Bitcoin opmars in gevaar, koers nadert belangrijk support

Ondanks de opleving van bitcoin de afgelopen dagen is er nog altijd niet heel veel reden om overdreven bullish te zijn. Bitcoin is er niet in geslaagd boven cruciaal prijsniveau uit te komen en nadert een belangrijk supportgebied. Welke richting we op gaan zal bitcoin de komende uren bepalen.

>>> Unieke bitcoin Items & Gifts vind je in de Bitcoin Webshop van Nederland! <<<

Bitcoin daggrafiek | $56.128 belangrijk prijsniveau

Het is goed om te onthouden dat we op dit tijdsbestek, ondanks de recente opleving, nog altijd te maken hebben met een bearish marktstructuur. De koersontwikkelingen van gisteren en vandaag wijzen erop dat bitcoin bezig is met het vormen van een lower high en dit zou de definitieve bevestiging zijn van een bearish markstructuur.

In onderstaande grafiek zie je het volume profiel (VPVR), deze indicator helpt bij het bepalen van belangrijke prijsniveaus. Wat opvalt is dat bitcoin er gister niet in geslaagd is om de POC lijn op $56.128 te doorbreken. $56.128 is in de huidige periode dus het prijsniveau met de hoogste handelsvolume en dit was ook het moment waarop de verkoopdruk toenam en de koers begon te dalen. Naar alle waarschijnlijkheid heeft bitcoin hier dan ook zijn lower high gevormd.

Meer informatie over VPVR en POC, zie: Bitcoin VPVR – Volume Profile Visible Range – POC

Wanneer de trend aanhoudt moeten we de komende tijd rekening houden met een lower low die onder de $46.890 ligt. Mochten we in plaats hiervan een higher low vormen, kan dit een eerste stap zijn in het ombuigen van de huidige markstructuur naar bullish. Een logische plek voor het vormen van een higher low zou het supportgebied bij $51.000 zijn, belangrijk om dit gebied de komende dagen in de gaten te houden. Voor een bevestiging van de structuurwijziging naar bullish moet er vervolgens een higher high worden gevormd boven de $56.128. Een dergelijk scenario kan er ongeveer zo uit zien:

Bitcoin daggrafiek | $56.128 belangrijk prijsniveau

Bitcoin 4 uur | veel weerstand vlak boven ons

Op de 4 uursgrafiek kunnen we goed terug zien dat de POC rond $56.128 inderdaad een cruciaal prijsniveau is. De koers heeft met elf 4-uurs kaarsen in totaal 44 uur net onder of net boven de POC geschommeld. Uiteindelijk is bitcoin er niet in geslaagd hier definitief doorheen te breken en zien we dat de koers vanaf dit punt langzaam is gaan zakken.

Bitcoin 4 uur | veel weerstand vlak boven ons

Als we de 200 MA’s erbij pakken zien we dat niet alleen de POC was die voor de nodige weerstand zorgde maar ook de 200 EMA die zich vlak onder de $56.128 bevindt. Dit betekent ook dat de recente koersontwikkelingen gezien kunnen worden als een bearish retest van de 200 EMA.

>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

De 200 MA’s fungeerden hiervoor, bijna gedurende de hele bullrun, juist als lokale bodems en vanaf hier ging bitcoin weer op prijsontdekking in de vorm van nieuwe all-time-highs. Het is voor de bulls dus erg belangrijk om deze 200 MA’s snel terug te vorderen en om te zetten in support als we op korte termijn een voorzetting willen zien van de bullish trend die we sinds begin van de week hebben ingezet.

Kortom, er ligt behoorlijk wat weerstand vlak boven de huidige koers en zolang we de 200 MA’s en de POC op €56.128 niet weten te veroveren is er in mijn ogen niet al te veel reden om overdreven bullish te zijn.

Bitcoin 4 uur | veel weerstand vlak boven ons

Bitcoin 1 uur | 200 MA’s gaan richting bepalen  

Op de 1 uursgrafiek zijn op dit moment alleen de 200 MA’s echt het vermelden waard. Ondanks de afwijzingen waar we het op de hogere tijdbestekken over gehad hebben slaagt bitcoin er tot op heden nog altijd in om succesvol support te vinden op beide MA’s. De 200 MA’s op dit tijdsbestek zijn cruciaal en geven ons een eerste signaal welke kant het de komende uren en dagen waarschijnlijk op zal gaan. Houdt bitcoin stand boven de MA’s en dus wederom een bullish retest dan kan de koers vanaf hier nog zijn weg omhoog vinden. Verliezen we de MA’s als support dan ligt voortzetting van de huidige bearish markstructuur toch echt het meest voor de hand.

Bitcoin 1 uur | 200 MA’s gaan richting bepalen

Bitcoin Webshop

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

Bitcoin Webshop

 

 

 

Laat een bericht achter