Bitcoin Update: saai weekend, maar flinke prijsactie verwacht!

De afgelopen drie weekenden hebben we een dalende bitcoin prijs gezien. Dit weekend hebben we, tot nu toe, weinig prijsactie gezien.  Maar hier komt op korte termijn een eind aan. Bitcoin vormt een ascending traingle en staat op het punt om uit te breken. Tether verhoogd het aantal USDT die in omloop zijn van 4.6 biljoen naar ruim 6 biljoen. Wat zijn de gevolgen voor bitcoin, staat ons een prijsstijging te wachten? Je leest het in een nieuwe Bitcoin Update!

De ascending traingle – rising triangle – stijgende driehoek

Bitcoin vormt weer eens een klassiek grafiek patroon, dit keer de ascending triangle, ook rising triangle of stijgende driehoek genoemd. Het is normaal gesproken een bullish continuatiepatroon die zich na een uptrend vormt. Na een periode van consolidatie (weinig prijsactie) zet de uptrend zich na de uitbraak voort. Alleen dit keer is het net even anders. De ascending triangle is zich gaan vormen na een downtrend, dit vergroot de kans op een neerwaartse uitbraak. Na de uitbraak zal de downtrend van voor het patroon zich zomaar kunnen voortzetten.

We zien een duidelijke weerstandsgebied (oranje box) tussen $6.838 en $7.246 (bovenkant van de driehoek). Met uitzondering van 2 wicks, slaagt bitcoin er maar niet in om met een 4-uurs-kaars de bovenkant van dit gebied te bereiken. Doordat het weerstandsgebied en de supportlijn met steeds hogere laagtepunten steeds dichter bij elkaar komen, zie je de afgelopen dagen weinig prijsactie. Het is wachten op het moment dat bitcoin besluit uit te gaan breken uit de ascending triangle.

Bij een neerwaartse uitbraak is de supportlijn van $5.830 een belangrijke prijsniveau om in de gaten te houden. Wanneer bitcoin hier boven weet te blijven is de huidige uptrend nog steeds in tact.

Bij een opwaartse uitbraak, dan gaat het om een uitbraak boven de bovenkant van het weerstandsgebied $7.246, is de eerste weerstandslijn die we tegen komen rond $7.640.

De kans op een neerwaartse uitbraak zou ‘normaal’ gesproken 70% zijn en dus 30% kans op een opwaartse uitbraak. Maar de huidige omstandigheden worden zwaar beïnvloed door Tether, hierover later meer. Wat we wel zeker weten is dat de uitbraak vandaag, uiterlijk morgen gaat plaatsvinden!

bitcoin grafiek ascending triangle
bitcoin grafiek – ascending triangle

Tether is de FED van de cryptowereld

Tether heeft de afgelopen weken behoorlijke hoeveelheden extra USDT in omloop gebracht en dit is niet voor het eerst. De afgelopen weken is het aantal USDT dat in omloop is gestegen van ongeveer 4.6 biljoen naar 6 biljoen USDT. Vanaf 2017 heeft Tether vier keer grote hoeveelheden extra USDT in omloop gebracht. In al deze gevallen is de bitcoin prijs hierna flink gaan stijgen. In de grafieken hieronder zie je in één oogopslag de gevolgen voor de bitcoin prijs. De bovenste grafiek toont de perioden dat grote hoeveelheden extra USDT in omloop werd gebracht. In de onderste grafiek de koersontwikkeling van bitcoin in dezelfde periode. Historisch gezien zouden we op korte termijn een stijgende bitcoin prijs moeten gaan zien.

Tether

Het extra in omloop brengen van USDT door Tether is niet hetzelfde als het bijdrukken van dollars door de centrale bank van Amerika (FED). Iedere USDT zou volgens Tether gedekt zijn door één dollar, waar de dollar wordt gedekt door lucht. Echter heb ik zou me twijfels of iedere USDT echt gedekt wordt door een dollar.

Wat denk jij? Gaan we de komende weken een stijgende bitcoin koers zien door de vele biljoenen extra USDT die in omloop zijn gebracht of juist niet? Laat een reactie achter!

Lees ook mijn vorige update: soms is het beter om even niets te doen!

 

Laat een bericht achter