trendweerstand

Bitcoin Update: de lokale trend v.s. weerstand, wie wint?

Bitcoin is er in zijn eerste poging niet in geslaagd weerstand op de hogere tijdsbestekken te doorbreken. Wel zien we in de afgelopen dagen belangrijke ontwikkelingen op de lagere tijdsbestekken. Dit weekend zien we bitcoin consolideren rond belangrijk support.

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!

Bitcoin daggrafiek | op zoek naar lower high onder de $44.751

Vanuit een technisch oogpunt weten we dat we lower lows en lower highs kunnen verwachten, dit is wat de trend ons op dit tijdsbestek verteld. Het enige wat de eerste tekenen van kracht op de lagere tijdsbestekken ons vertellen is dat bitcoin zijn lower low ($34.319) inmiddels gevonden heeft. Vanaf hier kunnen we dus op zoek naar de lower high ergens onder de recente high van $44.751.

De recente koersontwikkelingen waarbij de lagere tijdsbestekken een opwaartse trend laten zien, hebben we in de afgelopen weken vaker gezien, zie zwarte pijlen. Al deze keren waarbij we op de lagere tijdsbestekken een bullish trend zagen ontstaan, eindigde uiteindelijk in slechts een lower high en resulteerde niet in een trendwijziging naar bullish op dit tijdsbestek.

Dit betekent dat we vanaf de huidige koers nog circa 14% kunnen stijgen op zoek naar de lower high en we nog altijd handelen binnen een bearish marktstructuur. Gaat dit onze de komende dagen echt helpen? Zeker niet. Om meer inzicht te krijgen wat we de komende dagen kunnen verwachten zullen we in moeten zoomen op de lagere tijdsbestekken.

Bitcoin 4 uursgrafiek | $41.000 veroveren is cruciaal

op het 4 uursgrafiek test Bitcoin nog steeds het belangrijke weerstandsgebied $40.000 – $41.000 die we in eerdere updates uitgebreid besproken hebben. Als we ergens in de komende dagen een lower high op de daggrafiek zouden gaan vinden en weer te maken krijgen met een neerwaartse trend op alle tijdsbestekken, dan is dit de regio om dit te doen.

Dit betekent dat als we erin slagen het gebied $40.000 – $41.000 terug weten te winnen en om te zetten in support, we een volgende beweging omhoog kunnen en mogen verwachten. Richting weerstand rond de $47.000 waar ook de 200 MA/EMA op de daggrafiek op ons wachten.

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Bitcoin 1 uursgrafiek | het momentum ligt bij de Bulls

De 1 uurgrafiek heeft zich goed ontwikkeld voor iedereen die bullish is, aangezien we de 1H 200MA’s nog altijd als support weten te behouden en dit is precies wat we willen zien.

De huidige sterkte valt niet te ontkennen en het momentum ligt op dit moment bij de Bulls, hoewel de algemene trend technisch gezien nog steeds bearish is.

De Bears zullen er de komende dagen alles aan doen om de situatie weer naar zich toe te trekken door de lokale bullish trend te doorbreken en de koers weer onder de 200 MA’s te duwen. Zolang dit niet gebeurd bestaat er een reële kans dat we het weerstandsgebied $40.000 – $41.000 volledig kunnen gaan terugwinnen.

De (lokale) trend is de trend, en weerstand is weerstand. Eén van de twee zal uiteindelijk winnen…

Bitcoin dominantie | is er al iets veranderd?

Is er al iets veranderd wanenneer we kijken naar onderstaande bitcoin dominantie grafiek? Het antwoord is nog altijd nee. De analyse die we vorige week maakte voor dominantie is hierdoor nog altijd ongewijzigd.

Dominantie gebruikt de 200 MA’s als lokale bodems en respecteert deze tot op heden. Daarnaast zien we een soort van uptrend achtige structuur. Niets verteld ons dat we al te gretig moeten zijn om volop in Altcoins te gaan traden.

We zien de ontwikkelingen in dominantie van de afgelopen week ook goed terug wanneer we kijken naar de nagenoeg alle Altcoin grafieken. Met uitzondering van Luna en in veel mindere mate Maker, maar verder zien we in de top 100 Altcoins eigenlijk geen coins die serieuze tekenen van kracht laten zien.

Pas wanneer er daadwerkelijk iets veranderd, namelijk het verliezen van de 200 MA’s als support, zullen we onze mindset hierop aanpassen.

Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter