Bitcoin Update: nieuwe trend aanstaande met prijsactie van 20% tot 80%

Bitcoin consolideert bijna drie weken vlak boven het belangrijke supportgebied rond $59.000. De saaie prijsactie van de afgelopen tijd gaf ons weinig renden om de grafieken nauwlettend te volgen. Maar hier gaat komende week toch echte een einde aan komen. De richting waarop bitcoin uit de consolidatiefase breekt zal ook de richting van de nieuwe trend bepalen. Met als gevolg de nodige prijsactie van 20% tot 80%!

Goed nieuws voor Altcoins! Na drie weken van een sterke uptrend in bitcoin dominantie hebben we inmiddels te maken met een sterke neerwaartse trend.

Op zoek naar unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen? Ontdek ze in de Bitcoin Webshop van Nederland & België!

Bitcoin daggrafiek | Trends houden weken aan en zijn krachtig

Op dit moment hebben we op de daggrafiek te maken met een situatie waarbij er geen duidelijke trend valt vast te stellen. Hetgeen resulteert in bijna 3 weken met nagenoeg zijwaartse prijsactie. Recente koersontwikkelingen hebben nauwelijks veranderingen opgeleverd. Wel geeft de daggrafiek ons een goed beeld van de belangrijke prijsniveaus voor na de uitbraak uit de huidige consolidatiefase.

De richting waarop bitcoin uit zijn consolidatiefase breekt, zal hoogstwaarschijnlijk ook de richting bepalen voor de nieuwe trend. Trends op de daggrafiek duren op zijn minst een aantal weken tot maanden en zorgen voor koerswijzigingen van 20% tot 80%.

De koers schommelt sinds het bereiken van een nieuw all-time-high op 20 oktober in de prijsrange met aan de oberkant het belangrijke supportgebied rond $59.000 en aan de bovenkant Fibonacci level  3.618 – $63.700. Sinds het succesvol testen van het supportgebied $59.000 worden er consequent higher lows gevormd en in grote lijnen lower highs. Hierdoor is een consolidatie driehoek ontstaan waar we ergens in de komende week uit zullen gaan breken.

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Bij een bullish uitbraak zullen we boven Fibonacci level 3.618 – $63.700 uit moten komen. Want we vervolgens willen zien is dat we ook daadwerkelijk dagelijkse kaarsen gaan sluiten boven dit prijsniveau. Om te voorkomen dat het slechts om een afwijking gaat zoals we recent gezien hebben bij het bereiken van een nieuw all-time-high. Als dit lukt zal bitcoin weer op prijsontdekking gaan op zoek naar nieuwe hoogtepunten. Het eerst volgende prijsdoel is in dit geval Fibonacci level 4.236 – $73.720

Bij een bearish uitbraak zullen we naar alle waarschijnlijkheid het belangrijke gebied rond $59.000 als support gaan verliezen. Net als een aantal belangrijke prijsniveaus op de lagere tijdsbestekken. We zullen ons dan focussen op het eerst volgende supportgebied rond $53.000, net zolang totdat we weer de eerste tekenen van kracht zien.

Bitcoin 4 uursgrafiek | sterk support geeft vertrouwen

De 200 MA’s zijn de afgelopen dagen verder omhoog geklommen en zijn inmiddels samengevloeid met het belangrijke supportgebied $59.000. De combinatie van een sterk supportgebied en de 200 MA’s, waar bitcoin historisch gezien gedurende een opwaartse trend lokale bodems vormt, geeft zeker vertrouwen.

De trendlijn (stippellijn) komt overeen met de consolidatiedriehoek uit de daggrafiek. Mochten we de komende dagen te maken krijgen met een fake-out (wick) aan de onderkant van de trendlijn, dan kan deze worden opgevangen door de 200 MA’s en de bovenkant van het supportgebied.

Het mag duidelijk zijn dat wanneer we onder de trendlijn uitkomen en zowel de MA’s als het supportgebied verliezen als support de marktsituatie sterk veranderd is en we rekening moeten houden met een neerwaartse trend die zomaar een aantal weken kan aanhouden. Vergelijkbaar met de situatie begin oktober toen we weer boven de MA’s wisten uit te komen en nu vijf weken later hier nog altijd boven handelen.

Op dit tijdsbestek krijgen we eerder een signaal welke kant bitcoin zal gaan uitbreken uit zijn huidige consolidatiefase. Als eerst een nauwere prijsrange van $59.900 en $63.000 (paarse lijnen). Een uitbraak uit de prijsrange vergroot de waarschijnlijkheid dat bitcoin ook in die richting zal gaan uitbreken.

Bitcoin 1 uursgrafiek | het ontbreken van een duidelijke trend

De zijwaartse prijsactie van de afgelopen tijd en het ontbreken van een duidelijke trend zien we goed terug op dit tijdsbestek.  De 200 MA’s bewegen zich horizontaal en daarnaast zien we dat de koers hier omheen schommelen. Het ene moment handelen we vlak boven de MA’s en het andere moment hier weer vlak onder.

De 200 MA’s komen redelijk overeen met het midden van de huidige prijsrange op $61.450. Je zou kunnen zeggen dat zolang we handelen aan de bovenkant van de range, dus boven de MA’s, dit de kans op een bullish uitbraak vergroot en omgekeerd wanneer we hieronder handelen.

Bitcoin Dominantie | goed nieuws voor Altcoins!

Sluiten we deze update af met een korte blik op de bitcoin dominantie waar we te maken hebben met een sterke trendwijziging. Toen we begin oktober boven de 200 MA’s uitkwamen was een sterk signaal om onze focus te verschuiven van Altcoin naar bitcoin. Er volgde een sterke opwaartse trend van bitcoin dominantie in de 3 weken die volgde. In die periode steeg de dominantie van 42% naar bijna 48% met een waar Altcoin bloedbad tot gevolg. Doordat we tijdig onze focus verlegd hebben is deze ellende ons gelukkig bespaard gebleven.

De situatie is sinds het bereiken van de lokale top van bijna 48% sterk gewijzigd. We hebben inmiddels te maken met een sterke neerwaartse trend. De bevestiging van een nieuwe neerwaartse trend kregen we een week geleden toen we weer onder de MA’s terecht zijn gekomen (zwarte pijl). Dit was dan ook het moment om onze focus weer te verleggen van bitcoin naar Altcoins.

“Koop Altcoins eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Door deze strategie toe te passen hebben we wellicht niet de exacte bodem (13 september) of de exacte top (20 oktober) weten te pakken, maar wel een strategie die aanzienlijk meer zekerheid biedt. Want wie had verwacht en op basis waarvan dat de piek rond 48% zou komen te liggen en exact op 20 oktober?

Voor nu is er nog geen enkel signaal die er op duidt dat de neerwaartse trend zijn dieptepunt bereikt heeft en zolang we geen tekenen zien van een mogelijke trendwijziging lijkt dominantie de komende periode opnieuw range low rond 40% op te gaan zoeken en hier zullen Altcoins optimaal van profiteren.

Bitcoin Webshop

In de Bitcoin Webshop van Nederland & Belgie vind je unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade en heerlijk Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

*NIEUW*
– De massieve Bitcoin Chocoladeletter van maar liefst 200 gram. Goudkleurig en gemaakt van echte Belgische chocolade
– Bitcoin Christmas Rocket | To The Moon. Een uniek handgeblazen Bitcoin Kerstbal in de vorm van een Raket en maar liefst 15 cm groot. Op de voorkant van de Bitcoin Kerst Raket is de gouden Bitcoin B geschilderd en op de achterkant de tekst ‘To The Moon’.

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

 

Laat een bericht achter