Bitcoin Update: schokkerige prijsactie zonder duidelijke trend

Bitcoin weet vooralsnog een belangrijk supportgebied rond $39.000 op de 4 uursgrafiek te handhaven. Nadat we voor het weekend het belangrijke supportgebied $40.000 op de daggrafiek verloren hebben zien gaan.

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!

De huidige marktsituatie is verre van ideaal, want succesvol traden vereist een zekere mate van voorspelbaarheid en juist die is de laatste weken ver te zoeken. We focussen ons in deze update volledig op de 4 uursgrafiek en bespreken waar we de komende dagen op moeten letten.

4 uursgrafiek | geen duidelijke trend waarneembaar

Onderstaande 4 uursgrafiek laat ons zien dat we in een marksituatie terecht zijn gekomen waar we zijn zachts gezegd niet heel blij van worden. We zien de koers in grote lijnen zijwaarts bewegen met sterke schokkerige prijsactie binnen een prijsrange. Zonder dat er sprake is van een duidelijke trend. Het vervelende is dat het niet te zeggen is hoe lang dit nog gaat duren, dit kan enkele dagen zijn tot misschien wel een maand of twee. Het is simpelweg niet te voorspellen.

Het heeft is de huidige marktsituatie weinig zin om te kijken met wat voor marktstructuur we te maken hebben (bullish of bearish). Dit is namelijk een trendanalyse en zoals eerder gezegd, er is op dit moment geen duidelijke trend waarneembaar. Dus we moeten, zolang de huidige situatie aanhoudt, minder waarde hechten aan dit soort analyses.

Hetzelfde geldt voor voortschrijdende gemiddelden, of het nu 200 MA’s zijn op de 4- of 1 uursgrafiek. De situatie waar we mee te maken hebben is een onvriendelijke omgeving voor trend traders. We worden gedwongen om ons hierop aan te passen of zelfs helemaal niet mee te doen. De keuze is altijd aan jou. De markt dwingt je nooit tot actie, tenzij jij het jezelf opdringt met bijvoorbeeld te hoge hefboomratio’s of positiegroottes.

Bitcoin 4 uursgrafiek | reëel risico op volledige neerwaartse trend

Aangezien we de 200MA’s op de 4 uursgrafiek zijn kwijtgeraakt, evenals het belangrijke prijsgebied rond $40.000, verwachten we nu zijwaartse prijsactie. Terwijl we voorbereid zijn op het grotere risico van een volledige neerwaartse trend in de komende dagen.

Voorlopig weten we nog support te behouden in het midden van de huidige prijsrange rond $39.00, dit keer weergegeven met de paarse stippellijn in plaats van een grijs vlak. Dat dit een belangrijk prijsgebied is zien we duidelijk terug als we het volume profiel (VPVR) erbij pakken. Vanaf en vlak onder het midden van de range bevindt zich een cluster aan handelsvolume.

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Er is nog steeds enige hoop dat de markt in de komende dagen zijn weg omhoog weet te vinden, vanaf eerder genoemde supportgebied rond $39.000. Maar de hoop zal als sneeuw voor de zon verdwijnen als dit supportgebied volledig verloren gaat. Een verdere daling richting $35.000 tot #34.000, waar we eerdere lows gevormd hebben zien worden, lijkt dan zeer waarschijnlijk.

Meer weten over prijsrange analyse? Lees dan de Bitcoin Update van gisteren voor Bitcoin Magazine: ‘daling van 6% naar belangrijk prijsniveau $38.950‘.

Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter