Altcoins

Het wordt erop of eronder voor Altcoins, cruciaal punt!

Bijna alle altcoins begeven zich op een cruciaal punt. We nemen de King of altcoins Ethereum onder de loep en doen een korte analyse van BNB, XRP, LTC en FTT waar de 200 MA en EMA centraal staan. Want Handelen boven de 200 MA’s impliceert een uptrend en hieronder een downtrend. we eindigen de update met twee trade setups met potentie, maar helaas niet geheel zonder risico.

>>> Unieke bitcoin Items & Gifts vind je in de Bitcoin Webshop van Nederland! <<<

ETH daggrafiek | aanzienlijk minder bearish dan BTC

Wanneer we naar de daggrafiek van Ethereum kijken is het opvallend dat deze er aanzienlijk minder bearish uitziet dan die van bitcoin. De huidige trend is nog altijd higher highs en lower lows en dus een opwaartse trend. Je zou kunnen zeggen dat zolang de huidige trend niet wordt doorbroken Ethereum nog altijd op prijsontdekking is.

De marktsituatie veranderd pas op het moment dat we de trend zien wijzigen naar bearish, zoals we deze week ook bij bitcoin hebben zien gebeuren. Maar zolang Ethereum geen lower low vormt onder ons meest recente low van $2.100 is de markstructuur op dit tijdsbestek nog altijd bullish.

ETH daggrafiek | aanzienlijk minder bearish dan BTC
ETH daggrafiek | aanzienlijk minder bearish dan BTC

ETH 4 uursgrafiek | marktsituatie kan snel omslaan

We kijken als eerste naar de 200 MA en EMA op dit tijdsbestek. Ethereum handelt net als de meeste altcoins nog steeds boven beide voortschrijdende gemiddelden die beide nog steeds licht omhoog bewegen. Dit is absoluut een sterk argument voor de bulls. Daarnaast zien we dat de 200 MA’s de afgelopen week als sterk support hebben gediend en dit is gedurende de uptrend van de afgelopen maanden wel vaker het geval geweest.

>> koop crypto direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Op basis van de huidige bullish markstructuur zijn er nog geen sterke argumenten om bearish te zijn. Maar de marktsituatie kan snel veranderen, kijk maar na bitcoin na het bereiken van een all-time-high boven de $63.000 vrij snel daarna sloeg de trend volledig om. Een dergelijk scenario kan dus net zo goed gebeuren bij Ethereum. Is dit zeker? Nee, dit hoeft niet het geval te zijn maar is iets om goed in je achterhoofd te houden.

In tegenstelling tot de daggrafiek zien we namelijk op de 4 uursgrafiek wel een structuur wijziging. Na het bereiken van een nieuw hoogtepunt $2.645 volgde al snel een lower low en een lower high (zie zwarte pijlen). Hierdoor is op dit tijdsbestek de markstructuur gewijzigd van bullish naar bearish.

Het belangrijkste nu is dat de beide 200 MA’s en het supportgebied vlak boven de $2.000 stand houdt om de komende dagen nog uitzicht te hebben op koersstijgingen. Komen we onder de 200 MA’s uit en verliezen we het supportgebied $2.000 dan beginnen de bears de controle echt over te nemen en liggen verdere koersdalingen het meest voor de hand.

ETH 4 uursgrafiek | marktsituatie kan snel omslaan
ETH 4 uursgrafiek | marktsituatie kan snel omslaan

BNB | $460 is cruciaal support

Na het bereiken van een nieuw all-time-high op $638 zien we dat ook BNB een stap heeft terug gedaan. De koers daalde uiteindelijk tot aan het belangrijke supportgebied van $460. Ondanks het feit dat we hier heel even onder kwamen, kunnen we dit beschouwen als een bullish retest. BNB krabbelde weer omhoog en heeft vervolgens een lower high neergezet. Deze werd opgevolgd door een lower low exact in het belangrijke supportgebied van $460. Het supportgebied $460 zal de komende uren en dagen echt cruciaal zijn. Het vormen van een lower low onder de $460 en het doorreken van de 200 MA’s betekent een bevestiging van de gewijzigde markstructuur naar bearish en dan zullen we toch echt rekening moeten houden met een aanhoudende neerwaartse trend.

BNB | $460 is cruciaal support
BNB | $460 is cruciaal support

XRP | lokale bodem of naar $0.65

De volgende altcoin die zich op een cruciaal punt bevindt is XRP. Op dit moment wordt het belangrijke supportgebied vlak boven de $1,05 wederom als support getest. Dit gebied valt overigens mooi samen met de 200 EMA en hier vlak onder de 200 MA.

Het huidige prijsniveau zou een heel mooi moment kunnen zijn om in te stappen. Houden de 200 MA’s stand dan vormt XRP hier zijn lokale bodem. Wanneer we kijken naar de laatste keer dat dit gebeurde eind maart (zie paarse pijl) steeg de koers in de periode erna met 300%. Klinkt als een perfecte trade hoor ik je denken. Maar gezien de huidige marktsituatie is niet te voorspellen of XRP hier ook daadwerkelijk zijn lokale bodem gaat vormen, het lijntje is erg dun. Houden de 200 MA’s geen stand en XRP zet zijn huidige downtrend voort dan kan de komende periode het belangrijke voormalige weerstandsgebied van $0.65 voor het eerst als support getest gaan worden.

XRP | lokale bodem of naar $0.65
XRP | lokale bodem of naar $0.65

FTT | trade setup met potentie

FFT bevind zich net als XRP en vele andere altcoins op dit moment rond de beide 200 MA’s een cruciaal punt maar geeft ook trade setup met potentie. Voor het bepalen van deze trade maken we gebruik van Fibonaccilevels. Instapmoment vlak boven Fibonacci level 1 tussen de $43,50 en de huidige koers. Een redelijk strakke stoploss rond Fib. 0.786 van -6% tot -8%. Potentiële prijsdoelen Fib. 1.618 – $50.75 voor 14% winst en Fib. 2.618 $62.56 voor 40% winst.

FTT | trade setup met potentie
FTT | trade setup met potentie

Litecoin | klaar voor 25% bounce omhoog

Ondanks het feit dat LTC op dit moment de 200 MA’s dreigt te verliezen is ook hier een trade setup te vinden met potentie. Instapmoment kan zijn vlak boven Fibonacci level 0.786 tussen de $217 en de huidige koers. Stoploss rond Fib. 0.618 (-5% tot -6%). Prijsdoelen voor LTC zijn $250 voor +15% winst en Fib. 1.618 – $272 voor 25% winst.

Litecoin | klaar voor 25% bounce omhoog
Litecoin | klaar voor 25% bounce omhoog

Waarschuwing: de algehele cryptomarkt is op dit moment bearish gestemd. Wees voorzichtig met het openen van grote posities, hoe zeker je ook bent van je zaak. De meeste altcoins staan op een cruciaal punt, support houdt stand en er volgt een mooie bounce omhoog of de neerwaartse trend zet zich voort.

Bitcoin Dominantie | mogelijke bounce maar nog altijd bearish

De BTC dominantie zit al sinds eind maart in een sterke neerwaartse trend. Na bijna 2 maanden geconsolideerd te hebben rond de beide 200 MA’s, zien we de laatste weken een sterke daling in bitcoin dominantie tot zelfs onder de 50%.

Zolang we te makken hebben met de huidige neerwaartse trend is er niet al te veel reden om een bullish trendomkeer te verwachten. Maar het is wel een scenario om in het achterhoofd te houden, want die trendomkeer gaat er vroeg of laat komen. Het is niet ondenkbaar dat we vanaf hier een bounce omhoog kunnen gaan zien richting de beide MA’s rond de 56% of het voormalig supportgebied van 58%. Gedurende een dergelijke bounce kunnen altcoins hier heftig op reageren en aanzienlijk in BTW waarde dalen. Maar zoomen we weer iets uit dat zal de bounce slechts een lower high betekenen en nog altijd een bearish markstructuur voor de bitcoin dominantie.

Bitcoin Dominantie | mogelijke bounce maar nog altijd bearish
Bitcoin Dominantie | mogelijke bounce maar nog altijd bearish

Bitcoin Webshop

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

Bitcoin Webshop

Laat een bericht achter