Bitcoin en ChatGPT

Bitcoin Update: inkakken is bijpakken!

Afgelopen week zagen we dat bitcoin door de 4 uurs EMA (Exponential Moving Average) naar beneden werd gedrukt richting het support gebied van $10.600 – $10.800. Het support gebied wist geen stand te houden en de koers zakte verder weg richting $9.000. Maar met een krachtige push omhoog wist bitcoin van $9.200 naar $10.700 te stijgen (grafiek 1). Voor wie mijn vorige update heeft gelezen kwam dit niet als een verassing. De push omhoog van $9.200 komt namelijk vrijwel overeen met de Fibonacci level van 0.382. Na de push omhoog is de koers aanzienlijk minder volatiel en schommelt rond $10.600.

Bitcoin grafiek 1 

Sterke weerstand voor bitcoin

Vorige week mislukte de eerste poging (grafiek 2) van bitcoin om door de weerstandslijn van $11.000 te breken en gister mislukte ook de tweede poging. Dit zou een dubbel top formatie kunnen betekenen en een verdere daling richting $10.000 ligt dan voor de hand.

Wanneer we verder terug kijken in de tijd zien we dat de $11.000 al meerdere keren een belangrijke rol heeft gespeeld. Begin juli wist BTC de $11.000 grens te doorbreken en diende het als een belangrijke supportlijn tot halverwege juli. Op 14 juli brak bitcoin de supportlijn en werd vanaf dat moment een weerstandslijn. Bitcoin lijkt op dit moment support te vinden op een opwaartse trendlijn, echter is maar de vraag hoe sterk deze lijn zal zijn. Het is nog steeds bullish voor bitcoin wanneer de koers de komende dagen iets verder terugzakt richting het supportgebied van $9.800 – $10.000. Een interessant punt om te overwegen extra bitcoin in te kopen om vervolgens mee te liften naar een nieuwe poging de weerstandslijn van $11.000 succesvol te doorbreken.

Bitcoin grafiek 2 

Herstel altcoins & bitcoin dominantie

Het is de meest gestelde vraag van de afgelopen weken: “wanneer begint er een nieuw alt-seizoen?” Het is op dit moment nog veel te vroeg om over een nieuw alt-seizoen te kunnen spreken.

“het handelen in altcoins versus btc blijft nog steeds erg riskant”

We zien wel tekenen dat steeds meer altcoins een meer bullish marktstructuur vertonen en de bodem voor de meeste altcoins in zicht lijkt te zijn. Voor een trendwijziging naar een positievere altcoin markt is het belangrijk dat er meer vermogen uit bitcoin naar altcoins gaat of dat er nieuw vermogen de markt betreed. Op dit moment zien we dat de bitcoin dominantie een belangrijke opwaartse trendlijn vanaf half juni heeft gebroken (grafiek 3). Er is in de RSI voldoende ruimte om af te kunnen koelen. Als deze trend zich de komende weken voortzet betekent dit dat er meer ruimte zal zijn voor altcoins.

BTC grafiek 3 – BTC dominantie

Start testfase Bakkt

Belangrijke ontwikkeling voor de komende week is dat op maandag 22 juli Bakkt begint met het testen van zijn nieuwe handelsplatform. Het platform biedt institutionele beleggers de mogelijkheid te kunnen handelen in bitcoin future contracten. Deze contracten worden ook daadwerkelijk gedekt met fysieke Bitcoins. De testfase zal niet direct grote invloed hebben op de bitcoinkoers. De verachting is dat in september het feest echt gaat los barsten als Bakkt’s handelsplatform officieel gelanceerd wordt. Bakkt gaat er als eerste partij voor zorgen dat grote institutionele beleggers kunnen investeren in bitcoin.

 

Laat een bericht achter