Bitcoin swing trade

Bitcoin Update + potentiële pullback swing trade

De uitkomst van het gevecht om de 200 MA gaat naar alle waarschijnlijkheid de richting voor de komende dagen bepalen. De huidige bullish trend impliceert een volgende beweging omhoog richting $47.000. Krijgen we tegen de trend in te maken met een pullback dan staan wij alvast klaar met een potentiële swing trade voor de komende week.

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts

Bitcoin daggrafiek | weerstand van de 200 MA 

Bitcoin is met overtuiging uitgebroken boven range high en het weerstandsgebied $42.500. We staan nu voor de volgende uitdaging het doorbreken van de 200 MA. Gisteren maar ook op dit moment ondervindt de koers weerstand van de 200 MA getest.

Afhankelijk van het resultaat wat volgt, weerstand wordt doorbroken of er volgt een afwijzing, weten we in welke richting de volgende stap zal zijn. Slaagt bitcoin erin weerstand boven de 200 MA uit te komen dan kunnen we ons gaan richten op het eerst volgende weerstandsgebied rond $47.000.

Maar volgt er vandaag/morgen een afwijzing kunnen we gaan kijken of de komende dagen verder dalen richting de bovenkant van range high $41.000. Zie potentiële pullback swing trade hieronder bij de 1 uursgrafiek.

Bitcoin daggrafiek | 200 MA bepaald de richting

Bitcoin 4 uursgrafiek | Swing Failure en volumeprofiel

De onlangs gevormde neerwaartse trend werd binnen de kortste keren teniet gedaan door het vormen van een higher high. Dit was conform de net gevormde neerwaartse trend niet het meest logische scenario.

Achteraf gezien was de lower low van afgelopen donderdag een bullish Swing Failure Pattern (SFP).  Een SFP heeft als doel liquiditeit te genereren die nodig is om de prijs in de tegenovergestelde richting te duwen. In dit geval heeft de wick aan de onderzijde van de lower low (zwarte pijl) ervoor gezorgd dat veel handelaren die een stop loss order hadden ingesteld vlak onder de $37.800, hun stop loss geraakt hebben zien worden. Op deze manier werd de benodigde liquiditeit opgedaan die nodig was voor de onverwachte beweging omhoog.

De grote vraag voor nu is of de recente breuk in de trend het begin is van iets veel meer bullish? Gaat bitcoin de komende dagen zijn opwaartse trend voortzetten richting $47.000 en $52.000 of krijgen we ta maken met meer onlogische prijsontwikkelingen in de nieuwe week?

Voor nu gaan we er vanuit dat de trend de trend is en kijken we verder omhoog. In onderstaande grafiek is het volumeprofiel (VPVR) zichtbaar. We zien dat we nu handelen boven een behoorlijke kluit aan handelsvolume, onderste grijze box. Dit komt aardig overeen met de prijsrange waar de koers de afgelopen maanden in opgesloten zat, de prijsrange $30.000 – $40.000.

We hebben op dit moment te maken met de laatste horde aan handelsvolume voordat we in de bovenste grijze box terechtkomen. In dit hele gebied zit maar weinig handelsvolume wat ons ervan zou kunnen weerhouden richting de $50.000 te gaan.

Bitcoin 1 uursgrafiek | potentiële pullback swing trade

In het geval van een afwijzing door de 200 MA op de daggrafiek en de pullback die mogelijk volgt geeft ons in de nieuwe week potentieel een mooie kans op een swing trade. Het is niet gezegd dat dit scenario zich voor gaat doen maar is zeker de moeite waard om in de komende dagen in de gaten te houden.

We gaan er in de trade setup vanuit dat de koers bij een pullback de 200 MA’s op de 1 uursgrafiek gaat opzoeken om wederom als support te testen. Dit geeft ons een mooi entry vlak boven de beide MA’s tussen de $40.500 en de $41.400.

Goed moment voor het nemen van winst is tussen de $44.500 (+9%) en de $49.000 (+20%). Waarbij de $49.000 overeenkomt met het prijsniveau waarbij het handelsvolume weer begint toe te nemen, zoals besproken bij de 4 uursgrafiek.

Voor de zekerheid plaatsen we uiteraard een stop loss vlak onder de 200 MA’s op $39.500 (-3%) en dit is tevens vlak onder het supportgebied rond range high.

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Bitcoin Webshop

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!Bitcoin Webshop

 

 

Laat een bericht achter