Bitcoin Update gaan we opnieuw geschiedenis schrijven

Bitcoin maakt zich klaar voor $44.700 + Update BTC-Dominantie

Bitcoin weet de afgelopen dagen stand te houden boven range high en maakt zich op voor zijn volgende beweging omhoog richting de $44.7000. Niet alleen de bitcoin koers maar ook de bitcoin dominantie zit in een uptrend en dit heeft absoluut gevolgen voor Altcoins.

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts

Bitcoin daggrafiek

Voor het eerst sinds 19 mei slaagt bitcoin er dit weekend in om dagelijkse kaarsen te sluiten boven range high. Dit is zonder meer een teken van kracht. Het is mogelijk en gezien de huidige trend waarschijnlijk, dat bitcoin die kracht gaat gebruiken om in de komende week verder afstand te nemen van range high.

Eerst volgende koersdoel is de 200 MA die zich momenteel rond $44.700 begeeft. Wanneer bitcoin ook hier doorheen weet te breken kunnen we verder omhoog gaan kijken naar het belangrijke weerstandsgebied $47.000.

Mochten we in plaats hiervan te maken krijgen met de eerste tekenen van zwakte, dan zullen we range high goed in de gaten moeten houden. Een neerwaartse uitbraak terug in de prijsrange  van de afgelopen maanden, betekent dat we serieus rekening moeten hoeden met verdere koersdalingen richting het supportgebied $37.000 en in het ergste geval het midden van de prijsrange.

"<yoastmark

Bitcoin 4 uursgrafiek

Bitcoin zet zijn bullish trend van higher highs en lower lows nog altijd voort. De recente high van afgelopen nacht was niet heel overtuigend maar zolang de structuur in tact blijft is er geen reden om bearish te zijn.

Pas wanneer de huidige bullish markstructuur wordt doorbroken door middel van een lower low of een lower low. Zullen we rekening moeten gaan houden met het scenario van een terugval in de huidige prijsrange. Op dat moment kunnen we op zoek gaan naar prijsniveaus waar het bloeden kan gaan stoppen wat ons weer een mooie ‘buy the dip’ kans geeft.

Na range high is het dichtstbijzijnde supportgebied dat we tegen komen het gebied rond $37.000, en daaronder de 200 MA’s voor een mogelijke bullish retest.

Bitcoin 1 uursgrafiek

Dit tijdsbestek geeft ons twee punten die het benoemen waard zijn. Allereerst zien we dat sinds bitcoin boven de 200 MA’s wist uit te breken een trend ontstaan dat na een korte periode van consolidatie de volgende beweging omhoog volgt. De huidige consolidatie vlak onder het weerstandsgebied $42.500 lijkt sterk op die van de consolidatiefase hiervoor, echter toen vlak onder range high. Wanneer er wederom een uitbraak omhoog volgt kunnen we op jacht naar de 200 MA op de daggrafiek rond $44.700 en uiteindelijk het weerstandsgebied $47.000.

Voor een bearish scenario en dus een sterke beweging naar beneden zou zomaar een terugkeer in de prijsrange kunnen betekenen. De 200 MA’s begeven zich inmiddels vlak boven het supportgebied van $37.000 die samen voor de nodige support zullen gaan zorgen. Het verliezen van de 200MA’s betekent een grote overwinning voor de Bears en kan zomaar het begin zijn van een veel grotere trendwijziging.

Bitcoin Dominantie 4 uursgrafiek

Wanneer we naar de bitcoin dominantie kijken op de 4 uursgrafiek zien we dat we de afgelopen twee maanden duidelijk te maken hebben met een hele andere situatie ten opzichte van de hele periode voor 10 juni.

Het feit dat de Bitcoin Dominantie de afgelopen maanden boven de 200 MA’s begeeft heeft gezorgd voor de nodige Altcoin-pijn. Dit is precies de reden geweest dat ik Altcoins/BTC trades tot op heden nog altijd links laat liggen.

Hetgeen beschreven in de onderstaande updates is vandaag de dag nog altijd van toepassing:
13 juni 2021 – Altcoins worstelen met toenemende BTC-dominantie
28 juni 2021 – Bitcoin Dominantie: huidige uptrend is waarschuwing voor Altcoins 

De veranderde situatie in bitcoin dominantie zien we in één oogopslag terug wanner wel alleen de 200 MA’s tonen, zie onderstaande grafiek. Waar in de periode voor 10 juni de MA’s sterk naar beneden bewogen, zien we dat hier rond 10 juni een duidelijke knik in is ontstaan. De laatste weken hellen de MA’s steeds verder en sterker omhoog. Dit kan zomaar betekenen dat de huidige ontwikkelingen pas het begin zijn van een verder aanhoudende opwaartse trend in Bitcoin Dominantie.

Als we naast het voorgaande ook meenemen dat de Dominantie nog heel wat ruimte naar boven heeft om verder te stijgen (50%, 53% en 60%), is voor mij reden om ook de komende tijd de Altcoin/BTC trades links ta laten liggen.

De situatie veranderd pas op het moment dat de dominantie onder de 200 MA’s uitkomen en de MA’s richting neutraal gaan of licht naar beneden beginnen te hellen.

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Bitcoin Webshop

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!Bitcoin Webshop

 

 

Laat een bericht achter