Bitcoin Update: trendloze markt met grillige prijsactie (!)

Bitcoin is vandaag net zo hard naar beneden gekomen als dat het gisteren steeg. We hebben te maken met een trendloze markt en hierdoor is het nu al een aantal weken moeilijk om winst te maken. Maar hier gaat vroeg of laat toch echt verandering in komen!

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!

De bitcoin koers staat momenteel op $. Deze update staat geheel in het teken van een trendloze markt met grillige prijsbewegingen. Waar moet je op letten en wanneer is het moment aangebroken om weer in actie te komen.

Voor de tweede keer trendloos in één jaar tijd

Een trendloze markt kenmerkt zich door grillige prijsbewegingen (choppy) of zijwaartse prijsactie binnen een smalle prijsrange. Op dit moment hebben we te maken met een choppy patroon, de koers kan een net ingeslagen richting (op- of neerwaarts) simpelweg niet volhouden en er volgt al vrij snel een omkeer. Hierdoor kan de koers in korte tijd lows en highs creëren en is dus constant aan het schommelen. De potentiële geringe winst die je kunt maken op een trade is in de huidige marktsituatie het risico in de meeste gevallen niet waard.

Grootste deel van de tijd hebben we te maken met een trending-markt met duidelijke opwaartse en neerwaartse perioden. Tijdens een trending markt is het een stuk eenvoudiger om mooie handelsresultaten te behalen. Veel minder frequent hebben we te maken met een trendloze markt. In ruim een jaar tijd is dit namelijk pas twee keer het geval geweest (zie gele cirkels).

200 MA’s zijn perfecte trend-indicator

Dit zien we goed terug in onderstaande grafiek in het afgelopen jaar hebben we slechts één keer eerder te maken gehad met een trendloze markt, namelijk begin mei 2021. De 200 MA’s zijn uitstekende indicatoren om vast te kunnen stellen met wat voor marktsituatie we te maken hebben.

Begin 2021 een duidelijk uptrend waarbij de 200 MA’s worden gerespecteerd als lokale bodems. Toen de MA’s verloren ging op 18 april volgde er een trendloze marktsituatie vergelijkbaar met die van nu. Echter Eén verschil in april duurde deze fase slechts twee weken en nu al ruim een maand. Er volgde uiteindelijk een duidelijke neerwaartse trend waarbij de 200 MA’s gerespecteerd werden als lokale toppen.

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

De huidige grillige prijsactie zonder duidelijke trend zien we ook goed terug als we kijken naar hoe vaak de MA’s in een bepaalde periode doorbroken worden. In de afgelopen vier weken was dit al vijf keer het geval, terwijl in de 9 maanden daarvoor, dus in een veel langere periode, dit ook vijf keer het geval was.

Daarnaast zien we dat de MA’s neutraal/horizontaal bewegen, ook dit is een duidelijk signaal dat er voor de middel- tot lange termijn simpelweg geen duidelijke trend waarneembaar is.

Het is wachten op range low of range high

In de grafiek hieronder zien we de prijsrange waar we het nu al een aantal weken over hebben (paarse lijnen). Wanneer je niet op hele korte termijn handelt is het hele gebied rondom het midden van de range een no-trade-zone. Het wordt voor trades op middel tot lange termijn pas interessant om in actie te komen wanneer we of range low $34.000 naderen of range high $44.500.

Nu we handelen rond / net onder het midden van de range $39.250 houden we rekening met het feit dat de kans dat we range low zullen gaan opzoeken groter is dan wanneer we boven genoemde prijsregio’s handelen. We beginnen om die reden met het scenario waarbij we in actie komen zodra de koers range low nadert.

Long positie vanaf range low – $34.000

Er zijn twee opties mogelijk zodra de koers rond range low $34.000 beweegt. Je stapt in en plaats een sop loss onder de recente low (circa -4%). Of je neemt pas een positie in nadat de koers na een korte afwijking onder de range, weer terug komt binnen de prijsrange als extra bevestiging dat de range gerespecteerd wordt. Voor beide varianten geldt dat prijsdoelen mid-range $39.250 (~15%) en range high zijn (~30%).

Short positie vanaf range high – $44.500

Andersom kun je een short positie innemen zodra de koers range high $44.500 nadert. Ook dan de keuze of direct instappen of wachten of de koers tijdelijk boven de range uitkomt (afwijking) en vervolgens weer in de range terug komt. We plaatsen een stop loss boven de recente highs (circa -4%). Voor beide varianten geldt dat prijsdoelen mid-range $39.250 en range low $34.000 zijn.

Zolang we te maken hebben met een trendloze marktsituatie is het voornaamste doel om je portfolio te beschermen door nieuwe trades tot het minimum te beperken. Want wat we niet willen is dat de huidige grillige markt met onlogische prijsactie er met ons geld vandoor gaat.

We wachten net zo lang als nodig, en dit kan dagen tot weken zijn, totdat de situatie veranderd en we weer in een trending markt terecht komen. Om dan met een ongeschonden portfolio maximaal te kunnen profiteren!

Bitcoin Webshop van Nederland

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter