Bitcoin crisis

Bitcoin Update: What’s Wrong With The World?

Bitcoin heeft zich krampachtig proberen vast te klampen aan het belangrijke supportgebied rond $40.000, maar sinds vannacht zijn we hier toch echt onder terecht gekomen. De bullish prijsactie van de afgelopen periode heeft niet het gewenste resultaat gehad, er zit niets anders op dan dit te erkennen en onze mindset aan te passen aan de nieuwe realiteit.

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!

Om de afgelopen jaren tijdens de pandemie de economie draaiend te houden hebben centrale banken wereldwijd miljarden bijgedrukt, maar tegen welke prijs? We hebben te maken met historisch hoge inflatie en de situatie rondom Oekraïne beloofd ook maar weinig goeds.

Maar ook de cryptomarkt bevindt zich in een rare situatie en wordt gezien als een hoog risicoactiva, de angst op de markt neemt steeds verder toe. Terwijl regeringen over de hele wereld fungeren als een enorm reclamebord voor waarom decentralisatie ertoe doet! Denk aan de regering van Canada die de bankrekeningen van aanhangers van het vrijheidskonvooi heeft bevroren.

Vergeet niet dat het eerste voorbij gaat en het laatste een trend is van meerdere decennia!

Bitcoin weekgrafiek | lower high gevonden

Voor een volledig beeld van de huidige marktsituatie beginnen we bij de trend op een hoog tijdsbestek, namelijk die van de weekgrafiek. We hebben duidelijk te maken met een bearish trend waarbij er sinds het hoogtepunt begin november $69.000 (H) er consequent lower highs worden gevormd (LH).

Gedurende de bullish prijsactie in de afgelopen twee weken hielden we er rekening mee dat bitcoin op zoek was naar een lower high ergens lager dan de recente high rond $52.000. Inmiddels kunnen we er vanuit gaan dat bitcoin zijn lower high gevonden heeft.

De trend op dit hoge tijdsbestek impliceert dat er een lower low, ergens onder de recente low van $32.886 zal volgen. Dit is nog eens 15% lager ten opzichte van de huidige koers.

Bitcoin daggrafiek | bullish trend alweer gewijzigd 

4 Februari (zwarte pijl) was het moment waarop we onze bearish mindset van de weken ervoor voorzichtig naar bullish verschoven. We zagen vanaf dat moment de eerste tekenen van kracht op de lagere tijdsbestekken en we hadden tenslotte het belangrijke prijsniveau $40.000 terug gewonnen.

Vanaf dat moment zijn we op zoek gegaan naar de meest logische plek waar bitcoin zijn lower high op de weekgrafiek zou gaan vinden. We bestempelde de 200 EMA en het prijsgebied rond $47.000 (paarse !) als de meest logische plek waar bitcoin zijn lower zou kunnen gaan vormen. Uiteindelijk hebben we op nog geen 2.5% na dit gebied ook daadwerkelijk bereikt.

Nadat bitcoin aan het begin van de week een lower high vormde in plaats van een higher high hadden we te maken met een breuk in de nog maar net ingezette bullish trend. De definitieve trendwijziging naar bearish volgde toen bitcoin afgelopen donderdag na de eerder gevormde lower high onder de recente higher low terecht kwam. Het is nu afwachten waar bitcoin zijn lower low zal gaan vormen.

Er zijn twee belangrijke prijsniveaus om de komende dagen in de gaten te houden, namelijk rond $36.800 en $32.886 (low uit de weekgrafiek)

Bitcoin 4 uursgrafiek | niet meer of minder bearish 

Op de 4 uursgrafiek zien we het verlies van kracht op de hogere tijdsbestekken goed terug. Met name door de 200 MA/EMA te beoordelen en hoe ze op dit moment bearish beginnen af te buigen (naar beneden hellend). Daarnaast handelen we op dit momenten onder de beide 200 MA’s.

In de vorige update ‘level to watch’ hebben we besproken hoe belangrijk de weekly demand-zone $40.000 – $41.000 is. Onze laatste echte hoop voordat we serieus rekening moeten houden met het gegeven dat een veel grotere neerwaartse trend aanstaande is. Door de daling van vannacht zijn we inmiddels deze belangrijke prijszone kwijtgeraakt als support.

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Dit gezegd hebbende, maakt het verliezen van het prijsgebied rond $40.000 afgelopen nacht de 4 uursgrafiek niet meer of minder bearish dan de afgelopen dagen. Het bevestigd onze overtuiging dat we inmiddels de lower high op de weekgrafiek gevonden hebben en we nu klaar zijn om op zoek te gaan naar de lower low, conform de neerwaartse trend op dit tijdsbestek.

Wanneer we de 200 MA’s in combinatie met het prijsgebied rond $40.000 terug weten te winnen zou dit ons een goede reden geven onze bearish mindset hierop aan te passen. Maar tot die overtuigt de 4 uursgrafiek niet en zijn er eigenlijk geen argumenten te vinden die ons een goede reden geven om erg optimistisch te zijn.

Bitcoin 4 uursgrafiek | niet het gewenste resultaat

Uiteraard hadden we het veel liever anders gezien, maar we zullen moeten erkennen dat de serieuze teken van kracht die we op 4 februari zagen, niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd. De teken van kracht waar we op doelen was het heroveren van het belangrijke prijsniveau rond $40.000 in combinatie met de 200 MA’s.

Ja, het na 80 dagen terugwinnen van de 200 MA’s was een duidelijke teken dat er eindelijk iets veranderd was, wat mogelijk kon leiden tot het begin van een nieuwe sterke uptrend. Zoals dit twee keer hiervoor wel het geval is geweest (blauwe cirkels), toen er een sterke uptrend van +50% volgde. Helaas zullen we het dit keer moeten doen met slechts een stijging van 13%.

Nu nog geen twee weken later moeten we vaststellen dat de bullish prijsactie van de afgelopen periode niet meer is geweest dan een tijdelijke afwijking binnen de grotere bearish trend op de weekgrafiek, op zoek naar de lower high, die we inmiddels ook daadwerkelijk gevonden hebben.

Bitcoin 1 uursgrafiek | toekomstige weerstand algehele trend

Nu we op alle tijdsbestekken weer te maken hebben met een bearish trend, zullen de 200MA’s op dit tijdsbestek waarschijnlijk goed werken als weerstand tegen de algehele neerwaartse trend. Ze terugwinnen als ondersteuning zou de eerste opmerkelijke poging zijn om terug te keren naar een opwaartse trend, een voorzichtige eerste teken van kracht.

Er is echter tot die tijd niet veel reden om ​​bullish te zijn totdat dat gebeurt, want het is min of meer hetzelfde argument dat we voor heel november-januari hebben gehad.

Bitcoin Dominantie | sterke uptrend slecht voor Altcoins 

Om maar direct met de deur in huis te vallen, het ziet er niet goed uit voor Altcoins. Sinds 19 januari zit dominantie duidelijk in een opwaartse trend en sindsdien is er niets veranderd. Zolang dominantie zich boven de 200 MA’s begeeft ligt een stijgende dominantie in de komende periode het meest voor de hand, richting ons eerst volgende weerstandsgebied rond 45%.

Vergis je niet dat een stijging van bijvoorbeeld 3% zomaar kan leiden tot een daling van jouw Altcoin van 9% in bitcoin waarde.

Dezelfde analyse die we nu toepassen hebben we ook toegepast toen dominantie in de periode van 31 oktober 2021 tot 19 januari 2022 in een neerwaartse trend zat, alleen vormde dominantie toen lokale toppen rond de 200 MA’s.

De situatie veranderd pas in het voordeel van Altcoins op het moment dat dominantie weer onder de 200 MA’s uitkomt.

S&P 500 |  bearish patroon kan leiden tot daling van 15%

De Amerikaanse aandelenmarkt zou de komende periode zomaar te maken kunnen krijgen met een flinke tik, waarbij de S&P 500 nog eens 15% omlaag geduwd kan worden richting de 3.750 punten.

We zien namelijk in onderstaande grafiek van de S&P 500 een head and shoulders patroon ontstaan, hetgeen een bearish patroon is.

Wanneer de neklijn rond 4.300 doorbroken wordt ligt het prijsdoel voor dit bearish patroon rond de 3.750 en dit is vanaf de huidige stand een daling van bijna 15%. Waar we in de cryptowereld wel gewend zijn aan dalingen van 10% op een dag, zou een daling van 15% de komende periode in de aandelenmarkt voor behoorlijk wat onrust zorgen, hetgeen zeker de nodige invloed zal hebben op de bitcoin koers.

Bitcoin trade setup | tijd voor een bounce?

Ik hoor je denken, een bearish update zoals deze eindigen met een trade setup voor bitcoin, hoezo? In deze update heb ik de marktsituatie in het algemeen geanalyseerd en we kunnen er niet omheen dat deze er op dit moment gewoon niet al te best uitziet.

Maar dit wil niet zeggen dat er zich geen kansen op een potentiële trade setups zich voordoen. Zolang je dit maar doet met het algehele beeld van de markt in gedachten. Dit betekent dus dat je zorgt voor een strakke stop loss en het risico op een trade beperkt houdt. Je gaat dus niet je hele portfolio inzetten terwijl je weet dat de algehele marktsituatie er bearish uitziet.

Entry: tussen de $38.200 en $38.700
Strakke stop loss: $37.000 (-3.25%)
Target 1: $42.250 (+10%)
Target 2: $44.000 (+15%)
Target 3: $46.000 (+24%)

Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter