Bitcoin Update: oorlog in Oekraïne zet koers flink onder druk

Russische troepen zijn vandaag Oekraïne binnengetrokken en de financiële markten hebben vandaag te maken met forse dalingen. Europese beurzen en de bitcoin koers stonden fors lager rond het middaguur en de gasprijs gaat werkelijk door het dak.

We beginnen de update met wat algemene informatie rondom de huidige situatie en focussen ons daarna volledig op de recente koersontwikkelingen van bitcoin.

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!

Succesvol traden vereist een zekere mate van voorspelbaarheid

Door de Russische invasie kunnen de economische vooruitzichten verslechteren. Dit gaat absoluut gevolgen hebben voor het vertrouwen van consumenten en bedrijven en de bereidheid om te investeren. Tegelijk jagen de hogere energieprijzen de inflatie flink op. Wat waarschijnlijk weer een verhogend effect heeft op de rentes die centrale banken zullen gaan hanteren.

Doen alsof je weet wat komen gaat en hoe de cryptomarkt hierop zal gaan reageren in de komende periode, is moedwillig onwetend zijn.

Het succesvol traden vereist een zekere mate van voorspelbaarheid. Ongeduld bij het wachten op beter voorspelbare tijden zorgt ervoor dat je (onnodig) veel risico neemt.

Vanaf hier negeren we alle ontwikkelingen rondom Oekraïne en Rusland en focussen we ons op de recente prijsactie. Niet om de afschuwelijke daden van vandaag als onbelangrijk te bestempelen, want natuurlijk zijn onze gedachten bij iedereen die getroffen wordt door dit drama.

Bitcoin 4 uur | proberen de bodem te voorspellen is de verkeerde strategie

De 4 uursgrafiek heeft vandaag uiteraard niets gedaan wat ons ervan zou kunnen overtuigen dat we vanuit macroperspectief een bullish mindset zouden moeten hebben.

Dit werd eerder al duidelijk toen het belangrijke supportgebied rond $40.000 opnieuw verloren ging, samen met de 200 MA’s. Op dat moment handelden we ook al binnen een bearish marktstructuur op de daggrafiek.

Maar sinds de updates van vorige week hielden we al sterk rekening met een mogelijke aanhoudende bearish trend. We zijn erin geslaagd om ruim van te voren uit te stappen. Dit was namelijk het moment waarop de nog maar net gevormde bullish trend werd doorbroken in combinatie met het verliezen van het gebied rond $43.000 als support.

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Het is nu aan de grafieken om ons een goede reden te geven om van onze bearish mindset af te stappen en weer voorzichtig optimistisch te zijn en niet aan de mensen om je heen die van de daken schreeuwen dat dit de bodem is. Want diezelfde mensen schreeuwde dit al heel wat keren sinds het bereiken van ons all-time-high in november.

Dit wil niet zeggen dat dit niet de bodem zou kunnen zijn. Maar de afgelopen maanden tonen aan dat het proberen te voorspellen van een bodem niet de beste strategie is die je kunt hanteren. Want nogmaals, het succesvol traden vereist een zekere mate van voorspelbaarheid en wat we op zijn minst willen zien is een teken van serieuze kracht op de lagere tijdsbestekken.

Bitcoin 1 uur | stijging van 8% nodig voor teken van kracht

De 1 uursgrafiek heeft zijn neerwaartse trend hervat, na slecht een dag of twee bullish te zijn geweest.

Achteraf gezien was dit slechts een kleine opleving om uiteindelijk een ​​lower high op de 4 uursgrafiek neer te zetten, om de neerwaartse trend op alle tijdsbestekken opnieuw voort te zetten.

Een eerste teken van kracht op dit tijdsbestek zou het doorbreken van de bearish trend zijn door het vormen van een higher low, boven de $34.319 en vervolgens het terugwinnen van het gebied rond $38.000 in combinatie met de 200 MA’s.

Dit betekent dat we vanaf de huidige koers nog een goede 8% zullen moeten stijgen voordat we op dit tijdsbestek een echte teken van kracht te zien krijgen. Vandaar dat we verder inzoomen op de 15 minuten grafiek. Om na te gaan of we hier eerder een teken van kracht krijgen die duidt op een mogelijke aanstaande bounce.

Bitcoin 15-minuten | beter beeld van de trend op korte termijn

Om de trend op de uursgrafiek beter in beeld te krijgen maken we wel vaker gebruik van de 200 MA’s op dit tijdsbestek.

In onderstaande grafiek is goed te zien hoe de 200MA’s groot en deels hebben gefungeerd als weerstand waar lokale toppen werden gevormd binnen de korte termijn trend. We kunnen ze dus goed gebruiken om een eerste vleugje van kracht te ontdekken. Namelijk als ze worden teruggewonnen als support.

Hiervoor zouden we vanaf de huidige koers nog een 3.5% omhoog moeten kruipen, maar dit is in ieder geval al een stuk eerder dan de 8% uit de 1 uursgrafiek.

Zolang we op de 4 uursgrafiek te maken hebben met een neerwaartse trend. Is er niets dat ons vertelt dat het bloeden is gestopt op de daggrafiek. Sterker nog, op dit moment vertelt elk tijdsbestek (inclusief de weekgrafiek) ons dat we sterk rekening moeten houden met lower highs en lower lows. Dit moeten we op zijn minst blijven respecteren en passen onze verwachtingen pas aan als er echt iets veranderd.


Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter