Bitcoin verdedigingslinie

Bitcoin Update: Pullback, onzekerheid en cruciale verdedigingslinie

De pullback van gisteren roept de nodige vragen op. Zijn we nog steeds bullish? Is het einde van de huidige uptrend nabij? Daarnaast nog een onzekere variabele uit China genaamd ‘Evergrande’, wat zijn de eventuele gevolgen voor bitcoin?

We bespreken de grafieken op lagere tijdsbestekken. Krijgen we een V-vormig herstel of zijn we op weg naar onze laatste verdedigingslinie?

Op zoek naar unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen? Je vindt ze in de Bitcoin Webshop van Nederland & België!

Bitcoin 4 uursgrafiek | een cruciale verdedigingslinie

Door de pullback van bijna 9% gisteren hebben we op dit tijdsbestek onze marktstructuur bearish doorbroken in de vorm van een lower low. Wanneer een lower high volgt, ergens lager dan onze vorige high rond $69.000 (all-time-high), betekent dit de bevestiging van een trendwijziging van bullish naar bearish.

Wanneer daadwerkelijk een lower high volgt zullen we de trend en marktstructuur op de daggrafiek nauwlettend in de gaten houden. Weet bitcoin de huidige bullish trend op de daggrafiek vast te houden? Dit geeft ons namelijk een idee van waar de markt op middellange termijn heen kan gaan.

Het feit dat onze huidige all-time-high (ATH) ook onze lokale top betreft, betekent dat we de koers zo snel mogelijk een V-vormig herstel willen zien maken om deze trendbreuk teniet te doen. Eerlijkheidshalve zien we hier op dit moment nog geen enkel signaal dat duidt op een v-vormig herstel en lijkt dit scenario niet heel waarschijnlijk.

Tot nu toe is bitcoin erin geslaagd om vlak boven het belangrijke prijsniveau $63.700 te stabiliseren. Maar heeft tijdens de pullback van gisteren wel een flinke wick achtergelaten. In de nabije toekomst zal aanhoudende zwakte naar alle waarschijnlijk leiden tot een daling terug naar de $63.700.

Het verliezen van support rond $63.700 brengt ons in een cruciale positie waarbij we nog maar één verdedigingslinie over hebben voordat de marktsituatie erg somber wordt. We hebben het dan over de 200 MA’s samen met het belangrijke supportgebied rond $59.000. Het verliezen van deze regio’s zou de marktsituatie in zijn geheel sterk bearish verschuiven en de vooruitzichten een stuk somberder maken.

Bitcoin 1 uursgrafiek | 200 MA’s en V-vormig herstel

In recente updates hebben we besproken dat de 200 MA’s op dit tijdsbestek de afgelopen dagen irrelevant waren, omdat we hier gedurende de sterke uptrend ruim boven handelden. Wel hielden we ze in de gaten voor het geval we te maken zouden krijgen met een pullback.

We zien dat tijdens de sterke daling van gisteren we precies support hebben gevonden bij de 200 MA’s. Vandaag zien we de koers langs de MA’s consolideren en voor de nodige support zorgen. Al met al was het dus niet zo gek om ook in de afgelopen dagen gedurende de sterke opwaartse trend de MA’s op dit tijdsbestek in de gaten te blijven houden.

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Het meest bullish scenario is wanneer we de 200 MA’s als support weten te behouden en we of een V-vormig herstel gaan zien of dat we de marktstructuur op de 4 uursgrafiek opnieuw bullish weten te verschuiven. Voor dit laatste scenario zullen we echt nog wel een aantal dagen nodig hebben voor het creëren van higher highs en higher lows.

Verliezen we de 200 MA’s als support handelen we alsnog rond het prijsniveau van de recente wick en houden we de laatste verdedigingslinie, zoals beschreven bij de 4 uursgrafiek, nauwlettend in de gaten.

Bitcoin Webshop

In de Bitcoin Webshop van Nederland & Belgie vind je unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade en heerlijk Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

*NIEUW*
– De massieve Bitcoin Chocoladeletter van maar liefst 200 gram. Goudkleurig en gemaakt van echte Belgische chocolade
– Bitcoin Christmas Rocket | To The Moon. Een uniek handgeblazen Bitcoin Kerstbal in de vorm van een Raket en maar liefst 15 cm groot. Op de voorkant van de Bitcoin Kerst Raket is de gouden Bitcoin B geschilderd en op de achterkant de tekst ‘To The Moon’.

Laat een bericht achter