lower low gevormd gaan worden onder de $48.600 (blauwe lijn). Het vormen van een higher low zou een eerste teken van kracht zijn en een mogelijke trendomkeer betekenen. Het vasthouden van de huidige paarse diagonale trendlijn zou een goed begin kunnen zijn, het is afwachten wat de koers gaat doen als Binance straks de handel hervat.

Het goede nieuws is dat we door de huidige koersontwikkelingen sneller een bevestiging zullen gaan krijgen over welke kant het de komende dagen op zal gaan. Een higher low moet gevorm worden boven de $48.600 en een higher high boven de $50.950, een gebied van slechts $2.350.

>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Zolang we geen trendwijziging zien zijn er eigenlijk geen goede argumenten om bullish te zijn en kun je het beste rekening houden met een verder dalende koers en op zoek gaan naar een lager instapmoment. Het eerst volgende supportgebied onder ons is $47.000 en die valt mooi samen met Fibonacci level 2.618 die we eerder bijna getest hebben. Daaronder het supportgebied rond $45.000 en $41.000. Nu de markstructuren op bijna alle tijdsbestekken bearish zijn, is het moeilijk te zeggen hoe laag bitcoin eventueel uit gaat komen, dus wees voorbereid op het slechtst mogelijke scenario en reageer pas zodra je de trend ziet wijzigen.

BTC 4 uursgrafiek
BTC 4 uursgrafiek

Bitcoin 1 uur | nog geen enkel bullish argument

Belangrijk op dit tijdsbestek is dat bitcoin de 200 MA en EMA weet te heroveren. Alleen doordat we de koers consequent lower higs en lower lows zien vormen en inmiddels twee bearish retesten van de het belangrijke weerstandsgebied $50.950 wordt deze uitdaging met da dag groter.

Het heroveren van de 200 MA’s als support zou ideaal zijn en kunnen leiden tot een structuurwijziging van bearish naar bullish. Op dit moment is de mogelijkheid dat we daadwerkelijk op weg zijn om de MA’s te veroveren klein. We zien geen enkel bullish argument die suggereert dat dit wel het geval is en daarbij komt dat de MA’s best ver verwijderd zijn van de huidige koers, circa $5.000.

Ook zullen we er rekening mee moeten ouden dat als we de MA’s de komende tijd gaan naderen, deze in eerste instantie voor de nodige weerstand zal zorgen, voordat we ze kunnen omzetten in support.

Bitcoin 1 uursgrafiek
Bitcoin 1 uursgrafiek

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Bitcoin Webshop

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

 

Bitcoin Webshop

 

Laat een bericht achter