Bitcoin Comeback

Bitcoin Update: sterke comeback na mindere week  

Met een sterke comeback dit weekend heeft bitcoin zijn 10% verlies van afgelopen week nagenoeg weggepoetst. Het lijkt er dan ook sterk op dat we de week gaan eindigen zoals we die begonnen. Voor nu is hiermee de neerwaartse trend afgewend en kunnen we de komende week weer omhoog gaan kijken.

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Bitcoin 1 dag | uptrend zet door na sterke comeback

Dat we op dit tijdsbestek nog steeds in een opwaartse trend zitten is in één oogopslag te zien. Bitcoin heeft deze week support gevonden op de EMA Ribbon en vervolgens zijn weg omhoog gevonden. De laatste keer dat dit gebeurde was eind november en leidde toen tot een nieuw hoogtepunt. Verder staan er een aantal belangrijke prijsniveaus ingetekend waar we in deze update verder op in zullen zoomen.

Bitcoin dag | EMA Ribbon
Bitcoin dag | EMA Ribbon

Bitcoin 4 uur | bearish marktstructuur doorbroken

De neerwaartse trend van de afgelopen week lijkt voor nu ten einde. De koers wist vrijdag keurig netjes te bouncen op de 200 MA en 200 EMA. Dit is absoluut een bullish teken en betekent dat de uptrend op dit tijdsbestek nog steeds is tact is. Het is niet voor niets dat we beide MA’s in onze updates nauwlettend in de gaten houden, ze spelen een significante rol bij het bepalen van de marksituatie.  Op dit moment probeert de koers de weerstandslijn van $19.380 te doorbreken.

Bitcoin 4 uur | bearish marktstructuur doorbroken
Bitcoin 4 uur | bearish marktstructuur doorbroken

De koersontwikkelingen dit weekend zien er veel belovend uit. De bullish divergence op de 4 uur grafiek heeft perfect uitgespeeld (zie oranje lijnen). Als gevolg van de bullish divergence is de koers gaan stijgen en erin geslaagd het weerstandsgebied rond $18.500 te doorbreken. Op dit moment begeeft de koers zich ruim boven het meest recente hoogtepunt van $18.650, wat een hoger hoogtepunt betekent. Het lijkt er dan ook sterk op dat we zojuist een tweede bodem hebben gevormd die lager ligt dan de vorige. Het heroveren van het weerstandsgebied rond $18.500 en deze omzetten in support kan nog wel eens een cruciale stap zijn richting een nieuw all-time-high. Wanneer we eenmaal $19.334 doorbreken is $21.300 ons eerst volgende doel.

Bitcoin 4 uur | Bullish Divergence
Bitcoin 4 uur | Bullish Divergence

Ondanks dat de huidige ontwikkelingen er positief uit zien is het belangrijk om ook rekening te houden met een bearish scenario, ook al lijkt de kans hierop klein. Het verliezen van de 200 MA / EMA als support kan het startpunt zijn voor een verdere terugval naar het supportgebied rond $17.400 of zelfs een verdere terugval naar $16.200.

Bitcoin 1 uur | weer terug boven de 200 MA / EMA

Het meest opvallende op de 1 uur grafiek is dat na een bearish retest van de 200EMA de koers vrij snel daarna de 200 EMA en een uur later ook de 200 MA heeft weten te doorbreken. Het terug vorderen van beide MA’s is de sleutel naar een trend omkeer op dit tijdsbestek. Dit betekend dat we na een minder sterke week ons nu op zowel de 1 uur, 4-uur en de daggrafiek weer in een bullish marktstructuur begeven. Bitcoin maakt zich klaar voor het gevecht om een nieuw all-time-high.

Bitcoin 1 uur | weer terug boven de 200 MA / EMA
Bitcoin 1 uur | weer terug boven de 200 MA / EMA

Tip voor de feestdagen: Bitcoin Bier 

Bitcoin Bier Aanbieding
Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter