Bitcoin Update: Trend Traders, de meest succesvolle uitkomst!

Na een tijdelijke afwijking, waarbij we even onder range low $47.000, zijn we weer terug in de prijsrange van de afgelopen weken. Maar is er echt iets veranderd? De trend is nog altijd de trend en die respecteren we, omdat dit de meest lonende uitkomst geeft.

Op de lagere tijdsbestekken zoomen we in op de belangrijke prijsniveaus voor de komende week en we eindigen de update met een aantal kooporders die ons rond $40.000 voor misschien wel een heel mooi kerstcadeau!

Op zoek naar unieke Bitcoin Gifts voor de kerstdagen? Je vindt ze in de Bitcoin Webshop van Nederland & België!

Bitcoin Daggrafiek | de meest lonende uitkomst

Is er iets veranderd wanneer we kijken naar onderstaande daggrafiek? Het antwoord is nee, er is niets veranderd. Sinds het bereiken van ATH ~$69.000 op 11 november worden er consequent lower highs en lower lows gevormd. Bitcoin is er sindsdien niet in geslaagd de neerwaartse trend bullish te doorbreken of belangrijke prijsniveaus terug te winnen. De trend is de trend en die verteld ons dat verdere koersdalingen het meest waarschijnlijke scenario is. Totdat er echt iets veranderd en we een eerste teken van kracht zien.

We respecteren de trend omdat dit de meest lonende uitkomst is. Wanneer we naar het afgelopen jaar kijken zijn er in grote lijnen drie belangrijke momenten geweest. Drie momenten waarbij de trend bullish werd omgebogen (groene !) en drie momenten waarop de trend bearish werd doorbroken (rode !). Dus in totaal zes belangrijke momenten waarbij er iets significants veranderde.

Gedurende een uptrend zijn er meerdere momenten waarbij verondersteld werd dat de top bereikt zou zijn en toch lach de uiteindelijke top steeds iets hoger. Andersom geldt dit ook voor de neerwaartse trend waarbij er meerdere momenten zijn waarop men dacht dat de bodem bereikt zou zijn en toch lag de uiteindelijke bodem steeds iets lager.

Dit is wat trend-traders doen…

Door te reageren op het moment dat er daadwerkelijk iets veranderd, een teken van zwakte of een teken van kracht, zorgt ervoor dat we op het juiste moment aan de goede kant staan. We speculeren niet op de exacte bodem of top. Maar we wachten tot er daadwerkelijk iets veranderd wat ons verteld dat het dit keer anders zou zijn. Op de momenten waarop de trend bearish werd doorbroken heeft dit ervoor gezorgd dat dalingen van tientallen procenten ons bespaard zijn gebleven en profiteren we van flinke stijgingen op het moment dat de trend bullish wordt doorbroken. Dit is wat trend-traders doen en waarom het respecteren van de trend uiteindelijk de meest lonende uitkomst geeft.

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Wanneer we de huidige bearish trend bullish weten te doorbreken zou het zomaar kunnen dat we opnieuw te maken krijgen met een bizarre uptrend richting nieuwe hoogtepunten. Zoals we dit het afgelopen jaar al meerdere keren gezien hebben. Wat we hiervoor nodig hebben is een higher high in plaats van een lower high, dit zou namelijk een breuk in de trend betekenen. Bij voorkeur een higher high boven de 200 EMA, rond $50.000. Vervolgens willen we zien dat het belangrijke prijsgebied rond $52.500 wordt teruggewonnen. Dit zou betekenen dat er dit keer wel echt iets veranderd is en hoogstwaarschijnlijk het begin zijn van een nieuwe sterke uptrend.

Voordat het zover is zullen er nog wel een aantal hobbels genomen moeten worden, hiervoor zoomen we in op de lagere tijdsbestekken.

Bitcoin 4 uursgrafiek | heroveren 200 MA’s is een ‘big deal’

Sinds de flinke sell off begin december handelen we in de prijsrange $47.000 – $52.500, met recent een afwijking, waarover meer bij de 1 uursgrafiek.

Binnen de huidige range hebben we te maken met een bearish markstructuur. Waarbij we sinds de sell off consequent lower highs en lower lows vormen. Het creëren ven een higher high boven de recente high van $49.500 zou een eerste breuk in de bearish trend betekenen.

De grootste uitdaging zal zijn om door de weerstand van het gebied rond $52.500 te breken. Het terugwinnen van dit gebied als support zou een serieuze teken van kracht betekenen. Wel kunnen we hier de nodige weerstand verwachten omdat ook de 200 MA’s zich rond dit prijsniveau begeven.

Het heroveren van de 200 MA’s is een ‘big deal’. We hebben het het afgelopen jaar gezien dat wanneer we boven de 200MA’s uitkomen er in het algemeen een sterke uptrend volgt. De uptrend die volgt kan zomaar weken tot maanden aanhouden.

Bitcoin 1 uursgrafiek | slechts een tijdelijke afwijking

Tot slot zoomen we op de 1 uursgrafiek verder in op de prijsrange $47.000 – $52.500. Waar we het zojuist kort over hadden. Recent zijn we onder de range low $47.000 uitgekomen (gele cirkel).  Er ontstond een reëel risico dit een voorbode zou kunnen zijn van verdere dalingen. Zeker wanneer weerstand van range low (bearish retest) niet doorbroken zou worden. Maar In plaats hiervan zijn we na een korte periode van consolidatie rond range low vannacht weer teruggekomen in de prijsrange.

Dit betekent dat we onze prijs-range-analyse van de afgelopen weken weer kunnen gaan toepassen, van range low > mid-range (stippellijn) naar range high. Maar voordat we verder kunnen klimmen richting mid-range $49.300 zullen we wel eerst de 200 MA’s moeten heroveren en dit is precies waar de stijging van afgelopen nacht een halt werd toegeroepen. De 200 MA’s hebben de afgelopen week gezorgd als plek waar bitcoin zijn lokale toppen heeft gevormd (zwarte pijlen). Het heroveren van de 200 MA’s op de 1 uursgrafiek zou een belangrijke eerste stap kunnen zijn naar het ombuigen van de trend op de 4 uursgrafiek en uiteindelijk op de daggrafiek.

Kooporders rond $40.000 voor een mooi kerstcadeau

In de update van vorige week hebben we besproken dat er mogelijk nog één capitulatie achtige gebeurtenis nodig is, voordat we weer echt omhoog kunnen kijken. Ondanks het feit dat de neerwaartse uitbraak uit de prijsrange nog niet heeft geleid tot een sterke reactie naar beneden, is dit gevoel er nog steeds. Of we inderdaad te maken krijgen met nog een sell off zoals op 4 december? Niemand die het weet. Maar stel dat het gebeurd en we krijgen nog één laatste klap te verwerken… Dan wil ik de ‘buy the dip’ kans zeker niet mislopen.

$45.700 is het prijsniveau om de komende week in de gaten te houden. Komen we hieronder terecht is er maar weinig wat ons ervan kan weerhouden om de $40.000 op te gaan zoeken. Een capitulatie achtige gebeurtenis zou kunnen zorgen voor een flinke wick. Als dit gebeurd wil ik mijn kerst kooporders graag geraakt zien worden. 50% op $40.000 en de andere 50% verdeel ik over $39.500, $39.000 en $38.500.

Bitcoin Webshop

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade en heerlijk Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de kerstdagen:

 

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

 

Laat een bericht achter