Bitcoin take_off

Bitcoin Update: volgend prijsdoel ‘The Moon’ en dominantie blijft stijgen

Bitcoin beweegt zich voornamelijk zijwaarts sinds de laatste update van zondag. We bekijken de grafieken op verschillende tijdsbestekken en bespreken waar we de komende dagen op moeten letten.

Zullen Altcoins verder doodbloeden de komende dagen door de aanhoudende uptrend van de bitcoin dominantie? Of heeft dominantie inmiddels zijn top bereikt?

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts voor de feestdagen!

Bitcoin daggrafiek | volgend prijsdoel ‘The Moon’

We gaan nog altijd uit van een aanhoudende opwaartse trend totdat koersontwikkelingen ons een goede reden geeft hier anders over te gaan denken. Deze simpele mentaliteit hanteren we al vanaf begin oktober toen de marktstructuur bullish werd doorbroken.

De trend verteld ons dat bitcoin op weg is richting een nieuw all-time-high en wanneer we een pullback krijgen gaan we op zoek gaan naar een higher low. Zoals we ook hebben gedaan toen we de weerstandgebieden $46.500, $49.500, $53.000 en $59.000 veroverden.

Nu we het laatste weerstandsgebied van $59.000 doorbroken hebben en zelfs succesvol hebben omgezet in support, zouden we normaal gesproken het volgende weerstandsgebied gebruiken als prijsdoel. Maar waar zijn de weerstandsgebieden boven ons? Er liggen geen weerstandsgebieden meer boven ons en er zijn op basis hiervan dus ook geen prijsniveaus om naar uit te kijken. Je zou kunnen zeggen dat ‘the moon’ nu letterlijk ons volgende prijsdoel is.

Niemand weet waar de huidige uptrend zijn top gaat neerzetten? Het kan ook nog altijd zo zijn dat we de top op dit moment aan het vormen zijn, net zoals dit op 14 april het geval was. Of gaan we dit jaar toch nog de $100.000 aantikken? Niemand die het weet! Het feit blijft wel dat je alleen van de huidige marksituatie kunt profiteren op het moment dat je ook ergens (deels) winsten durft te nemen. Zeker wanneer we op de lagere tijdsbestekken de eerste tekenen van zwakte te zien krijgen die erop kunnen duidden dat bitcoin zijn top voor dat moment bereikt heeft.

Zolang we geen enkele teken van zwakte zien in de grafieken gebruiken we Fibonacci level 3.618 – $63.424 en $ Fibonacci level 4.236 – $73.720 als ons eerst volgende prijsdoelen.

Bitcoin 4 uursgrafiek | van consolidatie naar nieuw hoogtepunt

Op de 4 uursgrafiek zien we dat er een eerste lichte teken van zwakte is ontstaan. Namelijk de lower high die bitcoin gisteren heeft neergezet. Voor het eerst in ruim twee weken waarbij we op dit tijdsbestek te maken hadden met een sterke opwaartse trend met consequent higher highs is die trend gisteren doorbroken.

Na het creëren van deze lower high is bitcoin er wel weer in geslaagd om vervolgens een higher low neer te zetten. Dit betekent dat we technisch gezien te maken hebben met consolidatie en is er (nog) geen sprake van een bearish trend. Wel zou je kunnen zeggen dat de huidige consolidatie meer bearish is ten opzichte van de sterke uptrend van de afgelopen weken.

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

We zien de koers consolideren boven het voormalige en sterke weerstandsgebied van $59.000 en hebben deze recent ook al succesvol omgezet in support (s/r flip). Een verdere beweging omhoog en dus een aanhoudende opwaartse trend is om die reden nog steeds het meest waarschijnlijke scenario. Wanneer bitcoin uit de huidige consolidatie weet te breken door boven de $63.000 uit te komen, zullen we kort daarna een nieuw hoogtepunt gaan zien.

We krijgen pas te maken met een meer bearish marktsituatie wanneer het gebied rond $59.000 als support verloren gaat. Dit vergroot de kans op een grotere pullback richting het supportgebied van $53.000 waar ook de 200 EMA zich begeeft. We hebben het dan over een pulback van circa -15% vanaf de huidige koers.

Bitcoin 1 uursgrafiek | $59.000 en de 200 MA’s

De huidige consolidatie zien we goed terug op de 1 uursgrafiek waar de koers higher lows vormt en aan de bovenkant een soort van gelijke highs en dus consolidatie in de vorm van een driehoek.

De 200 MA’s blijven zeker interessant om in de gaten te houden. Op 13 oktober zijn de 200 MA’s als support getest (zwarte pijl) en betekende de higher low op de 4 uursgrafiek. De MA’s bewegen langzaam omhoog richting de bovenkant van het supportgebied rond $59.000 en het is zeker niet ondenkbaar dat ze ergens in de komende dagen nogmaals als support getest gaan worden.

Het verliezen van de 200 MA’s zou een eerste teken van zwakte zijn, net als dat het begin oktober een eerste teken van kracht was. Het verliezen van de 200 MA’s vergoot de kans dat we ook het gebied $59.000 als support kwijt raken en we te maken krijgen met een grotere pullback richting $53.000.

Bitcoin Dominantie | gewaarschuwd mens telt voor twee

In de update van 10 oktober “sterke uptrend dominantie slecht voor Altcoins” hebben we het gehad over de sterke uptrend waar bitcoin dominantie zich in begeeft en het feit dat dit een slechte ontwikkeling is voor Altcoins. De bitcoin dominantie schommelde toen vlak onder de 44%. (zwarte pijl).

Er kwamen veel emotionele reacties binnen naar aanleiding van de update en men was ervan overtuigd dat Altcoins flink zouden gaan pumpen. Nu twee weken later met een dominantie rond 47% en nog altijd in een sterke uptrend, kunnen we concluderen dat dit niet het geval is geweest. Sterker nog de meeste Altcoins zijn min of meer doodgebloed in de afgelopen dagen.

Het is niet zo dat ik wist dat dominantie verder zou gaan stijgen, maar de grafieken vertelde ons dat dit het meest waarschijnlijke scenario was. Zoals gezegd bevindt de dominantie zich nog altijd in een sterke uptrend en heeft nog ruimte genoeg om verder te stijgen richting de 50% of zelfs 53%.

Het staat niet vast dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren en het kan zo zijn dat dominantie op dit moment zijn top heeft bereikt, maar zolang nieuwe ontwikkelingen ons geen reden geven hier anders over te gaan denken houden we rekening met een verder oplopende dominantie. Altcoins zullen het, met een enkele uitzondering daargelaten, verder gaan afleggen tegen Bitcoin.

Bitcoin Webshop

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade en heerlijk Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

*Nieuw* bij Bitcoin Debuut is de massieve Bitcoin Chocoladeletter van maar liefst 200 gram. Goudkleurig en gemaakt van echte Belgische chocolade, vanaf nu verkrijgbaar + Gratis Bitcoin Sinterklaasgedicht – Sinterklaas is een HODL’er!

Banner Bitcoin Webshop 2

Laat een bericht achter