Bitcoin Update: uptrend zet door in trendkanaal

Support houdt stand en de uptrend lijkt zich de komende dagen gewoon voort te zetten. The trend is your friend, totdat het tegendeel bewezen is. Dan is het wel belangrijk om te weten welke prijsniveaus jij de komende dagen in de gaten moet houden!

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Bitcoin 4 uur grafiek – stijgend trendkanaal

De afgelopen dagen hebben we een iets dalende bitcoin koers gezien, echter het supportgebied rond $11.200 houdt tot nu toe stand. Wanneer we kijken naar de prijsontwikkeling sinds begin september zien we dat de koers zich in een stijgend trendkanaal bevindt. Binnen dit kanaal is duidelijk een opwaartse trend zichtbaar. De afgelopen dagen heeft de koers netjes support gevonden op de middenlijn van het trendkanaal, zie zwarte stippellijn. Een kleine push omhoog vanaf hier kan het teken zijn dat bitcoin klaar is om de komende dagen de bovenkant van het trendkanaal opnieuw te gaan testen (weerstand).

Wanneer de koers geen stand weet te houden boven ons supportgebied rond $11.200, moeten we de 200 MA en 200 EMA in de gaten houden en mogelijk zelfs de onderkant van het trendkanaal voordat we een push omhoog zullen zien.

Voor de komende dagen ligt een stijgende koers het meest voor de hand, aangezien de prijsactie van de afgelopen dagen technisch gezien een bullish retest is. Dit blijft het geval totdat de koers onder het support gebied rond $11.200 uitkomt.

Bitcoin uptrend trendkanaal

Bitcoin 1 uur grafiek – weerstand 200 MA doorbroken

De afgelopen 48 uur schommelt de koers tussen de 200 EMA (blauw) en de 200 MA (oranje), zie grafiek. Het was even spannend of de 200 EMA stand zou houden, want hoe vaker het getest wordt, hoe zwakker het wordt. De afgelopen uren is de koers de 200 MA gaan opzoeken en een aantal keer getest. Tijdens het schrijven van de update is bitcoin door de weerstand van de 200 MA gebroken, zie paarse pijl in de grafiek. Dit is voor nu ieder geval een positieve ontwikkeling en wellicht het begin van een nieuwe poging de bovenkant van het trendkanaal te gaan testen.

Bitcoin 1 uur grafiek

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter